عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: چاقي در والدين بخصوص در مادر، ابتلا به دیابت مادر و وزن بالا در زمان تولد از عوامل زمینه ساز بروز چاقي در كودك است.
دکتر سعیده طالبی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه چــاقي در كودكــان عامل زمينه اي بـراي بـروز چـاقي در بزرگسالي اسـت خاطر نشان کرد: یکی از دلایل چاقی در کودکان سبک زندگی نادرست آنها است. در واقع عدم رعایت رژیم غذایی سالم و کاهش فعالیتهای بدنی کودک نقش عمدهای در شکل گیری اضافه وزن دارد. وزن یکی از مهمترین عوامل برای سنجش سلامت کودکان است. میزان بالای سلولهای چربی میتواند بر چاقی کودک در بزرگسالی نقش داشته باشد.
وی گفت: چاقی در کودکان خطر ابتلا به بیماریهای جسمی چون؛ دیابت، مشکلات استخوانی، مشکلات قلبی را افزایش میدهد. چاقی در مسائل روحی و اجتماعی نیز موثر است. معمولا چاقی کودکان باعث تعامل کمتر آنها با هم سنها و مشکلات ارتباطی آنها میشود، بنابراین اگر کودک شما چاق است لازم است با کمک یک مشاوره کودک جلوی افزایش وزن او را بگیرید چراکه والدین در نگه داری وزن کودک نقش مهم و اساسی دارند.
متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهمترین علت اضافه وزن در کودکان را، تغذیه نادرست ، عوامل محیطی و زنیتیکی دانست و خاطر نشان کرد: چاقی در کودکان زمینه را برای مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون، بیماریهای کبدی و کلیوی و کاهش رشد قدی فراهم می سازد. کودکان در روز حداقل به سه میانوعده نیاز دارند که این میانوعدهها باید از خوراکیهای سالم، سبزیجات و میوهها باشند.
دکتر طالبی با بیان اینکه افزايش كورتيزول ممکن است درانسان همراه با چاقي باشد، افزود: چاقي در نوزادي و نوجواني ، ريسك فاكتور چاقي در بزرگسالي بوده است و از از والدین خواست تا میزان مصرف و نوع غذایی که کودک مصرف می کند بررسی و از پزشک جهت انجام این کار مشورت گیرند.
دکتر طالبی افزود: چاقی و اضافه وزن مشکل بسیار جدی است که افراد را در سنین مختلف درگیر میکند، با این حال شواهد بیشتری نشان می دهد که زمینه ژنتیکی فرد در تعیین خطر چاقی مهم است. ژنتیک یکی از بزرگترین عواملی است که به عنوان مسبب چاقی مورد بررسی قرار میگیرد ولی با این وجود حساسیت ژنتیکی برای تاثیر بر وزن کودکان، اغلب باید همراه با عوامل محیطی و رفتاری باشد. عامل ژنتیکی کمتر از ۵ درصد از موارد چاقی کودکان را تشکیل میدهد. بنابراین گرچه ژنتیک می تواند در پیشرفت چاقی نقش داشته باشد، اما دلیل اصلی افزایش چشمگیر چاقی کودکان نیست.