محققان شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت دستگاه تشخیصی داپلر فنولایزر قلب نوزادان شدند.

رئیس مرکز رشد فناوری سلامت پارک علم و فناروی سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه دستگاه داپلر فونولایزر (Doppler Phonolyser) دستگاهی در حوزه قلب است که برای تشخیص سوفل‌های قلبی یا صداهای غیرمعمول قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: این صداها در اثر بیماری‌های ساختاری و مادرزاد قلب به وجود می‌آیند که از شایع‌ترین آن‌ها می‌توان به حفره بین دهلیزی (ASD)، حفره بین بطنی (VSD) و تنگی دریچه ریوی (PS) اشاره کرد.

دکتر سید علی موسوی شایق با بیان اینکه این دستگاه توسط محققان توانمند شرکت دانش بنیان بزرگمهر منیر سورن  از شرکت  های زیر پوشش این مرکز طراحی و ساخته شده است خاطر نشان کرد: این دستگاه به تازگی موفق به دریافت مجوز IMED از اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  شده است و با موفقیت محصولش را روانه بازار کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: دستگاه داپلر فنولایزر کاملا نوآورانه در سطح جهان است و این شرکت محصولش را در 4 سال اخیر توسعه داده و ابداع و فناوری خاص خودش را دارد که مشابه خارجی ندارد.

دکتر موسوی شایق با بیان اینکه دستگاه داپلر فنولایزر قلبی، موجب کاهش ارجاعات بی‌مورد (به ویژه از شهرستان‌ها) به مراکز تخصصی قلب کودکان و همچنین مانع از دست رفتن زمان طلایی برای تشخیص بیماری می‌شود، ابراز کرد: این دستگاه حتی برای بزرگسالان قابلیت استفاده دارد ولی با توجه به اینکه افرادی که دارای بیماریهای ساختاری قلب هستند، در کودکی دچار مشکل می‌شوند، در سنین بالاتر این دستگاه تشخیصی کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

وی همچنین عنوان کرد: این فناوری همه تست ها و استاندارد های لازم را برای ورود به بازار دریافت کرده است و در حال حاضر در برخی از مراکز مورد استفاده قرار گرفته است.

محمد جواد مالکی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بزرگمهر منیر سورن نیز با اشاره به اینکه یک درصد از نوزادانی که زنده به دنیا می‌آیند، دچار بیماری‌های ساختاری و مادرزاد قلب هستند، یادآور شد: برای این دسته از بیماری‌ها زمان طلایی درمان وجود دارد و در بسیاری موارد به دلیل عدم تشخیص به‌موقع، زمان طلایی برای درمان از دست می‌رود. این بیماری‌ها معمولاً در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شوند که کار درمان را سخت کرده و در بسیاری مواقع به عمل جراحی می‌انجامد.

مالکی افزود: این دستگاه برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های ساختاری و مادرزاد قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد و نمونه داخلی یا خارجی ندارد.

0037.jpg - 27.62 kB

0038.jpg - 30.20 kB