معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری گفت: در حوزه سلامت باروری و در مسیر ترویج فرزندآوری و تحقق قانون جوانی جمعیت باید از ظرفیت‌ ماماها به نحو احسن استفاده شود.

دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در آئین افتتاحیه سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری که با محوریت کرامت مادری و با شعار (کرامت ماما، کرامت مادر) در مشهدبرگزار شد، اظهار کرد: این همایش در حوزه‌هایی همچون خوشایندسازی بارداری و زایمان، قصور مامایی از دیدگاه اخلاق حرفه‌ای، تعاملات و کار تیمی در کرامت مادری، حقوق و خدمات کرامت محور، مدل‌های مراقبت ماما محور، قوانین و سیاست‌های ارائه خدمات مادری و مراقبت‌ مادری، شوق فرزندآوری و تکریم خانواده و والدین برگزار می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حوزه سلامت باروری و در مسیر ترویج فرزندآوری و تحقق قانون جوانی جمعیت باید از ظرفیت‌ ماماها در کنار متخصصان زنان و زایمان به‌خوبی استفاده شود، خاطرنشان کرد: همچنین باید توجه ویژه‌ای به ترویج زایمان طبیعی و دوری از سقط‌های عمد داشته باشیم و در کنار آن نیز نقش موثر ماماها را در بارداری سالم و زایمان‌های موفق به‌خوبی ببینیم.

دکتر قربان‌زاده افزود: در برگزاری این کنگره هدف‌های خاصی تعریف شده که مهمترین آن موضوع بسیار مهم ترویج زایمان طبیعی و نقش فرزندآوری به‌موقع در مسیر تحقق جوانی و افزایش جمعیت بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت نقش و جایگاه ویژه‌ای برای ماماها دیده شده است، گفت: ماماها نقش موثری در یک بارداری موفق و زایمان موفق‌تر دارند و ما از ظرفیت این گروه در مراکز بهداشت و پایگاه‌های سلامت به‌خوبی استفاده کرده‌ایم.

رئیس سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری بیان کرد: معتقدیم که باید بیش از پیش به نقش ماماها در حوزه سلامت و موضوع بسیار مهم جوانی جمعیت بپردازیم و امیدواریم که در این کنگره شاهد یک خروجی خوب و مطلوب در جهت هرچه بهتر دیده شدن این نقش و همچنین بارداری‌های موفق و تولد نوازادان سالم باشیم.

ارتباط بسیار خوب ماماها با مادران باردار موجب ایجاد آرامش در آنان می‌شود

در این مراسم دکتر صدیقه عبدالله‌پور، دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری، گفت: این کنگره با محوریت کرامت مادری در حال برگزاری است و در آن به نقش بی‌بدیل ماماها در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت تاکید شده است.

وی افزود: کنگره‌های بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در هر سال یک نوبت از این کنگره برگزار شده است، ۲ دوره قبل ابن کنگره بین‌المللی در تهران برگزار شد و این دوره هم به میزبانی مشهد در حال برگزاری است.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری با اشاره به اینکه تفاوت عمده این دوره استقبال پرشور ماماها، کارشناسان و کارشناسان ارشد مامایی بوده است، بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع صیانت از جمعیت و همچنین جوانی و افزایش جمعیت کرامت مادری مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر عبدالله‌پور اضافه کرد: خروجی ۲ دوره قبل در تلفیق و ترکیب نقش ماماها در حوزه‌های بهداشت، آموزش و درمان بوده است و ما به‌خوبی شاهد رشد حوزه مامایی و اثرپذیری این گروه در حوزه‌های بهداشت و درمان بوده‌ایم.

وی با ذکر این نکته که فرآیند کارماماها از آغاز بارداری شروع و تا ۴۰ ر‌وز پس از زایمان پایان می‌یابد، تاکید کرد: ماماها حتی پس از آغاز دوره بارداری هم در موضوع بهداشت باروری نقش آفرین هستند و این گروه در طول ۹ ماهه بارداری ارتباط بسیارخوبی با مادران باردار دارند و موجب ایجاد آرامش در آنان می‌شوند.

عضو هیات علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد افزود: در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۵۰۰ ماما شامل ۷۰۰ مامای بهداشتی و ۸۰۰ مامای درمانی داریم و معتقدیم که این میزان باید افزایش یابد تا که ضمن تامین نیازهایمان در بحث نیروی انسانی مامایی، تاثیرپذیری هرچه بهتر این گروه تخصصی را در حوزه‌های بهداشت و درمان شاهد باشیم.

دکتر عبدالله‌پور تصریح کرد: به دانشجویان مامایی توصیه می‌کنیم که در موضوع مهارت‌ها و مراقبت‌های بارداری و اورژانس‌های مامایی اطلاعات خود را به‌روز کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این کنگره از ظرفیت دانشجویان مامایی استفاده حداکثری داشتیم و حضور استاد و شاگرد در کنار هم تصویر زیبایی به‌وجود آورده و معتقدیم که این مشارکت‌ها و بهره‌گیری از تجربه اساتید و پیشکسوتان حوزه مامایی در آمادگی هرچه بهتر آنها برای دوران پس از فارغ‌التحصیلی و زمان خدمت به مادران باردار موثر است.

۳۰۰ اثر به کمیته علمی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری ارسال شد

همچنین دکتر ناهید جهانی، دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری، هم در این مراسم، گفت: بسیار خرسندیم که در ایام فرخنده هفته وحدت میزبان حاضران در سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری هستیم و تمام تلاش گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی که برگزار کننده این رویداد است .

وی افزود: تعداد ۳۰۰ اثر به کمیته علمی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری ارسال شد، آثاری که همگی آنها از کیفیت بالایی برخوردار بود، به‌گونه‌ای که کار ما را در انتخاب آثار برتر سخت کرده بود.

دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری تاکید کرد: ماماها نقش موثری در ترویج زایمان طبیعی دارند و گرچه ما از نقش پرزنگ متخصصان زنان و زایمان غافل نیستیم، اما باید نقش تاثیرگذار ماماها هم که خروجی در افزایش میزان زایمان طبیعی و تحقق موضوع بسیار مهم جوانی و افزایش است به‌خوبی دیده شود.

دکتر جهانی با بیان اینکه نقش ماماها در جامعه باید به‌خوبی معرفی و تبیین شود، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما در سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری پرداختن به مسائل چالش برانگیز سلامت و نقش ماماهای مراکز بهداشتی و درمانی در ترویج زایمان‌ طبیعی بوده و در کنار آن نیز موضوع اخلاق در مامایی مورد توجه واقع شده است.

وی تصریح کرد: در این کنگره ۳ روزه ۹ پنل تخصصی، ۴۰ سخنرانی ( ۲۸ سخنران داخلی و ۱۲ سخنران خارجی از کشورهای استرالیا، آلمان، آمریکا، کانادا و عمان) و ارائه ۱۱۰ مقاله را داریم، ضمن اینکه نمایشگاه تخصصی نقش ماماها در ترویج زایمان طبیعی و کرامت مادری هم در جریان برگزاری این کنگره بین‌المللی برپا شده است.

مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد بیان کرد: در گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد از ظرفیت اساتید شاخص و برجسته برخورداریم و این اساتید در کنار ارائه آموزش‌های روز به دانشجویان مقاطع مختلف مامایی، در حوزه‌های پژوهش، بهداشت و درمان هم تاثیرگذاری‌های زیادی داشته‌اند.

برپایی نمایشگاه دستاوردهای حوزه مامایی در سلامت جامعه و عرضه بیش از ۵۰ محصول تمام‌ ایرانی

در جریان برگزاری این کنگره بین‌المللی نمایشگاه دستاوردهای حوزه مامایی در سلامت جامعه در قالب ۱۰ غرفه تخصصی برپا شد.

در این نمایشگاه تخصصی بیش از ۵۰ محصول پرکابرد در حوزه‌های بارداری، پیش از بارداری، درمان ناباروری، پیشگیری از سرطان‌های حوزه زنان، مراقبت‌های پس از زایمان، ترک بارداری و غیره به نمایش درآمده است.

در این غرفه‌های این نمایشگاه داروهای گانوسان و سافرونیکا با کاربری تقویت سیستم ایمتی، درمان اچ پی وی، پی ام اس، دیسمندره، بهبود روابط جنسی و رفع افسردگی پس از زایمان، داروهای طبیعی و گیاهی درمان ناباروری، تقویت اسپرم و تخمدان، تحلیل و بازیابی روی سلول‌های سرطانی در حوزه زنان (سرطان‌های پستان، تخمدان، رحم و دهانه رحم)، دستگاه ایسایت تولیدکننده نانوذرات دارویی و نانوحمل‌های لیپوزومی، نانوحامل‌های پلیمری (کیتوسان)، قرص‌های صاف‌ژل آهن، آنتی اکسیدان‌های تقوبت کننده سیستم ایمنی و پیشگیری کننده از سرطان، فوم گیاهی ضدشپش و رشک، دورکننده گیاهی حشرات به‌جهت دوری پشه‌های آئدس و سنک، اسپری بی‌بو کننده محیط، کپسول پونیکا برای درمات سندروم تخمدان پلی کیستیک، کپسول‌های ویگرس و دامینست با هدف تقویت میل آقایان و بانوان و کپسول استرورست برای جلوگیری از بروز علائم یائسگی قرار داده شده است.

همچنین از دیگر محصولات به نمایش در آمده در این نمایشگاه ۳ روزه می‌توان به مولاژ‌های داخلی و تمام ایرانی با کاربری آموزش پیش از بارداری، دوران بارداری و زایمان، مولاژهای دسته‌های پرستاری، امداد و نجات و زنان زایمان، کتب مرتبط با آموزش‌های بهداشت دانش‌آموزان دختر پایه‌های هفتم تا دوازدهم و کرم‌های پیشگیری از ترک بارداری، موارد پرکاربرد ماماها و تخصصی ناخن و دست اشاره کرد.

برنامه‌های سومین کنگره بین‌المللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری به مدت ۳ روز و از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه و در ۷ محور (خوشایندسازی بارداری و زایمان)، (قصور مامایی از دیدگاه اخلاق حرفه‌ای)، (تعاملات و کار تیمی در کرامت مادری)، (حقوق و خدمات کرامت محور)، (مدل‌های مراقبت ماما محور)، (قوانین و سیاست‌های ارائه خدمات مادری) و (مراقبت‌ مادری، شوق فرزندآوری و تکریم خانواده و والدین) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت این شهر برگزار می‌شود.

168.jpg - 121.80 kB

169.jpg - 172.11 kB

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image