0519.jpg - 11.95 kBجراح مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد مسنی که ورزش منظم روزانه انجام می‌دهند احتمال ابتلا به فراموشی و آلزایمر در آنها ۵۰ درصدکمتر است.

دکتر امیر حسین حقیر در گفتگو با وب دا  افزود: دمانس یا همان زوال عقل، در پزشکی و روان‌پزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی و زوال عصبی پیشرونده است که با تغییر شخصیت، موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه همراه است و شایع‌ترین نوع آن، بیماری آلزایمر است که با توجه به این که جامعه ما رو به سالمندی می‌رود اهمیت پیشگیری از این بیماری بیش از پیش احساس می‌شود.

وی ادامه داد: بیماری آلزایمر، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود و بارزترین نوع از انواع مختلف زوال عقل، اختلال حافظه‌ است. بیماری آلزایمر ۲ تا ۵ درصد اشخاص مسن را دربر می‌گیرد و گاهی هم بر اشخاص جوان‌تر حمله می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس آمارها در ایران بیش از یک میلیون مبتلا به آلزایمر داریم و به استناد برخی آمارها در کشور هر هفت دقیقه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود.

دکتر حقیر افزود: آمار جهانی می‌گوید هر چهار ثانیه یک نفر در جهان به آلزایمر مبتلا می‌شود، در این بیماری، زمان گم می‌شود، اختلال شخصیتی، رفتاری و عملکردی بروز پیدا می‌کند و کم‌ کم نیازهای روزمره هم فراموش و بیمار نسبت به محیط بی‌تفاوت می‌شود.

وی ادامه داد: برای کاهش فراموشی و آلزایمر در دوره سالمندی، ورزش منظم روزانه توصیه می شود.

کاهش ۲۳ درصدی احتمال زمین خوردن سالمندان با ورزش منظم روزانه

این جراح مغز و اعصاب و فوق تخصص جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ورزش منظم روزانه علاوه بر این که سبب کاهش ابتلا به فراموشی و آلزایمر در سالمندان می‌شود ۲۳ درصد احتمال به زمین خوردن و افتادن را در سالمندان کاهش می‌دهد و این مساله از آنجا اهمیت دارد که افتادن و به زمین خوردن از مهم‌ترین عوامل آسیب یا مرگ در سالمندان است.

دکتر حقیر با بیان این که ورزش منظم روزانه منجر به کاهش قابل توجه هزینه‌های درمان می‌شود افزود: علاوه بر این ورزش منظم روزانه منجر به ترشح بیشتر اندورفین می‌شود که هورمون مقابله‌گر با استرس و همچنین بهبوددهنده کیفیت خواب است.

وی ادامه داد: بهترین راه در پیشگیری از تحلیل عضلانی نیز ورزش منظم روزانه است که علاوه بر بهبود وضعیت عضلانی و نیز بهبود تراکم استخوانی با افزایش سطح هورمون سروتونین همراه خواهد بود که هورمون شادی است و افزایش این هورمون در مغز حس خوب و شاد را در انسان تقویت می‌ کند.

این جراح مغز و اعصاب و فوق تخصص جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهترین توصیه برای پیشگیری از تحلیل عضلانی سالمندان انجام ورزش روزانه منظم کم فشار به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا به عبارتی پنج جلسه ۳۰ دقیقه‌ای با ترکیب ورزش‌های کششی، قدرتی و هوازی است.

دکتر حقیر افزود: در سالمندان ورزش‌های کم فشار که نیروی کمتری به مفاصل وارد می‌کند، از جمله یوگا و ورزش‌های کششی در حالت نشسته، پیلاتس(تلاش برای تمرکز فکر و درایت فرد بر روی عضلات بدن و چگونگی و عملکرد آنها)، راه رفتن در آب، پیاده‌روی که از تعداد کم شروع و تا ۱۰ هزار قدم در روز باشد، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های قدرتی با وزنه‌های کم وزن، توصیه می‌شود.

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image