معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای تامین نیازهای بیمارستانی در حوزه تجهیزات پزشکی نیازمند بازچرخانی در این حوزه تخصصی در بیمارستان‌ها هستیم.

به گزارش وب دا، دکتر محمد دهقانی‌فیروزآبادی در همایش دستاوردهای حوزه تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: نیروهای خدوم حوزه تجهیزات پزشکی و مصرفی دارویی و درمانی در تمامی بیمارستان‌ها تلاش‌های زیادی در مسیر ارتقاء خدمات سلامت‌محور داشتند و ما در این روزها این دستاوردها را در قالب برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی به‌خوبی شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه نیازمند یک مدیریت قوی در حوزه نگهداشت تجهیزات پزشکی هستیم، خاطرنشان کرد: ما در جهت پیشگیری از بروز مشکل در حوزه تجهیزات پزشکی و صرفه‌جویی مالی در این حوزه نیازمند دلسوزی و دغدغه‌مندی بیشتر در بحث حفظ و نگهداشت این تجهیزات هستیم و اینکه مسئولان مرتبط در هر شیفت و بخش مقید به رعایت این موارد باشد، ضمن اینکه آشنایی با آموزش‌های لازم هم برای کسانی که با این دستگاه‌ها کار می‌کنند مورد تاکید بوده و هست تا دستگاهی که تازه خریداری شده در یک زمان کوتاه نیازمند تعمیر نباشد.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی افزود: موضوع بسیار مهم دیگر بحث بازچرخانی تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها بوده و اگر بیمارستانی نیازمند دستگاهی نیست آن دستگاه را در اختیار بیمارستان نیازمند به آن قرار دهد تا متقابلاً در زمانی هم نیاز متقابل احساس شد این همکاری‌های بین بیمارستانی به نحو صورت پذیرد و همکاری و از خودگذشتگی پرسنل بیمارستان‌های مشهد الگویی موفق برای دیگر شهرها باشد.

وی با تاکید بر اینکه برخی از تجهیزات هستند که به دلیل عدم نیاز و یا عدم نیروی انسانی تخصصی مورد استفاده واقع نشده است، گفت: در چنین مواردی باید اگر نیازی به دستگاهی نیست آن دستگاه را به مجموعه متقاضی تحویل داد و اگر هم نیروی انسانی‌اش نیست بلافاصله در این خصوص اقدام شود تا که موجبات دلسردی و بی‌اعتمادی خیران عزیزمان را فراهم نیاورد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مشکلات مالی در موضوع تامین تجهیزات پزشکی باید بایپس شود و در این خصوص باید از ظرفیت بخش خصوصی و همچنین خیران نیک‌انیش حوزه سلامت و نیز ظرفیت‌های اداری هر شهرستان در گرفتن سهم سلامت هم به نحو احسن استفاده کرد، البته در این خصوص برخی از شهرستان‌ها به‌خوبی عمل کرده‌اند و از سایر شهرها می‌خواهیم که از این تجربه این الگوهای موفق بهره‌مند شوند.

تامین بیش از ۲۵۰۰ قلم کالا با اعتبار ۱۴۳۰ میلیارد تومان در یک سال اخیر

در این همایش مهندس عباس ایزدی، مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: اگر دلسوزی نیروهای حوزه تجهیزات پزشکی نباشد چالش‌های زیادی در مسیر ارائه خدمات درمانی به مردم به‌وجود می‌آید و برای جلوگیری از مشکلات مرتبط با این حوزه تخصصی نیازمند استفاده از ظرفیت پیشکسوتان حوزه تجهیزات پزشکی هستیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یک دانشگاه قطب و مادر الگویی موفق در بسیاری از حوزه‌ها از جمله حوزه تجهیزات پزشکی بوده و دیگر دانشگاه‌ها به عملکرد این دانشگاه جهت الگوگیری و بهره‌گیری در مجموعه کاری خودشان نگاه می‌کنند و بیماران هم از خدمات دریافتی رضایت‌مندی بالا دارند.

مهندس ایزدی با اشاره به اینکه اگر هزینه‌ها مدیریت و سرشکن شود و برنامه‌های حوزه تجهیزات پزشکی طبق سیاست‌های دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد اجرا شود می‌توانیم مدیریتی بهتر و به دور از تحمیل هزینه‌های مالی داشته باشیم، بیان کرد: در حوزه بازچرخانی تجهیزات پزشکی کارهای خوبی در زمینه بازسازی تجهیزات موجود و غیرقابل استفاده صورت پذیرفته و در یک نمونه آن تجهیز یک دستگاه سایبرنایف را داشتیم که ۲۷۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: در طی یک سال اخیر بیش از ۲۵۰۰ قلم کالا با اعتبار ۱۴۳۰ میلیارد تومان تامین شده که ۹۵۰ میلیارد تومان آن در حوزه تجهیزات سرمایه‌ای سنگین و ۴۸۰ میلیارد تومان دیگر هم مرتبط با سایر اقلام این حوزه تخصصی بوده است و در موضوع موارد مازاد جابه‌جایی تجهیزات پزشکی مختلف را به بیمارستان‌ها داشتیم که همین موضوع موجب صرفه‌جویی مالی ۲۲۰ میلیارد تومانی شده است؛ همچنین در بحث شاخص امتیازی هم افزایش ۲۱ درصدی را در بیمارستان‌های مشهد و ۱۸ درصدی را در مراکز درمانی شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاهد بودیم.

مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تامین بسیاری از دستگاه‌ها نظیر ایندوویژن، لاپاراسکوپی، آندوسکوپی و غیره کار آسانی نیست و در آموزش‌های داده شده بر استفاده از این دستگاه‌ها بر تعمیر و تعویض قطعات موردنیاز و همچنین نگهداری درست از این محصولات تاکید شده است و در یک سال اخیر بالغ بر ۱۸ هزار تعمیر در سامانه مربوطه ثبت و پیگیری شده است، ضمن اینکه اپلیکیشن آموزشی در حوزه‌های تعمیر و نگهداشت تجهیزات پزشکی هم فعال شده و این اپلیکیشن برای فعالان این حوزه تخصصی بسیار موثر و کارگشا بوده است.

مهندس ایزدی با ذکر این نکته که تامین ارز مورد نیاز در حوزه تجهیزات پزشکی با توجه به افزایش قیمت ارز و نرخ‌های جدید در این حوزه کار آسانی نیست، تاکید کرد: ما همچنین موضوع صرفه‌جویی ارزی را هم داریم و بازرسان مربوطه هم اعلام کرده‌اند در مواردی که نمونه ایرانی آن دستگاه وجود دارد حق تهیه یک دستگاه خارجی را نداریم.

وی ضمن تاکید بر حمایت از تولید کننده ایرانی در حوزه تجهیزات پزشکی، تصریح کرد: ما در بحث تولیدات داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی محصولاتی بسیار باکیفیت و مشابه با نمونه خارجی آن تولید کردیم و در این روزها دستاوردهای این حوزه تخصصی را در قالب نمایشگاه تجهیزات پزشکی که در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برپا شده شاهد هستیم.

مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: ما در راستای حمایت از تولیدکننده داخلی باید خرید تجهیزات ایرانی را در دستور کار خود قرار دهیم و در سوی مقابل نیز با سودجویان و سوءاستفاده‌کنندگان در این حوزه تخصصی به‌طور قاطع برخورد نماییم.

مهندس ایزدی گفت: موضوع جذب خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت در موضوع تجهیزات پزشکی بسیار مورد تاکید بوده و هست و از فعالان این حوزه تخصصی در بیمارستان‌ها می‌خواهیم که نگاهی ویژه به این موضوع داشته باشند و مشارکت این عزیزان در حوزه تجهیزات پزشکی به مانند مشارکتشان در ساخت بیمارستان پررنگ باشد و معتقدیم که اگر پروژه‌ای می‌خواهد با نتیجه مطلوب همراه باشد باید تجهیزات پزشکی‌اش هم دیده شود و نگاه‌ها تنها در حوزه عمرانی آن نباشد.

وی افزود: با پیگیری‌های رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح وزارتخانه، همراهی‌های بسیارخوبی از سوی مسئولان معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهد هستیم و در این خصوص حمایت‌های معاون درمان این دانشگاه را هم داشتیم که ستودنی و شایسته تقدیر است.

مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: بازدیدهای نظارتی و میدانی از وضعیت نگهداشت تجهیزات پزشکی موجود در مراکز درمانی به طور مستمر در حال انجام است، نگهداشت تجهیزات پزشکی و بهره‌وری لازم از منابع موجود در این حوزه یک وظیفه شرعی و قانونی بوده و هست، نکته‌ای که تمامی نیروهای فعال در این حوزه به آن واقف بوده و هستند.

در این‌ همایش مدیران بیمارستان‌های حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیران تجهیزات پزشکی این مراکز درمانی گزارشی از فعالیت‌های حوزه کاری‌شان ارائه کردند و خواستار حمایت بیشتر در بحث تامین و نگهداشت تجهیزات پزشکی مصرفی‌شان شدند.

0769.jpg - 81.40 kB

0770.jpg - 96.12 kB

0771.jpg - 118.91 kB

0772.jpg - 122.80 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image