به مناسبت فرا رسیدن هفتم تیر سالروز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله دکتر بهشتی و یاران شهیدش از جمله دکتر دیالمه، به همت دانشکده داروسازی وبا همکاری دبیرخانه شهید دکتر دیالمه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نشستی صمیمانه با خواهران این شهید والامقام برگزارشد.
به گزارش وب دا، دکترندا دیالمه با تسلط خوبی که به مسائل سیاسی زمان حیات برادر داشت، به صورت مفصلی به بیان رویکردها، دیدگاهها، فعالیتها و خاطرات آن شهید بزرگوار پرداخت.
خواهر شهید دیالمه ضمن تسلیت سالگرد 72 تن از یاران امام راحل و شهدای خدمت، شهید جمهور آیت الله رئیسی و همراهانش گفت: حادثه هفتم تیر که بیش از 70 نفر از شخصیت های تاثیرگذار انقلاب در آن به شهادت رسیدند،خود یک انقلابی در انقلاب بود.
دکتر ندا دیالمه ضمن یادآوری این واقعه غم بار که 43 سال از آن می گذرد، افزود:در حادثه هفتم تیر، تمام شخصیت های اثر بخش و کانونی یک ساختار حکومتی نوپا که فقط سه سال از ایجاد آن گذشته بود،همزمان باهم به شهادت رسیدند و امروز که ما این حادثه را پس از سال ها مرور می کنیم، نه تنها هیچ خللی در مسیر انقلاب و اهداف انقلاب اسلامی این فاجعه عظیم پیش نیاورد،بلکه این خون ها،آثاری داشت که برخلاف خواسته دشمنان که می خواستند آثار این درخت اسلام ریشه ندواند و تنومند نشود، این خون ها این بذر را آبیاری نمود و نسل هایی بر این حقیقت تا به امروز تربیت شدند.
وی گفتگو درباره شهید دیالمه را،گفتگو در مورد یک سرمایه خواند و ادامه داد:تمام عظمت شهید دیالمه در این زمینه خلاصه می شود که ،شهید دیالمه سرمایه ای بود که اگر وجودش شناخته می شد، ابعادی از شناخت اسلام و مکتب اسلام رانشان می داد.
ندا دیالمه به ابعاد شخصیتی شهید پرداخت و بیان کرد:در یک بازه زمانی از تاریخ انقلاب که بسیار ، بازه حساسی بود،جوانی با منش،گفتار، سلوک و تاثیر گذاری خود توانست نسخه اصیل اسلام را معرفی کند.
وی شهید دیالمه را فرزند دانشگاه خواند و به بررسی زاویه دید امام جعفر صادق علیه السلام درباره علم پرداخت تا بتواند از این دریچه به زوایای زندگی شهید دیالمه بپردازد.
دکتر ندا دیالمه افزود:با شناختی که شهید دیالمه از خدای خویش داشت توانست با اتکال به آن قدرت لایزال الهی،تصمیم های بزرگی در زندگی خود اتخاذ کند.
وی افزود:یکی از مباحثی که شهید دیالمه در زندگی به آن اهتمام می ورزید، بحث انسان شناسی و خداشناسی بود. دکتر دیالمه، مرحله دوم زندگی شهید دیالمه را انسان شناسی خالص قرآنی معرفی کرد و گفت: مرز بین انسان و حیوان در اموری است که انجام نمی دهد و نه در اموری که انجام می دهد.
دکتر ندا دیالمه بیان کرد: شهید دیالمه،در زندگی،همیشه زمانی را برای رفع مشکلات مردم اختصاص می داد و هیچ گاه از سوالات تکراری خستگی به خود راه نمی داد و با رویی گشاده برای چندمین بار به سوالات تکراری پاسخ می داد و این میسر نیست، جز اینکه فرد،انسان را از طریق قرآن بشناسد.
خواهر شهید دیالمه به یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی شهید پرداخت و از قول یاران و دوستان شهید گفت:هنگامیکه به ما می گفتند که رئیس تان کیست،می گفتیم رئیس نداریم، بلکه ما در تعاملات احساس رئیس و مرئوسی نداشتیم،بلکه احساس جوانهایی داشتیم که باهم فکر می کنیم و البته کسی را می دیدیم که در زمینه هایی که صحبت می کند و سلوک ش هست،چندگام از ما جلوتر می باشد.
مردم دوستی یکی دیگر از خصوصیات شهید دیالمه بود که ندا دیالمه به آن اشاره نمود و بیان کرد:مردم دوستی شهید دیالمه از نوع برترین دوستی ها بود،چرا که به زندگی ابدی افراد اهمیت می داد و دوست می داشت افراد با انتخاب خود،به برترین زندگی اخروی دست یابند.
چاره جویی در رفع مشکلات مردم، یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی شهید بود که وی به آن پرداخت و افزود: شهید دیالمه هیچ گاه از رفع مشکلات مردم دوری نمی گزید و با رویی گشاده به رفع آن هتمام می ورزید.
تغییر زاویه دید انسان ها از طریق شهید دیالمه به گونه ای بود که اختصاص به فضای دانشگاه،تریبون و یا افراد تحصیلکرده نداشت، بلکه وی در هر قشر و طبقه از جامعه مداخله می کرد و سعی در تغییر و تحول مثبت افراد داشت.
گفتنی است که او، دعا کردن را از دید شهید برای دریافت ثواب نمی داند،بلکه دریچه ای برای رابطه ضروری خود با پروردگارش می داند.
استماع قرآن به طور دائم،حتی در خودرو یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی شهید بود که وی به آن اشاره نمود.
شهید دیالمه اعتقاد داشت که اسلام جامعیتی دارد که می تواند جهان بشری را مدیریت کند.
وی گوش نمودن و الگوبرداری از رفتار و منش شهدا را لازم و ضروری اعلام نمود و افزود:به استناد از این شاخصها،افراد می توانند انتخابی درست و سازنده داشته باشند.وی گفت:شهدا مشعل هایی را با شهادت خویش روشن نمودند، که با تکیه به آن،جامع بشری می تواند،همیشه فراتر از زمان باشد و این روشنگری ها، محدود به کسانی نیست که شهدا را در همان زمان درک کرده اند.