پرستار نمونه کشوری؛ شاغل در مرکز بهداشت روستای جیم آباد مشهد با اشاره به اهمیت کار پرستاران در مراکز بهداشت و به ویژه مراکز بهداشت روستایی گفت: از مسئولان محترم انتظار داریم تلاش پرستاران در حوزه بهداشت را همچون حوزه درمان در کانون توجه قرار دهند.

بانو فاطمه صباح، متولد سال ۱۳۵۱ در شهر مشهد و فارغ التحصیل رشته پرستاری در دانشگاه آزاد مشهد، که در سال‌جاری به عنوان پرستار نمونه کشوری و در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به عنوان پرستار نمونه استانی معرفی شده  است، در خصوص سابقه‌ی فعالیت خود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جزئیات این خدمات در گفتگو با وبدا اظهار کرد: پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، دوره طرح را در شهرستان فریمان گذراندم و به مدت ۵ سال در بخش خصوصی مشغول به کار بودم و در ادامه افتخار همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب طرح پزشک خانواده در مراکز روستایی را داشته ام.

وی در خصوص مسوولیت های حرفه‌ای خود در طی سالهای خدمت بیان داشت: در دوره طرح در شهرستان فریمان، مسئول بخش اورژانس بودم و پس از ورود به بخش خصوصی مدتی به عنوان مدیر داخلی و پس از آن در طرح پزشک خانواده به عنوان پرستار مشغول خدمت به بیماران در مناطق روستایی بودم.

این پرستار نمونه کشوری که به مدت ۱۹ سال در یکی از مراکز جامع خدمات سلامت روستایی مشهد، مشغول به فعالیت بوده در خصوص شرایط کار در فضاهای روستایی و چالش‌های آن گفت: پرستاران شاغل در مراکز بهداشت و به ویژه مراکز روستایی معمولاً تلاش و خدماتشان چندان دیده نمی‌شود و اغلب، پرستاران حوزه درمان در کانون توجه مسئولان هستند.

 این موضوع به ویژه در مورد پرستارانی که در مراکز بهداشت روستایی با کمترین امکانات و در عین حال کمترین حقوق و مزایا فعالیت می‌کنند، پررنگ‌تر است. با توجه به اینکه در مراکز بهداشت روستایی، تنها یک پزشک، یک پرستار و یک ماما حضور دارند، کار پرستار به مراتب سنگین‌تر است و این در حالیست که طبق قرارداد طرح پزشک خانواده کمترین حقوق از آن این پرستاران است و از برخی مزایا همچون حق مسکن، حق لباس و .... نیز برخوردار نیستند. با همه این صحبت‌ها بنده خوشحالم که در مراکز روستایی و به نیازمندترین افراد خدمت می‌کنم و همین که یک بیمار پس از گرفتن خدمات درمانی، دعای خیر را بدرقه راه ما می‌کند بسیار برای من ارزشمند است.

صباح با اشاره به کسب عناوین پرستار نمونه استانی در طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز گفت: در ایام کرونا با وجود اینکه من پرستار حوزه بهداشت بودم، بیش از سه ماه به نقاهتگاه رفتم و در تمام این مدت از خانواده دور بودم و در آنجا با بسیج جامعه پزشکی همکاری داشتم که به همین دلیل در سال ۱۴۰۰ به عنوان پرستار نمونه معرفی شدم، همچنین سال ۱۴۰۱ مجدداً به عنوان پرستار نمونه استانی و امسال هم به لطف خداوند به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی شدم که مراسم تقدیر در تهران برگزار شد و البته متاسفانه من موفق به تهیه بلیط و رفتن به مراسم تقدیر نشدم.

وی در خصوص شاخص‌های انتخاب پرستار نمونه گفت: معمولا فاکتورهای مختلفی از جمله نمرات کمی و کیفی پرستاران و فعالیت آنها در حوزه‌های مختلف مدنظر است و بنده با توجه به اینکه از نمرات کمی و کیفی مطلوبی برخوردار بودم و همینطور در حوزه بهداشت در حاشیه شهر مشهد با بسیج جامعه پزشکی همکانی داشته و دارم، مجموعه این فعالیت‌ها باعث شد که به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی شوم. همچنین در ایام ورود مجروحان لبنانی به مشهد، خدمات درمانی را به ایشان داشتیم.

صباح در پاسخ به این پرسش که یک پرستار نمونه چه ویژگی‌هایی دارد گفت: مهمترین ویژگی یک پرستار نمونه صبور بودن اوست که این صبر هم در برابر بیماران و هم مسئولین است، به ویژه ما پرستاران مراکز بهداشت روستایی که با مردمی نیازمند و محروم از امکانات لازم، سر و کار داریم باید بسیار صبور باشیم. این صبر از بحث رفت و آمد ما که در واقع یک سفر روزانه است شروع می‌شود تا خدمتی که در مراکز به مردم روستا داریم و قطعاً کسی که صبر پیشه می‌کند بالاخره خداوند پاداش صبر او را عطا خواهد کرد.

کودکی که با تلاش درمانگران مرکز بهداشت روستایی، به زندگی بازگشت...

وی با اشاره به یکی از خاطرات به یاد ماندنی خود در سال‌های خدمت به روستاییان گفت: در مرکز بهداشت روستای جیم آباد، کودکی را به مرکز بهداشت آوردند؛ در حالی که تشنج کرده بود و صورت سیانوز شده بود. آخر وقت بود و ما آماده می‌شدیم که به منزل بازگردیم، افراد زیادی همراه مادر به مرکز بهداشت آمده بودند و صدای آه و ناله آنها مرکز را پر کرده بود، حقیقتاً زمانی که من کودک را دیدم تصور کردم که کودک فوت شده است، اما به حمدالله با اقدامات اولیه ای که به سرعت برای بیمار انجام شد، علائم حیاتی کودک بازگشت و دقایقی بعد والدین به همراه کودک از مرکز بهداشت خارج شدند، روز بعد والدین این کودک به مرکز بهداشت آمدند و بقچه‌ای را که همراه آنها بود، روی میز کار من گذاشتند و گفتند این هدیه را برای شما آورده‌ایم، درون بقچه پر از اسکناس‌های ۱۰ هزار تومانی بود، من بقچه را به مادر کودک تحویل دادم، روی او را بوسیدم و گفتم آنچه که ما انجام دادیم تنها وظیفه بود و نیاز به تشکر و هدیه نیست. آن روز من متوجه شدم که حضور ما در مراکز بهداشت روستایی تا چه حد موثر و کمک کننده است، از آن زمان نگاه من به خدمتی که به بیماران داشتم تغییر کرد و تصمیم گرفتم، به اینکه چرا در یک منطقه دور افتاده از شهر و کم برخوردار باید خدمت کنم و سختی‌های کارم، فکر نکنم .

پرستار نمونه کشوری همچنین با اشاره به جایگاه مهم پرستاران در حوزه درمان و نیازهای آنان گفت: همیشه پرستاران را به عنوان فرشته نامگذاری می‌کنند، در صورتی که من معتقدم پرستار فرشته نیست، بلکه اشرف مخلوقات است و قطعاً از فرشته بالاتر است چون فرشتگان به انسان سجده کردند، اما این اشرف مخلوقات هم نیازهای مادی و معنوی دارد که باید برآورده شود و همانطور که مسئولان محترم نیاز به مراقبت های پرستاران دارند، باید نسبت به نیازهای روحی جسمی و مادی پرستاران نیز دغدغه‌مند باشند تا پرستار هم بتواند با تمرکز بیشتری به کارش بپردازد. چون تا زمانی که این امنیت معیشتی برای بیمار فراهم نباشد ناخودآگاه ذهن او درگیر خواهد بود و طبیعتاً این موضوع بر کیفیت کارش تاثیر خواهد گذاشت، لذا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که منزلت و جایگاه پرستار باید دیده شود، این نکته مهم باید مد نظر مسئولان محترم باشد و به نیازهای پرستاران بیشتر توجه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پایین‌ترین نوع قرارداد مربوط به قراردادهای پزشک خانواده است، مسئولان محترم باید توجه بیشتری به پرستاران حوزه بهداشت در مراکز روستایی داشته باشند، ما همکارانی را سراغ داریم که سال‌ها در مراکز بهداشت کار کرده‌اند و مشکلات زیادی دارند که انتظار می‌رود بیش از پیش توسط مسئولان مربوطه مورد توجه قرار گیرند و کلام آخر اینکه انتظار جشن گرفتن از مسوولان نداریم اما یک تبریک ساده می تواند ما را به کارمان دلگرم کند.

0655.jpg - 118.64 kB

0656.jpg - 258.96 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image