سومین عمل پیوند قلب مصنوعی تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت در بیمارستان امام رضا(ع) انجام شد.

به گزارش وب دا، این عمل بر روی یک آقای 64 ساله که حدود ۱۰ سال قبل تحت عمل بایپس عروق کرونری و تعویض دریچه میترال قرار گرفته بود و در حال حاضر کاندید مناسبی جهت عمل پیوند قلب نبود و از نارسایی شدید لبی رنج می‌برد و به درمان‌های طبی موجود جواب کافی نداده بود با موفقیت انجام شد.

خوشبختانه این عمل 2.5 ساعته با مؤفقیت انجام شد و تیم پزشکی از عمل انجام شده رضایت کامل دارند و بیمار هم در مراقبت‍‌های ویژه پس از عمل قرار دارد و پس از بهبود وضعیت نسبی از بیمارستان مرخص خواهد شد.

مشهد جایگاه ویژه‌ای در حوزه پیوند قلب مصنوعی در سطح کشور دارد

در جریان انجام این عمل جراحی دکتر محمد عباسی، جراح قلب و مسئول تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: بیماری که تحت عمل جراحی قرار گرفت مدت 10 سال قبل تحت عمل بایپس عروق کرونری و تعویض دریچه میترال قرار گرفته بود و از 3 سال قبل با تشدید وضعیت بیماری‌اش مواجه شده بود و به جهت آنکه سنش بالا بود و امکان عمل پیوند قلب برایش وجود داشت، از کمک قلب‌های مصنوعی برای این بیمار استفاده شد.

وی افزود: در عمل پیوند قلب مصنوعی از دستگاهی به نام دستگاه هارت میت ۳ یا ال ود (LVAD) استفاده می‌شود و این دستگاه در گذشته در 2 عمل دیگر پیوند قلب مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته که خوشبختانه با پاسخ مثبت همراه بوده و بیماران هم رضایت کامل را داشتند و برای سومین بار این دستگاه مورد استفاده قرار گرفت و امیدواریم که دراین نوبت هم به مانند 2 نوبت قبلی رضایت‌بخش باشد.

مسئول تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این بیمار دچار نارسایی شدید بطن چپ و یک نارسایی مختصر در بطن راست شده بود و شب‌ها به‌صورت نشسته می‌خوابید و در انجام کارهای روزانه هم با مشکل مواجه بود، خاطرنشان کرد: این دستگاه به بطن چپ،  پمپاژ خون و کاهش بار قلب کمک می‌کند و بیمار را به شرایط عادی زندگی باز می‌گرداند، ما در 2 بیمار قلبی که تحت عمل پیوند قلب مصنوعی قرار گرفتند وضعیت‌های بسیارسختی را شاهد بودیم که امکان ترخیص آنها از بخش CCU وجود نداشت، اما اکنون همانند یک فرد سالم زندگی عادی‌ای دارند و تنها جهت عدم ایجاد خلل باید طبق دستورالعمل داده شده عمل نموده و در هر نوبت اعلام شده جهت ویزیت و معاینه مراجعه نمایند.

دکتر عباسی تأکید کرد: برای این فرد از دستگاه کمک قلبی اِل‌وی‌دی‌بایس استفاده شده که پیشرفته‌ترین دستگاه روز دنیا در این حوزه است که به آن هارت مِیت ۳ گفته می‌شود و این دستگاه آخرین دستگاهی است که در این حوزه در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه اعمال پیوند قلب مصنوعی و استفاده از دستگاه پیشرفته و به‌روز هارت مِیت 3 در 2 بیمارستان شهید رجایی تهران و امام رضا(ع) مشهد و مرکز طبی قلب تهران انجام می‌شود، بیان کرد: بیمارستان امام رضا(ع) مشهد دومین مرکز در کشور و اولین مرکز در شرق کشور است که این نوع عمل را برای بیماران قلبی انجام می‌دهد.

جراح قلب ادامه داد: تاکنون 3 بیمار تحت عمل پیوند قلب مصنوعی قرار گرفته‌اند و در حال حاضر 2 بیمار دیگر هم داریم که شامل عمل پیوند قلب نمی‌شوند و این افراد هم در در نوبت اعمال بعدی پیوند قلب مصنوعی‌ قرار گرفته‌اند.

دکتر عباسی با تأکید بر اینکه انجام اعمال جراحی قلب به تنهایی قابل انجام نبوده و نیست و مؤفقیت‌های حاصل شده در آن نتیجه یک کار تیمی بوده و هست، گفت: در اینجا جا دارد که بابت تمامی تلاش‌ها و همکاری‌های صورت گرفته از سوی دکتر حسینی، دکتر امینی، اساتید حوزه نارسایی قلب، اساتید بیهوشی، کادر اتاق عمل و پرستاران عزیز و همچنبن حمایت‌ها و همکاری‌های دکتر شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر و تشکر نماییم.

وی افزود: کار پزشک با همراهی پرستار به نتیجه می‌رسد و در این گروه از بیماران زمان انجام عمل بین 2 تا 3 ساعت است، اما مراقبت پس از آن که توسط تیم زحمتکش پرستاری صورت می‌پذیرد حداقل یک هفته است.

فلوشیپ پیوند قلب اضافه کرد: مشهد در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی رشته جراحی قلب از جایگاه بسیارخوبی در منطقه و در کنار ترکیه برخوردار است و در این حوزه خدمات متعددی به بیماران غیرایرانی مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ارائه شده است و در سطح دنیا هم از جایگاه خوبی برخوردار هستیم.

دکتر عباسی خاطرنشان کرد: اگر مشکلات ارزی در تأمین تجهیزات موردنیاز و همچنین تحریم‌های موجود در این حوزه نباشد می‌توانیم از وضعیت به مراتب بهتری هم برخوردار باشیم، اما با این وجود جایگاهمان در سطح جهان بد نیست و بسیاری از اعمالی که در کشورهای پیشرفته دنیا انجام می‌شود در بیمارستان امام رضا(ع) هم قابل انجام است.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه جراحی قلب ظرفیت‌های بسیارخوبی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی دارد و در این گروه و رشته تخصصی ۸ عضو هیأت علمی (۴ تمام وقت و ۴ نیمه وقت) داریم و در هر سال تحصیلی هم ۲ رزیدنت جراحی قلب آموزش می‌بینند.

عضو هیأت علمی گروه جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: اساتید گروه جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جایگاه علمی بالایی برخوردار هستند و خود من هم عضو هیأت بورد تخصصی رشته جراحی قلب هستم و در یک کلام می‌توانم بگویم که شهر مشهد به لحاظ علمی از جایگاه بسیارخوبی در رشته‌های مختلف پزشکی از جمله رشته جراحی قلب برخوردار است.

شایسته است از زحمات جناب آقای دکتر حسینی جراح متبحر بیمارستان شهید رجایی که در این عمل ما را کمک کردند قدردانی و تشکر شود همچنین همکاران تیم پیوند شامل خانم دکتر زیرک خانم دکتر سارا امینی جناب آقای دکتر فضلی و و آقای فرهاد صمدیه و همه پرسنل و پرستاران دپارتمان جراحی قلب باید تشکر ویژه کرد.

ضمناً باید تشکر ویژه هم از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخصوص رئیس دانشگاه کرد که اگر پشتیبانی و حمایت‌های بی‌دریغ ایشان نبود انجام این اعمال غیر ممکن می‌ شد.

0837.jpg - 106.44 kB

0838.jpg - 104.63 kB

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image