فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:تشنج زمانی رخ می دهد که سلولهای عصبی مغز همزمان با هم تحریک شوند و تشنج های تکرار شونده نیز صرع محسوب می شود.
دکتر مهران بیرقی طوسی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تشنج های تکرار شونده صرع محسوب می شود اما تشنج هایی که در پی تب ایجاد شود حتی اگر چند بار تکرار شود صرع نامگذاری نمی شود، گفت: حمله های عصبی ممکن است تشنجی یا غیر تشنجی باشدکه اگر این حمله ها تشنجی باشد مصداق صرع می شود.
وی با بیان اینکه کودکانی که تشنج های تکرار شونده دارند صرع محسوب می شود، خاطر نشان کرد: هر تشنجی ممکن است در هر سنی شروع شود ، حتی در دوران جنینی نیز ممکن است تشنج بروز کند.
دکتر بیرقی طوسی با اشاره به اینکه گاهی اوقات به دلیل متابولیک و کمبود و اختلالات ساختمانی خاص مغز از لحظه ای که نوزاد به دنیا می آید تشنج به علل مختلف بروز می کند، اظهار کرد: در برخی اوقات نیز نوزاد به دلیل حوادث زایمانی دچار تشنج می شود که اگر این تشنج ها غیر برانگیخته باشند، صرع در نظر گرفته می شوند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از تروماهای سر باعث تشنج نمی شود اما چون بیمار ژن تشنج داشته آن ژن خود را نشان می دهد ، اظهار کرد: تشنج بیش از 30 دقیقه می تواند صدمات جبران ناپذیری به مغز وارد کند.
دکتر بیرقی طوسی عنوان کرد: نقص توجه، اختلال یادگیری، رفتاری و گفتاری همراه با یبوست طولانی و تشنج های طولانی می تواند صدمات زیادی به مغز وارد کند.
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فیلم برداری از تشنج کودک می تواند زمینه تشخیص درست بیماری را برای پزشک فراهم کند، گفت: بیش از 70 درصد موارد صرع با دارو کنترل و حتی درمان می شوند و 30 درصد مابقی تشنج ها کنترل نشوند که راهکارهای درمانی دیگری برای آن پیشنهاد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ام آر آی خاص و نوار مغز 24 ساعته ، رژیم کتوژنیک و یا تحریک عصب واگ، روش های جراحی، ژن درمانی برای بیماران پیچیده تر توصیه می شود، گفت: انواع بیماری صرع در کودکان شامل تشنج صرعی کانونی است که زمانی اتفاق میافتد که فعالیت الکتریکی در یک یا چند ناحیه، از یک سمت مغز کودک دچار اختلال میشود. قبل از وقوع این بیماری، امکان دارد کودک علائمی از خود نشان دهد که این نشانهها شامل احساساتی مانند ترس یا سرخوشی، تغییرات بینایی، تغییر در حس بویایی و ناهنجاریهای شنوایی است.
وی بیان کرد: صرع عمومی در هر دو طرف مغز اتفاق میافتد؛ یعنی پس از تشنج، کودک هوشیاری خود را از دست میدهد و احساس خوابآلودگی و خستگی میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری صرع یکی از عواملی است که روی افسردگی و اضطراب و تشدید آن تاثیر میگذارد، اما از آنجایی که افسردگی معمولا در کودکان قابل تشخیص نیست، والدین آن را متوجه نمیشوند؛ چرا که علائم افسردگی در کودک بیمار بهعنوان احساسات طبیعی و تغییرات روانی شناخته میشود.
وی با اشاره به اینکه افسردگی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری می تواند در پی ابتلا به صرع در کودکان انجام شود، گفت: والدین باید بتوانند فضای آرامی را در منزل برای او ایجاد کنند تا چیزی موجب عصبانیت کودک نشود.
دکتر بیرقی طوسی با بیان اینکه تعلل در امر و اکسیناسیون کودک نباید اتفاق بیفتد زیرا این واکسن ها می تواند از کودک در برابر برخی از بیماریهایی که منجر به صرع می شود پیشگیری کند، گفت: مصرف به موقع دارو و مراقبت از عدم ضربه به سر و تغذیه مناسب تاثیر به سزایی در بهبود حال بیماران دارد.