رئيس بيمارستان اميد از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه توموتراپي يكي از جديدترين و به روزترين درمان ها در حوزه درمان بيماري سرطان است گفت: این درمان هم اکنون با بهره گیری از دستگاه توموتراپی در بیمارستان امید انجام می شود.

دكتر سودابه شهيد ثالث در گفتگو با وبدا، از بيمارستان اميد به عنوان تنها بيمارستان تك تخصصي سرطان در شرق كشور نام برد و افزود: این مرکز به طور اختصاصي به اقدامات غربال گري، تشخيص زودرس و درمان بيماران مبتلا به سرطان مي پردازد و يكي از مراكز كشوري غربال گري انواع سرطان هاي شايع است که اقدامات تشخيصي در آزمايشگاه هاي مجهز آن انجام مي شود.

وي از جمله درمان هاي در حال انجام در مركز آموزشي، پژوهشي و درماني اميد را شيمي درماني، پرتو درماني و جراحي انواع سرطان ها ذكر كرد و افزود: شيمي درماني ها به صورت سرپايي و بستري و پرتودرماني ها نيز به صورت سرپايي و در صورت بد حال بودن بيمار، بستري و راديوتراپي انجام مي شود.

عضو هيأت علمي دانشگاه، يكي از عمده ترين درمان ها براي بيماران مبتلا به سرطان را درمان راديوتراپي يا پرتودرماني دانست و گفت: این درمان بسيار وابسته به تجهيزات به روز راديوتراپي بوده تا بتوانيم درمان هاي به روز جهان را كه متخصصين ما در دوره هاي مختلف آمورزش ديده اند براي بيماران انجام  دهيم و خوشبختانه شاهد نتايج خوب آنها نيز هستيم.

رئيس بيمارستان اميد همچنین گفت: با پيگيري هاي مكرر رئيس دانشگاه علوم پزشكي مشهد، معاونت توسعه و معاونت درمان و واحدهاي مختلف دانشگاه و از طرفي پيگيري هاي صورت گرفته از سوي بيمارستان اميد، دستگاه ها و تجهيزات پيشرفته و به روز در بيمارستان نصب و براي بيماران قابل استفاده است.

وی توموتراپي را يكي از جديدترين و به روزترين درمان ها در حوزه درمان بيماري سرطان برشمرد و گفت: در بسياري از مواقع بايد دوزهاي بالا را براي درمان برسانيم، اما با دستگاه هاي معمول اين امر امكان پذير نخواهد بود به اين دليل كه، معادل دوزي كه به تومور وارد مي كنيم هر چند كه بتوانيم با پايين آوردن آن، از آسيب به ارگان هاي حساس جلوگيري كنيم، باز هم ممكن است دوزهايي را دريافت كنند كه ممكن است از حد قابل قبول بيشتر باشد اما این کار با دستگاه توموتراپی به نحو مطلوبی قابل انجام است و با تكنولوژي كه در دستگاه توموتراپي وجود دارد، مي توان دوزهاي بالاتري را به تومور رساند، كه همان دوزهاي استاندارد اصلي درمان باشد و همزمان با آن ساير ارگان هاي حساس از خطر آسيب محفوظ نگه داشت. به عنوان مثال اگر در ناحيه اي از مغز تومور وجود داشته باشد، كه در كنار عصب بينايي قرار گرفته، اگر كوچكترين خطايي اتفاق بيافتد ارگان سالم و حياتي آسيب ببيند ضررهاي جبران ناپذيري را مي تواند به بيمار تحميل كند.

وي با اشاره به اینکه مركز آموزشی، پژوهشی و درماني اميد و گروه راديو انكولوژي يكي از قطب هاي كشور در آموزش رزيدنت ها و دستياران راديوآنكولوژي به شمار مي رود افزود: اگر در كشور رتبه بندي انجام شود، گروه راديو آنكولوژي دانشگاه علوم پزشكي مشهد جزء سه رتبه اول كشور در حوزه آموزش خواهد بود و  همچنين در دوره های مختلف رزیدنتها  (دستیاران) موفق به كسب رتبه اول بورد تخصصي شده اند.

دکتر شهيد ثالث افزود: با نصب و راه اندازي دستگاه پيشرفته توموتراپي شركت واريان، دوره هاي متعددي به صورت آنلاين و حضوري براي اساتيد برگزار شده و به تبع آن كلاس هاي متعدد براي دستياران نيز برگزارگردیده و بيمارستان اميد خوشبختانه، بدون هيچ مشكلي به درمان بيماران مي پردازد و در هر شيفت حداقل تعداد 20 تا 30 بيمار تحت درمان با توموتراپی قرار مي گيرند و سعي كرده ايم كه ليست انتظار بيماران را طولاني نكنيم، البته در حال حاضر تنها يك دستگاه توموتراپي وجود دارد كه مطابق با ظرفيت آن درمان بيماران انجام مي شود.

رئيس بيمارستان اميد در ادامه اظهار داشت: اعضاي هيأت علمي گروه راديوآنكولوژي مركز درماني اميد از جمله آقاي دكتر آل داوود، خانم دكتر حسيني،آقاي دكتر انوري، آقاي دكتر سالك، خانم دكتر همايي، آقاي دكتر تقي زاده و آقاي دكتر عمادي مشغول به ارائه درمان ها و آموزش هستند. همچنین بيماران يا از سایر مراکز به اين مركز ارجاع داده مي شوند و يا از طريق نوبت دهي اينترنتي مي توانند، روز قبل اقدام به دريافت نوبت براي پزشك مربوطه نمايند و در اولين نوبت كه بيمار مورد معاينه قرار مي گيرد، برنامه درماني توسط پزشک معالج چيده مي شود و اگر درمان با توموتراپي براي بيمار نياز باشد به وي نامه اي ارائه و فرم مربوطه پُر مي شود و با مراجعه به بخش توموتراپي نوبت دهي براي آنها انجام و بيمار در چرخه درمان توموتراپي قرار مي گيرد.

وي افزود: برنامه حضور اساتيد در درمانگاه بيمارستان نصب شده است و تمام متخصصين مركز آموزشی ، پژوهشی و درماني اميد، در شيفت صبح حضور دارند،  اما آقاي دكتر عمادي و خانم دكتر حسینی كه در حال حاضر از اساتيد تمام وقت جغرافيايي دانشگاه هستند، سه روز در شيفت عصر نيز به بيماران خدمات درماني ارائه مي كنند.

0864.jpg - 85.10 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image