سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز با بیان اینکه اگر آموزش و مردمیسازی فرایند مبارزه با موارد مخدر تحقق پیدا کند، به طور قطع این بلای خانمانسوز مهار شده و افراد ، خانوادهها و جامعه نجات مییابند ، اظهارکرد : در این راستا، بیش از 26 هزار شهروند درگزی مورد ارزیابی و آگاه سازی در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر قرار گرفتند.
دکتر علیرضا قنبری در گفتگو با وب دا با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با توجه به اینکه اعتیاد عاملی مهم در بروز آسیبهای اجتماعی است، تصریح کرد: در غربالگری انجام شده طی یکسال اخیر ، افرادی که مبتلا به بیماری اعتیاد بوده ، شناسایی و درمان تخصصی از قبیل ویزیت پزشک و مداخلات روانشناس را دریافت نموده اند.
وی با اذعان به اینکه محور مبارزه با مصرف مواد مخدر، «پیشگیری» است افزود: در این راستا ، 4541 نفر از آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از سوء مصرف مواد برخوردار شدند که این جلسات جهت عموم مردم ( دانش آموزان – والدین – معلمان و مربیان – پرسنل ادارات – پرسنل بهداشتی – امدادگران هلال احمر -دانشجویان و .. ) برگزار شده است.
دکتر قنبری ابراز کرد : از آنجایی که برنامه آموزش مهارتهای زندگی ، نوعی برنامه افزایش شایستگی است که بر مهارتهای مقاومت در برابر مصرف مواد مخدر مبتنی می باشد ؛ از اینرو یک دوره برنامه تقویت بنیان خانواده ، در قالب 7 جلسه جهت والدین و نوجوانانشان بصورت همزمان برگزار گردید.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز خاطرنشان کرد : مهمترین استراتژهای پیشگیری از اعتیاد که درجهان از آنها استفاده میشود و لازمست همه افراد جامعه بر این امر واقف باشند شامل آگاه سازی افراد در مورد خطرات و مضرات مواد ؛ افزایش مهارتهای زندگی مانند مهارت تصمیم گیری، حل مسئله، ارتباطات اجتماعی ؛ تقویت فعالیتهای جایگزین به جای مواد برای ارضای نیازهای روانی اجتماعی نوجوانان وجوانان ؛ مشاوره و مداخله حین بحران در بحرانهای مختلف درطول زندگی ؛ ارتقاء فرهنگی و مذهبی ؛ تقویت قوانین و مقررات مبارزه با مواد و درمان معتادان برای جلوگیری از سرایت اعتیاد است.