متخصص کودکان و معاون فنی مرکز بهداشت شماره سه اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی در 63 درصد از کودکان مراقبت شده در مراکز خدمات جامع سلامت تداوم داشته است.
دکتر رعنا رضائی، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: بر اساس بررسی های انجام شده در خصوص تغذیه با شیر مادر در کودکانی که جهت مراقبت 24 ماهگی به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نموده اند تنها 63 درصد این کودکان تا پایان 2 سالگی از تغذیه با شیر مادر برخوردار بوده اند.
وی در خصوص مزایای تغذیه با شیر مادر وتداوم آن در سال دوم زندگی گفت:شیر مادر منبع غنی از پروتئینها، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی است که برای رشد و تکامل کودک ضروری می باشد و همچنین مصرف شیر مادر به تأمین نیازهای کلسیمی کودک برای رشد استخوانها و دندانها کمک میکند.
این متخصص کودکان تصریح کرد: شیر مادر حاوی آنتیبادیها و سایر عوامل ایمنیزا است که باعث محافظت کودک در برابر عفونتها و بیماریها می شود، اسیدهای چرب ضروری موجود در شیر مادر مانند DHA برای رشد مغزی و تکامل شناختی کودک بسیار مهم است.
وی افزود:شیردهی به کودک در سال دوم زندگی به تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک کمک میکند و در کاهش استرس و اضطراب کودک مؤثر می باشد.کودکانی که شیر مادر میخورند، احتمال کمتری دارد که در آینده به چاقی مبتلا شوند.مصرف شیر مادر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع 1 و نوع 2، بیماریهای قلبی و برخی سرطانها را کاهش دهد.شیر مادر در سال دوم زندگی به عنوان مکملی مناسب برای رژیم غذایی کودک عمل کرده و به تامین نیازهای تغذیهای کودک کمک میکند.ترکیبات موجود در شیر مادر در هضم بهتر غذاهای جامد و کاهش مشکلات گوارشی مؤثر می باشد.
این متخصص اطفال همچنین گفت: در دین مبین اسلام نیز به تغذیه با شیر مادر تا دوسالگی تاکید می نماید چنانکه خداوند در آیه 233 سوره بقره می فرماید: وَ الوالِداتُ یُرضِعنَ اَولادهُنَّ حَولَینِ كامِلَینِ لِمَن اَرادَ اَن یُتِمَّ الرِضاعَةَ... که در این آیه از مادران خواسته شده که حتی الامکان تا پایان دوسالگی به کودکان خود شیر بدهند.