استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه هویتی زنان در کشورهای مختلف گفت: بر خلاف تفکر رایج در اغلب جوامع که مبنای ارزش‌گذاری زن را میزان جاذبه های جسمی و جنسی او می دانند، در اسلام این ارزش‌گذاری بر اساس هویت انسانی و شخصیتی زن تعیین شده و بر همین مبنا حقوق شرعی و قانونی نیز برای او تعریف می شود.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به مناسبت فرخنده میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن، وبینار  « مقام زن در انقلاب اسلامی» از سوی دفتر نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حضور بانوان کارمند این دانشگاه در فضای مجازی (sky room) برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر فروغ نیلچی زاده استاد حوزه و دانشگاه، به روایتی از پیامبر اکرم (ص) که در باب تکریم و احترام به زنان بیان شده اشاره و تاکید کرد: بر اساس این روایت می توان گفت که هیچ کسی زن را به شکل حقیقی و نجیبانه گرامی نمی دارد؛ مگر آنکه خود از باطنی بزرگوار و دارای کرامتِ شخصیتی و هویتی برخوردار باشد.

دکتر نیلچی زاده تجلیل و نکوداشت مقام زن در مناسبت های مختلف را امری ارزشمند و ستودنی دانست و در عین حال گفت: این تجلیل چنانچه با یک تحلیل ناب و درک عمیق از حقیقت وجودی زن همراه باشد و منجر به استیفای حق و حقوق حقیقی او در فضای خانوادگی و اجتماعی شود قطعا ارزشمندتر خواهد بود.

وی در همین ارتباط به بهره کشی و استفاده ابزاری از زنان بویژه در مجامع مدعی تمدن، در غرب اشاره‌ کرد و گفت: هر زمان دیدیم تمدن و جامعه ای زن را در جایگاه کریمانه ای قرار داده و او را در موقعیت حقیقی اش محتاج آسیب‌های اجتماعی نکرده و اتفاقاً جایگاه واقعی او را به عنوان یک انسان از دو جنس بشری شناخته و هویتی ناب ( که می تواند آینه تمام نمای خداوند باشد ) را به او بخشیده، در چنین شرایطی می توان گفت که زن در جایگاه حقیقی خود و در مسیر رشد و کمال انسانی قرار گرفته است.

هفت هزار شهید زن؛ ثمره ی تربیت در مکتب فاطمی

دکتر نیلچی زاده در ادامه به نقش زنان ایرانی در تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه قبل و پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: زنان انقلابی کشور نه تنها فرزندان و عزیزان خود را در سال‌های مبارزه علیه طاغوت شاهنشاهی و همچنین جنگ هشت ساله به میدان جنگ می فرستادند بلکه خود نیز در سنگر مبارزه حاضر بودند و در این راه هفت هزار شهید زن تقدیم راه اسلام و قرآن شد.

وی شخصیت مکتبی مردان بزرگی همچون شهید سردار سلیمانی را ثمره‌ی تربیتی صحیح در دامان پاک مادران این سرزمین دانست و افزود: این روحیه شهادت و ایثارگری در زنان ماست که غیور مردانی همچون سردارسلیمانی را در دامان خود می پروراند و آنها را به عنوان یک اسوه و الگوی مقاومت به جهان معرفی می کند. ملت هایی که فرهنگ شهادت و مقاومت را ندارند همانند ملت ژاپن، حتی پس از بمباران های شیمیایی شهرهایشان توسط آمریکایی ها، می بینیم که همچنان تحت سیطره حاکمیت آمریکا هستند و به رغم استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکایی در این کشور و تجاوزاتی که سربازان آمریکایی به زنان و دختران ژاپنی دارند، دولت و ملت ژاپن توانایی برخورد، اعتراض و مقابله را ندارند.

جهاد اصلی زن، خوب همسرداری کردن است

دکتر نیلچی زاده در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش موثر زنان در مدیریت فضای خانواده اشاره کرد و گفت: خدمت زن در خانواده و بویژه همسرداری شایسته‌ی او، به منزله جهاد در راه خداست و از آنجا که فضای زندگی همیشه آرام و بدون چالش نیست و ممکن است همسر یا فرزندان تحت تاثیر این ناملایمات بد خلقی هایی داشته باشند، این هنر یک زن است که با عواطف و لطافت های زنانه بتواند فضای خانواده را گرم و دور از تنش نگه دارد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image