دانشیار گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حوزه های ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی، عرصه جدیدی از اقدامات تشخیصی و درمانی را پیش روی محققان علم پزشکی قرار داده است.
دکتر مجید مجرد در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه طی یک دهه اخیر در بحث تحقیقات ژن درمانی، تیم گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اقدامات رو به پیشرفتی را داشته اند افزود: در بحث تحقیقات مربوط به ژن درمانی تلاش ما این است که با تشخیص درست و بهنگام از تولد نوزاد مبتلا به بیماری های ژنتیکی پیشگیری کنیم، اما اگر نوزادی مبتلا به بیماری ژنتیکی به دنیا آمد، رویکرد این است که تحقیقات مربوط به ژن درمانی برای او انجام شود تا بتواند درمان مؤثر و علمی را دریافت کند.
وی با اشاره به تمرکز تیم های مختلف تحقیقاتی در دانشگاه بر روی بیماری های مختلف گفت: تیم تحقیقاتی ما در حال حاضر بر روی بیماری های عصبی- عضلانی و بیماری های متابولیکی و ناشنوایی کار می کنند و ژن درمانی متمرکز روی آنها در حال انجام است و در بازه ی زمانی کمتر از چند سال انشاالله به مرحله ی کار آزمایی بالینی خواهیم رسید.
دکتر مجرد همچنین گفت: یک بخش کار در حوزه ژنتیک، مرتبط با پژوهش های داخل دانشگاه است که خروجی آن در بخش شرکت های دانش بنیان ظاهر می شود و خدماتی را به جامعه ارائه می دهند، همچنین این خدمات می تواند به تقویت توریسم سلامت نیز کمک کند و اعتبار در عرصه های علمی و بین المللی را هم بدنبال داشته باشد.
وی در خصوص فعالیت تیم ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی، در دانشگاه مشهد نیز گفت: همکاران پزشکی مولکولی بیشتر بر حوزه های سلول درمانی متمرکز هستند و تیم ژنتیک بیشتر بر ژن درمانی متمرکز است که از یک طرف وظایف تشخیص دارد و از طرف دیگر تلاش های تحقیقاتی خود را انجام می دهد تا مسیر زنجیره را از پیشگیری و درمان مشاوره کامل کند.
دکتر مجرد اضافه کرد: وظیفه ما به عنوان متخصص ژنتیک این است که به خانواده ها مشاوره دهیم و میزان خطر بیماری را مشخص کنیم و چنانچه کمکی در مرحله ی پیشگیری از ما بر می آید با تشخیص ژنتیک و تشخیص قبل از تولد، به بحث تشخیص کمک کنیم و در مرحله ی بعدی اگر نوازدی مبتلا بود درمان های ژنتیکی را داشته باشیم.
وی در همین ارتباط افزود: بطور کلی دو حیطه در بحث ژنتیک و پزشکی مولکولی مطرح است؛ نخست خدماتی که می تواند به اجتماع ارائه دهد و دوم بحث نوآوری ها و حیطه های مرزهای دانش و اینکه این گروه چه فعالیت هایی را می تواند برای عموم جامعه داشته باشد. بخش خدمات هم به دو قسمت تقسیم می شود، اول بحث مربوط به تشخیص که بیشتر در زیر مجموعه فعالیت تیم ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی قرار می گیرد و دوم قسمت مربوط به درمان؛ که در بحث درمان، فعلا همکاران پزشکی مولکولی ما بیشتر فعالیت می کنند.
دکتر مجرد همچنین گفت: متخصصان تیم ژنتیک پزشکی، یا در کلینیک بیمارستان قائم(عج) و مراکز مشاوره ژنتیکی که در کل دانشگاه است خدمات می دهند و یا در آزمایشگاه ها و مراکز ژنتیکی خارج از دانشگاه؛ اعم از بخش خصوصی، خیریه و بخش غیر دولتی در حال فعالیت هستند.