سرپرست شبکه بهداشت و درمان با بیان اینکه 99 درصد نوزادان این شهرستان مورد غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید قرار گرفته اند، بیان کرد :97.69 درصد این آزمایش در زمان مناسب ( 3 تا 5 روز بعد از تولد ) صورت گرفته است.
دکتر علیرضا قنبری در گفتگو با وب دا به مناسبت هفته جهانی تیروئید با اشاره به اینکه اگر کم کاری تیروئید مادرزادی به موقع تشخیص داده نشود باعث ایجاد عوارضی در شیرخواران نظیر کاهش رشد و تکامل و در مراحل پیشرفته تر ، عقب ماندگی ذهنی و افت ضریب هوشی می شود اظهار کرد : براساس این طرح از تمام نوزادان در روزهای 3 تا 5 بعد از تولد ، از پاشنه پا نمونه خون جهت انجام غربالگری گرفته می شود که این امر در یکسال اخیر منجر به شناسایی 4 نوزاد مشکوک از بین 826 موالید این شهرستان شده است.
وی افزود : نوزادانی که با کمکاری تیروئید مادرزادی متولد شدهاند ممکن است هیچ اثری از خود نشان ندهند، یا ممکن است اثرات خفیفی را نشان دهند که اغلب به عنوان یک مشکل شناخته نمیشوند. کمبود قابل توجه هورمون تیروئید مکن است باعث خواب بیش از حد، کاهش علاقه به شیرخوردن، هیپوتونی (ضعف تن عضلانی)، گریه کم یا گرفتگی صدا، حرکات غیر مداوم روده، زردی قابل توجه و هیپوترمی (دمای پایین بدن) شود.
دکتر قنبری ضمن تاکید بر مراجعه بهنگام ( روزهای 3 تا 5 بعد از تولد ) به مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت جهت انجام آزمایش، توصیه کرد : این نمونهگیری از کف پای نوزاد با گرفتن چند قطره خون انجام شده و نیاز به ناشتا بودن ندارد و معمولا زمانی که نوزاد شیر خورده است راحتتر انجام میشود.