به مناسبت سالروز وفات حضرت زینب کبری (س) مراسم بزرگداشتی از سوی هیأت مذهبی باقرالعلوم (ع) ( اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد)، با همکاری دفتر نهاد رهبری این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این مراسم پس از قرائت آیات قرآن کریم و مرثیه خوانی توسط حاج مهدی کاظمی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی زمانی استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان با اشاره به حوادث گوناگون در زمان حیات آن حضرت گفت: علیرغم همه پیشامدهای تلخ در زندگی ایشان، نگاه و جهانبینی حضرت زینب (س) تفسیری متفاوت و زیبا از این حوادث را ارائه می کند و حتی در مواردی لب به حمد و ستایش خداوند می گشاید که این نشان از یک نگاه معرفتی و شخصیتی کمال یافته در ایشان دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی زمانی،به تبیین شخصیت حضرت زینب (س) و حوادث مرتبط با دوران حیات آن حضرت پرداخت و گفت: آنچه از زندگی حضرت زینب (س) بیشتر روایت و بازخوانی شده، مصائب و تلخی هایی است که در مسیر زندگی ایشان به کثرت وجود داشته و در مقاطع مختلف تاریخی ثبت شده، اما دربارهی این موضوع که چه سبک و ویژگی های شخصیتی در ایشان وجود داشته که آن حضرت را در برابر این حجم از مصائب مقاوم ساخته و به عنوان اسوه و الگوی صبر در تاریخ معرفی کرده، چندان صحبتی به میان نمی آید.
وی ادامه داد: از جملهی این ویژگی های شخصیتی، عرفان و توحیدمداری و معرفت بالای حضرت، نسبت به حقایق عالم است؛ معرفتی که مسائل و رویدادها را هر چند تلخ و ناگوار، به شکلی زیبا و رضایتمندانه تفسیر و آن را موهبت و مصلحت الهی می داند. جمله معروف « ما رایت الا جمیلا» که در جریان حادثه کربلا و اوج مصیبت های سنگین، بر زبان حضرت جاری می شود در واقع تبلور همین نگاه معرفتی و ژرف بینانه نسبت به وقایع عالم است.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی در همین ارتباط افزود: این نگرش توحیدی و عارفانه، حضرت زینب (س) را به "مقام رضوان" که نقطهی اوج تکامل اخلاقی و عرفانی یک انسان است نائل می کند و جایگاهی را به او می بخشد که به تعبیر قرآن کریم، خداوند از او راضی است و او نیز از خداوند خود خشنود است (رضی الله و رضوا عنه. مائده/ 199).
این مدرس حوزه علمیه، رسیدن انسان به "مقام رضوان" را مستلزم پایبندی به دو اصل " توکل" و " تسلیم " دانست و بیان داشت: انسان باید بپذیرد که قدرتش برای مدیریت همه جانبه زندگی کافی نیست و در برابر اتفاقات و حوادث، نیازمند یک توان برتر و علم بیشتر است؛ این همان معنای توکل است.
وی ادامه داد: آنچه در رابطه با مسائل یکسال اخیر و بیماری کرونا اتفاق افتاد نمایانگر همین حقیقت بود که توان و دانش انسان در برابر حوادث و اتفاقات تا چه حد کم است و نمی توان تنها با تکیه بر توان بشری مسائل را حل نمود! بنابراین اولین گام در مسیر توکل، درک همین حقیقت است که انسان ضعیف و قدرتش اندک است و اینکه تحت فشار رویدادهای غیر قابل پیش بینی، می تواند شرایطی دگرگون شده داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی در رابطه با اصل دوم نیز گفت: دومین اصل، تسلیم بودن مطلق در برابر مشیت و قدرت الهی و پذیرش بی چون و چرای مقدرات است. اینجا انسان یک گام دیگر به معرفت الهی نزدیک تر شده؛ چرا که اراده خود را تحت اراده الهی میبیند و نسبت به تقدیر الهی تسلیم است. در چنین شرایطی طعم عبودیت و بندگی انسان نیز از حلاوت و لذتی متفاوت برخوردار خواهد بود.