همزمان با ایام ولادت با سعادت حضرت زینب کبری(س) مراسم جشن روز پرستار با حضور جمع کثیری از اعضای کادر پرستاری بیمارستان شهید هاشمینژاد در در مجتمع فرهنگی شهید هاشمینژاد این مرکز درمانی برگزار شد.
در این مراسم که با حضور معاون درمان و مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، معاون آموزشی دانشکده پرستاری مشهد و جمعی دیگر از مسئولان این دانشگاه برگزار شد از ۲ پرستار نمونه کشوری، ۷۹ پرستار نمونه استانی و ۵۰ پرستار نمونه دانشگاهی بیمارستان شهید هاشمینژاد تقدیر به عمل آمد.
بیمارستان شهید هاشمینژاد ۹۰۰ نیروی پرستاری دارد و در روز پرستار امسال از ۱۳۱ نفر از آنها به عنوان پرستاران نمونه این مرکز درمانی در سطوح کشوری، استانی و دانشگاهی تجلیل شد.
با تمام توان در جهت رفع مشکلات پرستاران عزیز و تحقق مطالبات و خواستههای بهحق آنان تلاش خواهیم کرد
در این مراسم دکتر محمد صادقی، مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجهی در حوزه پرستاری بهخصوص در زمینه علمی و تحصیلی آن بودیم و ما در بیمارستانهای مختلف از ظرفیت پرستاران و نیروهای انسانی با تحصیلات عالیه دانشگاهی برخورداریم و در جمع پرستارانمان افرادی با مدرک دکترا داریم که در حال خدمترسانی به بیماران هستند.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشکلات و سختیهای پرستاران از گذشته تاکنون بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از کارهای خوبی که در طی سالهای اخیر شده بود اجرای طرح قاصدک و همچنین پرداختیهای علیالحساب معوقات و کارانههای پرستاران بود، اقدام موثری در دولت قبل و با حمایت شهید آیتالله رئیسی و مسئولان وقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد.
دکتر صادقی افزود: این تعرفه در سال ۱۳۷۸ مصوب و در سال ۱۴۰۱ اجرا شد و در طی این ۲۳ سال تفاوتها و تغییرات زیادی در مسائل مالی و کاری بود و معتقدیم که باید این اعداد با نرخ روز محاسبه میشد.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای بیوقفه و خستگیناپذیر تمامی پرستاران زحمتکش، گفت: از تمامی پرستارانی که در این مراسم حضور یافتند و همچنین آنهایی که در این جمع حاضر نشدند تشکر میکنم و خطاب به تمامی پرستاران عزیز میگوییم که خواستههای شما بهحق است، اما باید از طریق چهارچوب قانونی آن در دانشگاه، وزارتخانه و سازمان نظام پرستاری پیگیری شود.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در ماههای اخیر جلسات زیادی در خصوص مطالبات پرستاران با حضور مسئولان قضایی و دانشگاهی و مدیران ارشد استانداری خراسان رضوی و فرمانداری مشهد برگزار شده و طبق تاکید ویژه دکتر شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیگیر حق قانونی پرستاران عزیز شدیم.
وی اضافه کرد: در هر بیمارستان صندوقهای مجزایی برای حوزههای مختلف کاری فعال است و همانطور از صندوقهای دیگر ریالی به پرستاران تخصیص نمییابد، از صندوق پرستاری هم نباید در سایر حوزهها هزینه شود.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همه ما در یک مسیر هستیم و با هم و در کنار هم و در جهت رفع مشکلات پرستاران عزیز و تحقق مطالبات و خواستههای بهحق آنان با تمام توان تلاش خواهیم کرد.
باید از ظرفیتهای قانونی بهخوبی و در جهت رفع مشکلات فعالان حوزه پرستاری استفاده شود
در ادامه این مراسم دکتر سیدمحمد موسوی، رئیس بیمارستان شهید هاشمینژاد، بیان کرد: بحث شانیت جایگاه پرستاری بر هیچکس پوشیده نیست و انتصاب یک عضو هیات علمی در مدیریت پرستاری بیمارستان شهید هاشمینژاد نشان از توجه ویژه این مرکز درمانی به حوزه پرستاری داشته و دارد و مدیریت پرستاری این بیمارستان نقشی موثر در برنامهریزیهای خوب صورت گرفته در حوزه پرستاری در سطح دانشگاه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در حوزه کاری پرستاری که مطابق با ماده ۴ بوده استفاده از ظرفیتهای قانونی بهخوبی و در جهت رفع مشکلات فعالان این حوزه بوده است.
رئیس بیمارستان شهید هاشمینژاد با ذکر این نکته که باید در جهت رفع مشکل پرستاران با تمام توان تلاش نماییم، تاکید کرد: ما همه عضو یک تیم و مجموعه هستیم که در حوزه سلامت به مردم خدمت مینماییم و معتقدیم که بابت در جهت رفع مشکل خود ایده و راه حل ارائه دهیم و در جلسه با مسئولان آن را بیان نماییم، کاری که به مراتب خروجی بهتری در جهت رفع مشکل پرستاران خواهد داشت .
دکتر موسوی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جز ۳ دانشگاه برتر و پیشتاز کشور در حوزه پرداختیها و حمایتهای صورت گرفته در حوزه پرستاری بوده و تمام تلاش مسئولان این دانشگاه این است تا آنگونه که شایسته پرستاران است به این عزیزان خدمت نمایند و یاریگر آنها باشند.
کاهش اضافهکاریهای پرستاران بیمارستان شهید هاشمینژاد با اضافه شدن ۷۰ نیروی جدید در حوزه پرستاری
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمدحسام شریفیپور، مدیر پرستاری بیمارستان شهید هاشمینژاد، تصریح کرد: نام مبارک حضرت زینب کبری(س)، بزرگ پرستار دشت کربلا همواره همچون چتری عظیم در بالای سر پرستاران زحمتکشی است که خالصانه، عاشقانه و ایثارگرانه به بیماران خدماترسانی میکنند.
وی تاکید کرد: با وجود چالشهای بسیار در حوزه پرستاری، اما پرستاران عزیز تمامی مراکز درمانی از جمله بیمارستان شهید هاشمینژاد اوج خدمت و ایثارگری را در عرصههای مختلف که اوج آن بحران کرونا بود از خود نشان دادند.
مدیر پرستاری بیمارستان شهید هاشمینژاد ادامه داد: یکی از مشکلات پرستاران در خصوص تعرفهها و کارانههای آنان و از سال ۱۴۰۱ که دستورالعمل جدیدی در این خصوص صادر شد، شاهد افزایش امید در پرستاران بودیم و در گام نخست اعتبار یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی را در صندوق پرستاری داشتیم، عددی که اکنون به ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
دکتر شریفیپور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ میزان خدمتهای خرید از صندوق پرستاری به ۲۸ خدمت افزایش یافته و در کنار ترمیم بندهای دستورالعمل پرستاری را در راستای عدالت در پرداختیهای به پرستاران داشتیم، خاطرنشان کرد: همچنین اقدام مهم دیگر در بحث کسورات بوده که بیمه وجهی بابت آن پرداخت نمیکند، در همین خصوص باید اشاره کنیم که در سالهای اولیه بالغ بر یک میلیارد تومان کسورات بیمهای داشتیم که این عدد به شکل قابل توجهی کاهش یافته و موجب ذخیرهسازیها در صندوق پرستاری شده و اکنون میتوانیم ماهانه پرداختی ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی به پرستاران از محل صندوق پرستاری داشته باشیم.
وی اضافه کرد: چالش دیگر در بحث کمبود نیروی پرستای بود و ضریب تخت و پرستار ۱.۰۸ را در سال ۱۴۰۲ داشتیم، اما با حمایتهای مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد این عدد را به ۱.۱۳ رسانیدم و با اضافه شدن ۷۰ نیروی جدید کاهش ۲۰ هزار ساعته را در اضافهکاریها داشتیم.
مدیر پرستاری بیمارستان شهید هاشمینژاد خاطرنشان کرد: طبق اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نگاهی ویژه در پرداختها به حوزه پرستاری شده که موجب افزایش امید و انگیزه در پرستاران شده است، پرستارانی که بارها و بارها ثابت کردهاند که در اوج ایثارگری و از خودگذشتگی هستند و نمونه بارز آن در ایام بحران کرونا بود و جا دارد که در این ایام فرخنده نام و یاد شهدای پرستار مدافع سلامت را گرامی بداریم.
قرعه کشی ۲ دستگاه دوچرخه، ۱۹ فقره وام ۱۰۰ میلیون تومانی و بیش از ۱۰۰ جایزه نقدی و غیرنقدی در میان پرستاران بیمارستان شهید هاشمینژاد
در این مراسم برنامههای مختلف و باشکوهی اجرا شد که یکی از آنها قرعهکشیهای ۲ دستگاه دوچرخه، ۱۹ فقره وام ۱۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد، ۲۰ تخته پتو، ۲ سفر خانوادگی به جزیره کیش، ۱۵ جایزه ویژه فرزندان پرستاران و بالغ بر ۱۰۰ جایزه نقدی و غیرنقدی در میان پرستاران بیمارستان شهید هاشمینژاد بود.
در پایان این مراسم از ۱۳۱ نفر از پرستاران نمونه کشوری، استانی و دانشگاهی این مرکز درمانی با اهدای هدایایی ارزنده تقدیر به عمل آمد.
بیمارستان شهید هاشمینژاد ۹۰۰ نیروی پرستاری دارد که این خانمها و آقایان در بخشهای مختلف این مرکز درمانی به عنوان پرستار، کمک پرستار، بهیار، کمک بهیار و نیروی هوشبری و کارشناس اتاق عمل مشغول به خدمت هستند.