سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز با بیان اینکه انجام فعالیتهای فیزیکی مناسب، همراه با رعایت یک رژیم غذایی متعادل ، میتواند به حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند اظهار کرد : تعداد 15 هزار و 199 نفر طی شش ماهه نخست سالجاری ازنظر انجام فعالیت بدنی ارزیابی شدند.
دکتر علیرضا قنبری در گفتگو با وبدا به مناسب روز جهانی پوکی استخوان با شعار " هر قدم یک گام به سوی استخوان های قوی تر " ابراز کرد : پوکی استخوان که ناشی از کاهش توده استخوانی می باشد یکی از چالشهای مهم سلامتی است که با افزایش سن و تغییرات سبک زندگی ، نه تنها افراد مسن بلکه گاهی اوقات جوانان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری و درمان پوکی استخوان اغلب همپوشانی دارند افزود : یکی از مهمترین جنبههای مدیریت این بیماری، تغییرات در سبک زندگی و بهویژه انجام فعالیتهای فیزیکی است. به نحوی که فشار وارد شده به استخوانها در حین فعالیتهای فیزیکی باعث تحریک رسپتورهای داخل استخوان شده که به نوبه خود میتواند به حفظ و افزایش تراکم استخوانی کمک کند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز اعلام کرد : از مجموع افراد ارزیابی شده ( 15199 مورد ) ، تعداد 12 هزار و 841 نفر ( 49 / 84 % ) دارای فعالیت مطلوب بوده و سایر افراد، آموزش لازم درزمینه تغییر در سبک زندگی و شروع فعالیت فیزیکی مناسب را دریافت داشتند تا بعد از گذشت 3 ماه ، مجددا مورد ارزیابی قرار گیرند.
دکتر قنبری تاکید نمود : برای مقابله با پوکی استخوان، توجه به تغذیه سرشار از کلسیم و ویتامین D، انجام فعالیتهای فیزیکی مناسب که بر استخوانها فشار وارد میکنند، در نظر گرفتن شرایط فیزیکی و دارویی فرد برای انتخاب ورزش مناسب ( وزنه برداری و ... ) ، اهمیت دارد ؛ ازاینرو لازمست افراد بالای 30 سال جهت بررسی، هر شش ماه یکبار به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی مراجعه نمایند.