متخصص اطفال بیمارستان امام خمینی درگز با بیان اینکه در فصل گرما ابتلا به بسیاری از عفونت های روده ای شایع است ، بر ضرورت رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از ابتلا به عفونتهای رودهای که بار مراجعه افراد به مراکز درمانی را افزایش میدهد، تاکید کرد.
دکتر سمیه کیوانلو در گفتگو با وب دا اظهار کرد: اینروزها ، بسیاری از عفونتهای روده ای، اسهال و اسهال خونی در کودکان و سالمندان بعنوان قشر آسیب پذیر بیشتر دیده می شود که با رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی مرتب دستها ، شستشو و ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه ها قبل از مصرف ، عدم استفاده از آب برکه و چشمه ( حتی با ظاهری زلال ) و نیز عدم مصرف خوراکی های نامطمعن ، قابل پیشگیری است.
این متخصص کودکان با اشاره به اینکه علی رغم ساده انگاشتن، این بیماری یکی از علل اصلی مرگ و میر کودکان می باشد ، افزود : اگر کودک دچار بی حالی یا اسهال شدید، بیشتر از روزی ۱۰ بار یا بیشتر از ۱ بار در ساعت بوده یا کاهش حجم ادرار داشت ، اشک نداشت و دهان خشک است یا چشم های گود افتاده یا اسهال خونی، ضروریست کودک توسط پزشک ویزیت و تحت درمان قرار گیرد.
دکتر کیوانلو درخصوص کودکان شیر خوار مبتلا که حساس تر هستند تاکید کرد : مهمترین اقدام، مصرف شیر مادر است زیرا هیچ سرم و محلول و غذایی کاملتر از شیر مادر نیست.
وی با توجه به اینکه با مطالعه و ارائه آموزش های لازم جهت انتقال پیام های بهداشتی ، سطح سواد عمومی مردم بالا رفته و میزان ابتلا به بیماریهای روده ای کمتر می شود، خاطرنشان کرد : در همین راستا ، هر ساله با شروع فصل گرما بعلت شیوع بیماریهای روده ای و اسهال بخصوص در کودکان زیر 5 سال، جلسات فردی و گروهی به منظور حساس سازی و آگاهی بخشی به مردم شهری و روستایی برگزار شده و نیز نیاز کلیه خانه های بهداشتی به محلولهای آماده «او آر اس» و قرص جوشان او آر اس تامین می شود و همچنین نظر به اهمیت نقش رسانه در اطلاع رسانی ، مطالب و پیام های آموزشی مرتبط در فضای مجازی بومی و محلی منتشر می گردد.
متخصص اطفال در پایان توصیه نمود : درصورت ابتلای کودک به اسهال ، برای جبران آب ازدسترفته ( علائم کمآبی بدن شامل : کاهش خروج ادرار ، ادرار تیرهرنگ ، خشکی پوست ، تشنگی و سرگیجه ) مصرف مایعات را افزایش داده و به دلیل حساس شدن دستگاه گوارش در چند روز اول بیماری، از غذاهایی مانند: محصولات لبنی ، برنج کته ، سیبزمینی ، نان تست ، موز ، سیب پخته شده استفاده کرده و در این مدت از مصرف غذاهایی مانند : فست فود ، کافئین ، آبمیوه های غیرطبیعی و نوشابه های گازدار خودداری شود.