در آستانه هفته پژوهش نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با معاون و مدیران پژوهش و فناوری این دانشگاه برگزار شد، در این نشست ضمن بحث و تبادل نظر در زمینه توسعه پژوهش های محصول محور و فناورانه، مشکلات و چالش های این حوزه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست ضمن قدردانی از تلاش های مسئولان، اعضای هیات علمی، محققان و فناوران در مسیر رشد و توسعه تحقیقات محصول محور و نقش آن در پیشرفت و خودکفایی کشور اظهار کرد: در تلاش هستیم مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش تخصیص یابد.
دکتر محمود شبستری با بیان اینکه از مجموع درآمدهای اختصاصی باید ۲ درصد آن به حوزه پژوهش تخصیص یابد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشگاه نزدیک به ۲.۵ هزار میلیارد تومان از سازمان های بیمه گر طلب دارد که عدم پرداخت آن مشکلاتی را در پرداختی های حوزه های مختلف دانشگاه ایجاد کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: همچنین به دنبال توسعه فعالیتهای حوزه گردشگری سلامت و مدیریتهای مالی درآمدی بیشتر در بیمارستانها هم هستیم تا بتوانیم به شکلی بهتر پاسخگوی گروههای مختلف حوزه سلامت از جمله پرستاران عزیز باشیم.
سیر صعودی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پژوهش با اجرای نزدیک به ۲ هزار طرح پژوهشی در سال ۲۰۲۴
در این جلسه دکتر محسن تفقدی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲ هزار طرح پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا شده و روند نزولی سال ۲۰۲۳ این دانشگاه برطرف شده و سیر صعودی گرفته است.
وی افزود: در سال جاری میلادی با ۲۰۲۴ طرح پژوهشی در رتبه پنجم مقالات هستیم و نسبت مقاله به هیات علمی هم ۲.۵۷ بوده است و از این حیث نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جایگاه هفتم کشور قرار گرفته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک سال اخیر از دانشگاههای تبریز و اصفهان که رقبای جدیاش هستند پیشی گرفته است.
دکتر تفقدی اضافه کرد: همچنین از نظر تعداد مقالات عدد ۸۵۲ مقاله را داشتیم که در این حوزه سیر صعودی داشتیم و در جایگاه چهارم کشور قرار گرفتیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شاخص H5-indrx با امتیاز ۱۰۸ در رتبه ششم کشور قرار گرفته است و این دانشگاه در شاخص FWCI هم جایگاه خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: همچنین در رتبه بندی تایمز هم از ۸۰۰ به ۶۰۰، از ۴۰۰ به ۳۰۰ و از ۳۰۰ به ۱۵۰، از ۲۰۰ به ۱۰۰ در رشتههای مختلف پزشکی رسیدهایم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۱ عضو هیات علمی پژوهشی دارد که معادل ۴ درصد مجموع اعضای هیات علمی این دانشگاه است و از این حیث هم در جایگاه هفتم کشور قرار داریم.
دکتر تقفدی تاکید کرد: سرانه مقاله هیات علمی پژوهشی در مشهد ۱۵ است و با وجود تعداد کمتر اعضای فعال در این حوزه به نسبت دیگر نقاط کشور، اما از کیفیت بسیار بالاتری در خروجیها و اثرپذیریها برخوردار بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد ضریب کای غیرهیات علمی ۱۴، محققان پسا دکترا ۲۹، دستیار پژوهش ۱۶ و سرباز نخبه ۲۰ نفر است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در بحث رجیستری با ۹۰ مصوب و ۷۰ فعال در رتبه اول کشور هستیم که بیش از ۹۰ درصد آن در حوزه بالین است، در حالی که بسیاری از دانشگاهها رجیستری مصوب زیادی دارند که غیرفعال هستند، بیان کرد: ما در حوزه کوهورتها ۵۹ طرح متصل، ۳۴ مقاله مستخرج و ۵ کلان طرح پژوهشی داشتیم و در ۳ حوزه رشد خوبی به نسبت سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ داشتهایم.
دکتر تفقدی تصریح کرد: برنامه جدی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب منابع خارج دانشگاهی از مجلس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه و فناوریهای سلولهای بنیادی ریاست جمهوری، معاون تحقیقات وزارت بهداشت، صندوق حمایت از پژهشگران، بنیاد ملی علم ایران، فعالان حوزه صنعت و سایر دانشگاهها و موسسات هستیم؛ همچنین خواستار حمایت ویژهتر و تخصیص بهموقع منابع هم هستیم تا که طرحهای پژوهشی بهخوبی و با بالاترین میزان کیفیت و اثرپذیری اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال ۸۸۴ طرح مصوب داشتیم و این عدد هم به نسبت مدت مشابه سال قبل با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
تقدیر از ۸۰ برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطوح استانی و دانشجویی در مراسم ویژه روز پژوهش
همچنین دکتر خلیل آبنوس، مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه، گفت: برنامهریزیهای برنامههای هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است و تلاش معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه و تمامی دانشکدهها مبتنی بر برگزاری هرچه باشکوهتر برنامههای این ایام است.
وی افزود: مراسم ویژه روز پژوهش ۲۹ آذر ماه امسال در تالار دانشجوی دانشکده پزشکی مشهد برگزار میشود و در این مراسم با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار خراسان رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی دیگر از مسئولان کشوری، استانی و شهری برگزار میشود از ۸۰ برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطوح استانی و دانشجویی تقدیر به عمل میآید.
مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه حمایت کامل را از محققان و پژوهشگران داریم، بیان کرد: این حمایتها تا زمان به نتیجه رسیدن تحقیقات و رسیدن به یک محصول پرکاربرد ادامه دارد و نمونههای بارز آن در موضوعات مختلف بهداشتی، درمانی، دارویی و غیره بوده است.
دکتر آبنوس خاطرنشان کرد: انجام پژوهشهای اساسی و پرکاربرد جزء رسالتهای اصلی ما در حوزه مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و به دنبال آن هستیم تا که در تمامی حوزهها بتوانیم تولیداتی موثر و سلامتمحور داشته باشیم.
در این جلسه معاونان پژوهشی دانشکدههای پزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، دندانپزشکی، علوم پیراپزشکی و توانبخشی، بهداشت، و طب ایرانی و مکمل مشهد گزارشی از فعالیتهای حوزه کاریشان ارائه کردند.
همچنین در این جلسه تعدادی از اعضای شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در سخنان خود خواستار حمایت بیشتر از طرحها و برنامههای پژوهشی، جذب سرباز نخبه، مشخص شدن ردیف هیات علمی پژوهشی و مشارکت بیشتر دانشجویان و اعضای هیات علمی در برنامههای پژوهشی شدند.