0317.jpg - 17.72 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان گفت:مرکز قلب کودکان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد با بهره‌گیری از تیم تخصصی و تجهیزات پیشرفته، به عنوان دومین مرکز مجهز به الکتروفیزیولوژی اطفال در کشور شناخته می‌شود و در عرصه پیوند قلب کودکان نیز به عنوان یکی از پیشگامان موفق عمل کرده است. این مرکز با ارائه خدمات نوین در زمینه مداخلات آنژیوگرافی، دوشادوش مراکز بین‌المللی حرکت می‌کند.

دکتر الهه حیدری، در مقطع پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۰ است و سپس در همان سال تخصص خود را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز کرد و در سال 1393 با کسب رتبه برتر در آزمون بورد تخصصی، به عنوان هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول به کار شد.با افتخار به مدت 10 سال در دانشگاه مشغول به کار بوده و در سه سال گذشته نیز دوره فوق تخصص قلب کودکان را در دانشگاه مشهد گذرانده است، و در آزمون بورد فوق تخصصی قلب کودکان موفق به کسب رتبه نخست کشوری شده است.

وی با اشاره به چالش‌های این رشته گفت: قلب کودکان یکی از پیچیده‌ترین و تخصصی‌ترین رشته‌ها در پزشکی کودکان است. این رشته به دلیل حساسیت‌ها و پیچیدگی‌های زیاد، نیاز به آموزش و تجربه‌های عملی فراوان دارد.

فوق تخصص بیماری‌های کودکان در گفتگو با وب دا با تأکید بر لزوم گسترش فعالیت در حوزه قلب کودکان اظهارکرد: با توجه به رغبت کمتر پزشکان جوان به رشته های پر مخاطره ، مسئولیت بیشتری در قبال سلامت کودکان احساس می کند، از این رو انتخاب این رشته و ادامه کار در آن برایش بسیار ارزشمند است.

وی به پیشرفت‌های چشمگیر در رشته قلب کودکان اشاره کرد:اکنون مشکلات قلبی که در گذشته قابل درمان نبودند، با روش‌های نوین آنژیوگرافی قابل درمان هستند.

وی بیان کرد:در سالهای اخیر علاوه بر هموطنان مراجعه کننده به کلینیک قلب کودکان بیماران بسیاری از کشورهای همسایه به درمانگاه و بخش قلب کودکان مراجعه کرده‌ و تحت مداوا قرار گرفته اند.

دکترحیدری با اشاره به امکان تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی حتی در دوره جنینی و اهمیت تشخیص به موقع این مشکلات، به وجود اکوکاردیوگرافی جنین به‌عنوان یک ابزار تشخیصی مهم اشاره وتصریح کرد: در هفته‌های 11 تا 13 بارداری امکان تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی جنین وجود دارد هر چند بهترین سن انجام اکو جنین حدود هفته ۲۲ بارداری است. با تشخیص به موقع طبعا در تعامل با متخصصین زنان و پریناتالوژی امکان اقدام‌های لازم و بهنگام در زمان بارداری ، حین زایمان و اقدامات درمانی در اسرع وقت برای نوزاد فراهم می شود و بنابراین امکان جلوگیری از مشکلات جدی در آینده فراهم می شود.

وی بر ضرورت تغییر در واژه‌های مربوط به بیماری‌های مادرزادی قلب تأکید کرد و اظهار کرد: لازم است به جای " بیماری های مادرزادی" ، از عبارات دیگری چون " بیماری ذاتی" برای توصیف این بیماری‌ها استفاده کنیم تا فشار روانی کمتری بر خانواده‌ها و مخصوصا مادر وارد شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان در ادامه به توانمندی‌های مرکز قلب کودکان مشهد اشاره کرد و گفت: ما جزو معدود مراکزی هستیم که به همت تیم پیوند، پیوند قلب کودکان در آن انجام می‌ شود، و دومین مرکز مجهز به مطالعات الکتروفیزیولوژی اطفال ،همچنین در مورد روش های نوین در مداخلات آنژیوگرافی نیز دوشادوش بسیاری مراکز بین المللی درحرکتیم.

وی با اشاره به تأثیر تکنولوژی‌های جدید در پیشرفت رشته قلب کودکان، خاطرنشان کرد: روش‌ها به سرعت در حال تغییر و پیشرفت هستند و ما در تلاش هستیم تا در این مسیر، خدمات بهتری به بیماران ارائه دهیم.

این پزشک همچنین خاطر نشان کرد :برای ورود به رشته قلب کودکان، وجود علاقه عمیق و همت قوی الزامی است و باید به این نکته توجه داشت که با وجود تمام چالش‌ها، اگر کسی به این رشته عشق داشته باشد، فرصت های بی شماری برای پیشرفت و خدمت به بیماران وجود دارد.

وی درباره شیرین‌ترین لحظات خود گفت: لحظه‌ای که کودکی بهبودی می‌یابد با دیدن لبخند کودک و خانواده‌اش ، تمام سختی‌ها به فراموشی سپرده می‌شود. با این حال در این حرفه با چالش های فراوانی روبرو هستیم به ویژه تجربه‌های دردناک از دست دادن بیماران که هرگز عادی نمی‌شود.

دکترحیدری از مادران خواست که در کنار مراقبت‌های پزشکی، سلامت روان خود را نیز جدی بگیرند و در صورت نیاز از حمایت‌های روان‌شناختی و مشاوره‌ای بهره‌مند شوند.

وی به مشکلات مزمن سلامتی کودکان، مانند بیماری‌های قلبی، اشاره کرد وعنوان کرد: این شرایط علاوه بر فشارهای مالی، بار روانی سنگینی بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند. تصور کنید خانواده‌ای که مجبور است هر روز چند بار دارو به فرزندش بدهد، این مسئله فراتر از هزینه‌ها، استرس و نگرانی‌های زیادی را به همراه دارد.اهمیت حمایت از خانواده‌ها و مخصوصا مادران چشم‌انداز امیدبخشی برای آینده ترسیم میکندو توجه به این موضوع تنها با همدلی و همراهی می‌توان شرایط بهتری برای خانواده‌ها ایجاد کرد.

پزشک متخصص با تأکید بر اهمیت توجه به آرامش مادرافزود: ایجاد فضایی مثبت و پر از امید می‌تواند تأثیر مثبتی بر روند بهبودی کودک داشته باشد

دکتر حیدری با عشق و تعهد به کار خود، با هر کودک و خانواده‌ای که در مسیر درمانشان به او مراجعه می‌کنند، از تمامی امکانات و دانش خود بهره‌برداری می‌کند و در این راستا، به بهبود سلامت کودکان و آینده‌سازان جامعه کمک می‌کند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image