رئیس سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: مقوله امنیت غذایی از ضروریترین نکات در مسیر حفظ و ارتقاء سلامت جامعه است، موضوع بسیار مهمی که در تمامی نقاط دنیا بهطور جد مورد توجه قرار گرفته و در کشور ما هم سازمان امنیت غذایی با ریاست رئیس جمهور و نمایندگان وزارتخانههای بهداشت، صمت و جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد فعال است.
به گزارش وب دا، دکتر سیدحیدر محمدی، در سیزدهمین گردهمایی روز جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان نمونه مواد غذایی و بهداشتی و واحدهای تولیدی برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد،با ذکر این نکته که عمده کشورهای دنیا یک نهاد و سازمان تنظیمگر دارند که در کشور ما هم هست، تاکید کرد: فعالیت این نهاد و سازمان در راستای افزایش امنیت جامعه در حوزه سلامت بوده و یکی از مواردی که موجب امنیت خاطر مردم میشود بودن نشان سازمان غذا و دارو بر روی محصول تولیدی بوده است.
وی گفت: یکی از بزرگترین افتخارات ما در حال حاضر صادرات بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار از انواع محصولات غذایی در هر سال بوده، امری که به راحتی محقق نشده و حاصل سالها تلاش فعالان حوزه غذا بوده و در کنار آن باید به رشد قابل توجهی هم در صادرات محصولات آرایشی، بهداشتی و پزشکی داشتهایم اشاره نماییم.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: ما به صنعتگران حوزه غذا در نقاط مختلف کشور عزیزمان از جمله مشهد و خراسان رضوی افتخار میکنیم و افتخار دیگر اینکه شهر و استان امام رضا(ع) جزء شهرها و استانهای برتر کشور در عرصه تولید، عرضه و صادرات محصولات غذایی حلال، سالم، بهداشتی و استاندارد است.
تولید محصولات با میزان نمک و شکر استاندارد با هدف پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
دکتر عبدالعظیم بهفر، مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو هم در این مراسم، گفت: نظارتها و فعالیتهای مرتبط با حوزه فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در راستای تولید محصول حلال، سالم و بهداشتی انجام میشود و علاوه بر نظارت بر تولید محصول باکیفیت، روی موضوع صادرات و واردات و پایشهای مرتبط با آن کار میشود.
وی افزود: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۳۴۷ بازدید و صدور ۶۰۰ مجوز را داشتهایم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم یکی از مجموعههای موفق کشور در حوزه امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی بوده است.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت حوزه پیشگیری از انواع بیماریها با تولید، عرضه و مصرف مواد غذایی سالم، بیان کرد: یکی از سیاستهای کاری ما در اداره کل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در حوزه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با تولید محصول با میزان نمک و شکر استاندارد و پیشگیری از مشکل فشار خون و به تبع آن مشکل دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی بوده است.
دکتر بهفر خاطرنشان کرد: تمام تلاش خادمان حوزه غذا و دارو در راستای ارتقاء سلامت جامعه و داشتن کشوری آباد و سربلند در تمامی عرصهها از جمله تولید فرآوردههای غذایی و آشامیدنی حلال، سالم، بهداشتی و استاندارد باشیم.
نظارتهای بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا زمان حصول اطمینان انجام میشود
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم بر انجام نظارتهای بازرسان این معاونت در حوزههای مختلف تا زمان حصول اطمینان تاکید کرد.
دکتر علی روحبخش، اظهار کرد: نظارتهای بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای مختلف تا زمان حصول اطمینان انجام میشود و در کنار آن نظارت روز را هم بر محصولات جدید در حوزههای ژنتیک و تراریخته داریم و در کنار پیشرفت در تولید، پیشرفت در حوزه نظارت هم هست و این نظارتها بهصورت هوشمند انجام میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در این گردهمایی از تمامی کسانی که در راه تولید محصول سالم تلاش میکنند تقدیر و تشکر میکنیم و امیدواریم که با همکاری تمامی فعالان این عرصه شاهد روزهایی به مراتب بهتر در کشور عزیزمان باشیم.
با حمایت پارک علم و فناوری سلامت مشهد محصولات باکیفتی توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شده است
در این مراسم دکتر محسن تفقدی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: قانون جهش تولید که در سال ۱۴۰۱ تصویب شد ظرفیتهای زیادی در عرصه تولید دارد که یکی از آنها در موضوع تولید محصولات پژوهش محور بوده که از مالیات سرمایه کم میکند و از حمایت کامل نهادهای قانونی هم برخوردار است.
وی افزود: این مجموعهها با همکاری واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسیر پیشرفت خود را طی مینمایند و در کنار آن حمایتهای پارک علم و فناوری سلامت را در حوزههای مختلف از جمله دارو دارد.
رئیس پارک علم و فناوری سلامت مشهد ادامه داد: این پارک در بحث انجام کارهای تحقیقاتی و تامین مواد اولیه و مورد نیاز از فعالان این صنعت حمایت مینماید.
دکتر تفقدی تاکید کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کارهای خوبی در حوزه دارو شده و محصولات باکیفتی هم توسط شرکتهای دانش بنیانی که تحت حمایت پارک علم و فناوری سلامت مشهد بودهاند تولید شده است.
۱۶۵۰ واحد تولیدی غذایی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است
در ادامه این مراسم دکتر میترا رضایی، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مراسم تقدیر از تولیدکنندگان برتر در حوزه غذا از ۱۳ سال قبل آغاز شد و امسال سیزدهمین دوره برگزاری این رویداد است و بسیار امیدوار هستیم تا که با حمایتهای مسئولان کشوری و استانی به جایگاههایی بهتر در حوزه غذا دست یابیم.
وی تاکید کرد: بالغ بر ۲۵۰۰ هزار واحد تولیدی غذایی در سطح استان فعال است که از این تعداد تعداد ۱۶۵۰ واحد آن در حوزه تحت پوشش این دانشگاه فعال است و شاخص انتخاب به عنوان برتر سابقه کار بالای ۲ سال، داشتن گرید A و برخورداری از واحد تحقیق و توسعه و همچنین تخلف و پرونده قضایی بوده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این مراسم واحدهای نمونه تمامی شهرهای استان تقدیر میشوند، واحدهایی که با همکاری تمامی دانشگاههای علوم پزشکی استان انتخاب شدهاند.
دکتر رضایی تصریح کرد: یکی دیگر از تقدیرشوندگان کارگاههای تولیدی هستند و در این مراسم در کنار تقدیر از ۴۳ کارگاه برتر، از ۱۳ مدیر فنی نمونه هم تقدیر به عمل میآید.
سیزدهمین گردهمایی روز جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان نمونه مواد غذایی و بهداشتی و واحدهای تولیدی برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت معاونت غذا و دارو این دانشگاه و با حضور مدیران، مسئولان و نمایندگان واحدهای تولیدکننده مواد غذایی استان برگزار شد.
در این مراسم بر حمایت بیش از پیش از تولیدکنندگان در جهت افزایش کمی و کیفی محصولات ایرانی و معرفی هرچه بهتر این محصولات به کشورهای مختلف دنیا تاکید شد.