معاون پژوهشی مجتمع آموزشی،درمانی و پژوهشی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیمارستان امام رضا (ع) با همت متخصصان و پژوهشگران خود، در خط مقدم نوآوریهای پزشکی و تحقیقات بالینی قرار گرفته است. این مرکز با راهاندازی زیرساختهای پیشرفته و جذب نخبگان علمی، فرصتی منحصر به فرد برای تبدیل ایدهها به واقعیتهای پزشکی فراهم کرده است.
دکتر رزیتا خداشاهی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) با ایجاد زیرساختهای متنوع شامل مرکزتوسعه تحقیقات بالینی، کمیته تحقیقات دانشجویی، کمیته اخلاق درپژوهش و باشگاه فناوران و نوآوران، به شکلی ساختاریافته از سال 1400 فعالیت خود را آغاز کرده است. این معاونت ، زمینهساز پیشبرد فعالیتهای پژوهشی در حوزههای مختلف پزشکی و بهداشتی است.
وی ضمن تاکید بر اینکه در دو سال اخیر، این مرکز با موفقیت به کسب رتبههای دوم و سوم کشوری بین ۱۴۶ مرکز توسعه تحقیقات بالینی در سراسر کشور دست یافته است اذعان داشت: کمیته اخلاق در پژوهش این معاونت نیز، که یکی از سه کمیته اخلاق فعال در دانشگاه است، از سال 1400 مجوز فعالیت خود را دریافت کرده و تاکنون حدود 600 طرح پژوهشی را مورد ارزیابی وداوری علمی و اخلاق قرار داده است.
رییس مرکزتوسعه تحقیقات بالینی بااشاره به اینکه زیرساختهای موجود در معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا شامل مرکز کمیته تحقیقات دانشجویی است که با حضور حدود 60 دانشجوی فعال در این زمینه، به تحقیق و پژوهش میپردازد،بیان کرد: این مرکز همچنین موفق به راهاندازی رجیستریهای فعال و ایجاد داشبورد آنلاین شده است که 10 رجیستری جدید در سال اخیر به آن افزوده شده است.
دکترخداشاهی تصریح نمود: از جمله دستاوردهای مهم این معاونت، ایجاد مرکز تحقیقات پیوند دانشگاه با همکاری بیمارستانهای پیوندمنتصریه و امام رضا (ع) است. این مرکز در مدت یک سال و نیم موفق به دریافت مجوز از وزارتخانه گردید و تاکنون کنگرههای بینالمللی متعددی رابرگزارکرده است
وی با تاکید بر اینکه در راستای تقویت و گسترش فعالیتهای پژوهشی و علمی، بیمارستان امام رضا (ع) اقدام به جذب 15 سرباز نخبه برای مراکز تحقیقات و گروههای مختلف خود کرده است، ادامه داد: این اقدام بخشی از استراتژی بیمارستان برای ارتقاء کیفیت تحقیقات و فراهمسازی بستر مناسب برای نوآوری در حوزههای بالینی و پژوهشی به شمار میآید.با توجه به پتانسیلهای علمی و تخصصی این نخبگان، انتظار میرود که حضور آنها در مراکز تحقیقات به بهبود روند تحقیقاتی و اجرای پروژههای کلان میاندانشگاهی کمک شایانی نماید. این نیروهای جوان با همکاری نزدیک با اساتید و پژوهشگران، قادر خواهند بود ایدههای نوآورانه را در زمینههای مختلف تحقیقاتی به مرحله عمل درآورند.
فوق تخصص عفونی در نقص ایمنی و پیوند اظهارکرد: بیمارستان امام رضا(ع) به عنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه پژوهش و نوآوری وفناوری، با برگزاری دو جشنواره پژوهشی و برگزاری کارگاه های مختلف ، فضایی پویا و کارآمد برای تعامل میان پژوهشگران و دانشجویان فراهم کرده است
وی تاکید کرد:باشگاه فناوران و نوآوران به عنوان یک پل ارتباطی بین نوآوران، فناوران، اساتید بالینی و دانشجویان طراحی شده است. این باشگاه درخرداد ۱۴۰۳با حمایت ریاست دانشگاه، معاونت پژوهشی دانشگاه و رئیس پارک فناوری وریاست بیمارستان امام رضا فعالیتهای خود را آغاز کرده و در تلاش است تا با ایجاد هماهنگی و ارتباطات مستمر با اساتید و دانشجویان بالینی وپایه فناور، به رشد و توسعه ایدههای نوآورانه کمک کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این مرکز به دنبال ایجاد فضایی مناسب برای تبدیل ایدهها به محصولات کاربردی است خاطرنشان نمود: در این راستا با مراکز دانش بنیان همکاری بسیار نزدیکی دارد و در آینده شاهد رشد تعاملات مراکز دانش بنیان با بیمارستان امام رضا(ع) خواهیم بود
وی اضافه کرد:فضاسازی این باشگاه در هفته گذشته به پایان رسیده و انتظار میرود در هفتههای آینده افراد جدید در این مرکز مستقر شوند و فعالیتهای خود را آغاز کنند.
معاون پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) با بیان اینکه با راهاندازی این باشگاه، بیمارستان امام رضا(ع) گام مهمی در راستای تقویت پژوهشهای بالینی و ارتقاء سطح علمی و تحقیقاتی کشور برداشته است ابراز امیدواری کرد:که این اقدامات به افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در آینده نزدیک منجر شود.
دکترخداشاهی اظهارکرد:تمام تلاش معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا و اعضای مرکز توسعه و تحقیقات بالینی این بیمارستان این است که رتبه اول کشور را در این حوزه کسب کنند، امری که با توجه به توانمندی نیروهای متخصص و پژوهشگر این مرکز دور از دسترس نیست.