متخصص کار درمانی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کار درمانی نقش مؤثری در رفع مشکلات و اختلالات دارد و اثرات مثبت آن در افراد با هرنوع ضایعه، آسیب و ناتوانی فیزیکی، شناختی، روانی و اجتماعی دیده شده است.
دکتر ثریا قرباغی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: کار درمانی که از رشتههای زیرمجموعه حوزه توانبخشی است یکی از حیطههای پرکار و مؤثر در حوزه سلامت است و ما در حوزه توانبخشی تخصصهایی همچون کار درمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی و دیگر تخصصها را داریم که یکی از آنها کار درمانی است.
وی تصریح کرد: مخاطب حوزه کار درمانی افرادی هستند که دچار هرنوع ضایعه، آسیب و ناتوانی فیزیکی، شناختی، روانی و اجتماعی شدهاند و نمیتوانند از عملکرد روزانه بر بیایند و به نوعی کیفیت زندگیشان را تحت تأثیر قرار داده است.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشکلات حوزه کار درمانی از بدو تولد در نوزادان مشاهده شده و این مشکلات در سنین مختلف و تا دوره سالمندی به اشکال مختلف دیده شده است، خاطرنشان کرد: بیشترین گروه دریافت کننده خدمات کار درمانی کودکان با اختلالات نورولوژی، ارتوپدی و رشدی و همچنین افراد با مشکلات روانشناختی، عصب شناسی و نیز موارد پیش رفته ناشی از سکته مغزی و تصادف و آسیبهای ایجاد شده در محل کار در نقاط مختلف بدن بهویژه اندام فوقانی بودهاند.
دکتر قرباغی گفت: کار درمانی فواید زیادی در فرد دریافت کننده این نوع خدمت دارد و میتواند در تقویت مهارتهای ذهنی و جسمی فرد آسیب دیده کمک کننده و مؤثر باشد و عملکردهای مختلف بدن را بهبود ببخشد.
وی افزود: کار درمانی همچنین باعث میشود تا که فرد بتواند در انجام بسیاری از اعمال فردی و اجتماعی خود به یک استقلال نسبی و یا حتی استقلال کامل برسد.