برنامه وارنیش فلورایدتراپی با هدف تقویت سلامت دهان و دندان کودکان ۶ تا ۱۲ سال در ۶ هزار مدرسه ابتدایی پسرانه و دخترانه استان خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش وب دا، در این برنامه استانی که صبح امروز و با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی آغاز شد،آموزش بهداشت سلامت، دهان و دندان، انجام وارنیش فلورایدتراپی با هدف کاهش پوسیدگی دندانی و افزایش شاخص دانشآموزان ابتدایی بدون پوسیدگی دندان اجرا میشود.
برنامه استانی وارنیش فلورایدتراپی ۲ بار در هر سال تحصیلی اجرا میشود که نوبت اول در آبان ماه امسال بوده و نوبت دوم آن هم در اردیبهشت سال آینده است.
این برنامه برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال و دانشآموزان پایههای اول تا ششم اجرا میشود.
در سطح استان یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانشآموز در حال تحصیل هستند که از این تعداد ۴۵۰ هزار نفر از آنها در پایههای اول تا ششم تحصیل میکنند.
انجام وارنیش فلورایدتراپی موجب تقویت دندانها میشود
دکتر مجید جعفرینژاد، در آئین افتتاحیه استانی برنامه وارنیش فلورایدتراپی خراسان رضوی، اظهار کرد: اجرای برنامه وارنیش فلورایدتراپی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در مسیر حفظ سلامت دندانهای آنها و دوری از مشکلات مختلف دندانی از جمله پوسیدگی دندان بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: در کنار استفاده از وارنیش باید به استفاده از مسواک، دهان شویه و نخ دندان هم توجه کرد و این کار را در طول روز بهطور مستمر انجام داد.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه در کنار اهمیت نکات اشاره شده در خصوص انجام وارنیش فلورایدتراپی، باید به تغذیه سالم هم توجه نماییم، خاطرنشان کرد: به همه دانشآموزان توصیه میکنیم که ضمن استفاده از انواع حبوبات و خوردنیها و نوشیدنی های مفید، از خوردن فستفوتها و مواد غذایی بدون خاصیت همچون چیپس و پفک که برای سلامتشان خوب نیست پرهیز نمایند و از مدیران و معاونان مدارس هم میخواهیم که اجازه ندهند تا که در بوفههای مدارس چیزهایی که برای سلامت دانشآموزان مضر است عرضه شود.
دکتر جعفرینژاد بیان کرد: شما دانشآموزان میتوانید مشوق اعضای خانواده خود در حفظ سلامت دهان و دندان و دوری آنها از بیماریهای دهانی و دندانی باشید و اگر ما این برنامه موفق را در تمامی خانوادههایمان داشته باشیم از یک جامعه سالم و بهدور از مشکلات و بیماریهای دهانی که خود زمینهساز ایجاد دیگر بیماریهاست برخوردار خواهیم بود.
وی تأکید کرد: انجام وارنیش فلورایدتراپی موجب تقویت دندانها میشود، اما این کار به معنای کنار گذاشتن مسواک نبوده و نیست و باید روزی ۳ بار و پس از هر وعده غذایی مسواک زده شود که یک نوبت آن قبل از خواب شب است.
۶۵۰ هزار وارنیش در اختیار مدارس ابتدایی خراسان رضوی قرار گرفته است
در این مراسم دکتر صابر بابازاده، مدیر گروه سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت خراسان رضوی، گفت: برنامه وارنیش فلورایدتراپی در تمامی مدارس ابتدایی استان اجرا میشود و در گام نخست این برنامه استانی ۶۵۰ هزار وارنیش در اختیار مدارس ابتدایی خراسان رضوی قرار گرفته است.
وی افزود: معتقدیم که بهترین راهکار جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان حذف جرمهای جمع شده بر روی دندانها انجام فلورایدتراپی در کنار استفاده مستمر از مسواک بوده است.
مدیر گروه سلامت دهان و دندان مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به اینکه انجام این برنامه در مطبها هزینههای بسیار زیادی دارد، اما در این طرح،وارنیش فلوراید تراپی بهصورت رایگان برای دانشآموزان اجرا میشود، بیان کرد: از مردم میخواهیم که مطالب نادرست در این خصوص که در فضای مجازی منتشر می شود را باور نکنند.
دکتر بابازاده با ذکر این نکته که برنامه وارنیش فلورایدتراپی در تمامی مدارس ابتدایی شهری و روستایی اجرا میشود، تأکید کرد: وارنیش یک صمغ موضعی بوده و مصرف هر نوبت آن تا ۱۲ ساعت زمان میبرد که جذب شود و تا ۶ ماه هم از بروز آسیب به دندان جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: کشورهای مختلف دنیا این طرح را اجرا مینمایند که یکی از آنها ایران است و خوشبختانه این برنامه خروجی بسیارخوبی در توسعه سلامت دهان و دندان دانشآموزان داشته است.
اجرای برنامه وارنیش فلورایدتراپی دانشآموزان با هدف افزایش ۵ درصدی دندانهای سالم و کاهش ۲۰ درصدی دندانهای پوسیده
همچنین حسن محمدزاده، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در این مراسم،گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و بندهای مندرج در سند تحول سلامت جامعه روی موضوع سلامت دهان و دندان و توسعه فعالیتهای سلامتمحور دانشآموزی بهطور ویژه کار شده است.
وی افزود: این برنامه با هدف کلی سلامت دهان و دندان دانشآموزان و ۲ هدف اختصاصی افزایش ۵ درصدی دندانهای سالم دانشآموزان و کاهش ۲۰ درصدی دندانهای پوسیده آنان اجرا میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه در برنامه استانی وارنیش فلورایدتراپی روی موضوعات آموزش، پیشگیری، درمان و پژوهش بهطور ویژه کار شده و در این ۴ بخش روی موضوعات آموزش و پیشگیری بهطور ویژهتر کار شده است، بیان کرد: در بحث آموزش ضمن ارائه آموزشهای بهروز، دانشآموزان را با راههای حفظ سلامت دهان و دندان آشنا مینماییم و در حوزه پیشگیری هم روی موضوع غربالگری بهطور ویژه کار شده است.
محمدزاده اضافه کرد: همچنین در حوزه پژوهش هم روی تحقیقات مؤثر و هدفمند در حوزه سلامت دهان و دندان کار شده است و معتقدیم که اگر روی این ۳ حوزه بهخوبی کار شود، دیگر نیازی به فعالیت در حوزه درمان نخواهیم داشت و یا اینکه میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی است که متصور میشدیم.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا میشود و امیدواریم که خروجی این کار مشترک، ارتقاء سلامت دهان و دندان دانشآموزان و خانوادههای آنان باشد و اینکه کمتر شاهد نیاز آنها به دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی باشیم.