0444.jpg - 26.56 kBمتخصص بیهوشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کلینیک قلب بارداری در بیمارستان امام رضا(ع) به عنوان یکی از مراکز برجسته تخصصی در کشور، به مادران دارای بیماری قلبی کمک می‌کند تا با اطمینان و ایمنی دوره بارداری را سپری کنند اظهار کرد: تا کنون بیش از ۱۵۰۰ مراجعه به کلینیک داشته‌ایم که حدود ۶۰ درصد بیماران جهت انجام  سزارین و یا ختم بارداری تحت بی هوشی قرار گرفته اند و خوشبختانه از بین بیمارانیکه در قالب این تیم مدیریت شده اند هیچ مورد مرگ و میری گزارش نشده است.

دکتر ناهید زیرک در گفتگو با وب دا افزود: کلینیک قلب بارداری در بیمارستان امام رضا(ع) به ‌دنبال دستور دفتر سلامت وزارت بهداشت از سال ۱۳۹۶ و با همکاری سه گروه اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شامل تیم‌های زنان، بیهوشی و قلب راه‌اندازی شده است. در هر شاخه اساتید برجسته آن گروه همکاری دارند. در گروه قلب خانم دکتر پورزند و در تیم زنان خانم دکتر دادگر و خانم دکتر موسوی واحد همکاری صمیمانه و ارزشمندی دارند.

وی رمز موفقیت در عملکرد کلینیک را علاوه بر داشتن مهارت و توانمندی بالای اعضای تیم، همکاری نزدیک میان این سه گروه ذکر کرد و در مورد شیوه اداره بیماران توضیح داد: مادران بیماری قلبی شناخته شده دارند به سه دسته تقسیم می شوند . دسته اول  مادرانی هستند که علی رغم داشتن بیماری قلبی شناخته ‌شده ، قصد بارداری دارند. ایشان پس از انجام بررسی‌های قلبی، در صورت تایید مسئول شاخه قلب کلینیک، اجازه بارداری ایمن داده می‌شود .گروه دوم مادران با بیماری قلبی هستند که باردار شده اند و برای بررسی وضعیت مادر به کلینیک ارجاع شده اند. این گروه هم تحت بررسی‌های قلبی قرار می‌گیرند و چنانچه  پس از ارزیابی‌های دقیق مشخص ‌شود ادامه بارداری تهدید جانی برای مادر محسوب می‌گردد توصیه به ختم بارداری می‌شود و در غیر این صورت مادر قادر به اتمام دوره بارداری تحت مراقبت می‌باشد و جهت انجام زایمان به روش طبیعی یا سزارین در همین مرکز کلیه خدمات درمانی وی انجام می‌شود..

دکتر زیرک اظهارکرد: گاهی بیماری‌ قلبی مادر انقدر شدید است که نیاز به بستری طولانی ‌مدت در بخش مراقبت‌های قلبی هست تا جنین بتواند رشد کرده و آماده تولد شود. در چنین مواردی، اداره بیهوشی پیچیده‌تر و نیازمند پایش دقیق وضعیت قلبی – عروقی مادر است وگاهی ضرورت دارد برای سزارین به  محل مناسب‌تری مانند اتاق عمل جراحی قلب بیمارستان امام رضا(ع) که امکانات کامل‌تری برای مراقبت بیهوشی فراهم است منتقل شود که در آن‌جا تیم جراحی قلب امادگی لازم برای انجام مداخلات ضروری را دارد و بعد از عمل هم برای مراقبت دقیقتر به بخش مراقبتهای ویژه جراحی قلب همین مرکز منتقل می شوند. .

این متخصص بیهوشی به آمار مراجعه‌کنندگان به کلینیک اشاره کرد و گفت: تا امروز بالغ بر ۱۵۰۰ مراجعه به کلینیک داشته‌ایم که حدود ۶۰ درصد بیماران جهت انجام  سزارین و یا ختم بارداری تحت بی هوشی قرار گرفته اند و خوشبختانه از بین بیمارانیکه در قالب این تیم مدیریت شده اند هیچ مورد مرگ و میری گزارش نشده است.

وی تأکید کرد: این دستاورد نتیجه تلاش‌های مداوم تیم‌های زنان، بیهوشی و قلب و بصورت منسجم در این کلینیک تخصصی است.

متخصص بیهوشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ادامه ابراز کرد: بیماری‌های قلبی در کشورهای جهان اول، اصلی‌ترین علت مرگ و میر مادران محسوب می‌شود. در ایران، اگرچه خونریزی حوالی زایمان همچنان عامل اول مرگ و میر مادران است، اما بیماری‌های قلبی نیز نقش بزرگی دارند. مدیریت یکپارچه همراه حس مسئولیت و تعهد اعضای تیم در کلینیک قلب بارداری باعث شده تا میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی در مادران باردار به حداقل برسد.

دکتر زیرک افزود: این کلینیک به عنوان مرکز شاخص تخصصی قلب بارداری در کشور، الگوی موفقی برای مدیریت این بیماران به شمار می‌آید.

دکتر زیرک تأکید کرد: مادران باید بیماری خود را بشناسند و بدانند که می‌توانند تحت مراقبت این خدمات باردار شوند.

وی همچنین به اهمیت آگاهی مادران از ارتباط بین نوع بیماری قلبی و عواقب به دنبال آن اشاره کرد: به عنوان مثال، اگر مادری تنگی در عروق قلب و یا تنگی دریچه‌ای داشته باشد، لازم است که قبل از اقدام به بارداری، مشاوره و بررسی‌های لازم و احیانا مداخلات درمانی را انجام دهند؛ اما مشکلاتی مانند فشار ریوی بالا به علت تهدید جان مادر، توصیه به ختم بارداری می‌شود.

وی گفت: این کلینیک با هدف ارتقای سلامت مادران باردار و کاهش خطرات ناشی از بیماری‌های قلبی، به عنوان یک مرجع تخصصی در کشور فعالیت می‌کند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image