معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نقش مؤثر دانشجویان در کمک و همدلی در عرصههای خدماترسانی بهداشت و درمان در دوران بحران کرونا ستودنی و شایسته تقدیر است.
دکتر فاطمه محرری در گفتوگو با وب دا، اظهار کرد: در دورانی مثل جنگ، قحطی، زلزله، سیل و شیوع بیماری های همه گیری که همه افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، عملکردکلیه سیستم های دولتی و غیردولتی نیز دچار اختلال می شود، شرایطی که با یک اورژانس پزشکی قابل مقایسه است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شیوع بیماری کرونا، وضعیتی ویژه را ایجاد کرده است که کاملاً مشابه جنگ، بلایای طبیعی و اورژانس است، خاطرنشان کرد: در این شرایط مؤلفه های هیجانی و همدلی موجب افزایش مشارکت اجتماعی افراد در فرآیند پیشگیری و درمان و هم افزایی کلیه نهادهای دولتی و غیردولتی خواهد شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که مدیریت و عبور از شرایط سخت و بحرانی نیازمند همدلی و همکاری است، تاکید کرد: مشارکت اجتماعی در بحران یک مقوله اساسی است و مردم یکی از مؤلفههای مهم و مؤثر در بحران هستند و حضور و تعامل بهموقع و منسجم آحاد جامعه در بهبود شرایط کمک میکند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شیوع کرونا یکی از مصادیق بحران است که مفهوم همکاری و مشارکت اجتماعی در آحاد جامعه را نشان داد، تصریح کرد: مشارکت مردم در رعایت فاصله فیزیکی با دیگران، ماندن در خانه و رعایت شرایط قرنطینه و پرهیز از حضور بیمورد در جامعه و حمایتهای اجتماعی از افرادی که به هر شکل در این اپیدمی، آسیب دیدهاند نشانه مشارکت امروز جامعه در سلامت خود است که باید بیش از پیش در جامعه تقویت شود و از ظرفیتهای داوطلبان و همیاران سلامت در همین راستا استفاده بیشتری نماییم.
دکتر محرری اضافه کرد: مشارکت اجتماعی هدفمند، موفقیتها و دستاوردهای مهمی به همراه دارد و نهادینهسازی مشارکت و ارتقاء سرمایه اجتماعی و سلامت و آموزش منابع انسانی و اجتماعی شدن مردم نشانگر این است که مردم در سرنوشت خود دخیل هستند و جایگاه مردم بسیار مهم است؛ البته لازم است که توانایی و کمکهای مردمی در قالب سازمانهای مردم نهاد و تحت یک سیستم یکپارچه مدیریت شود.
وی با بیان اینکه همکاری مردم یک سرمایه قوی است که در بهبود شرایط کمک کرده و همدلی را بین طبقات اقشار مختلف جامعه افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: مشارکت اجتماعی قوه محرکه جامعه است، البته ایجاد این توانمندی در افراد نیازمند آموزش است و اطلاعرسانی دقیق و بهموقع و شناخت واقعیتهای موجود نقش مؤثری بر ایجاد وحدت و همدلی در عموم مردم دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تقویت احساس مسئولیت و آگاهی از عوارض بحران یک عامل مؤثر در مدیریت شرایط اضطراری است و در این خصوص همه نهادها و سازمانها و صدا و سیما باید با دقت فراوان اخبار صحیح را در اختیار مردم بگذارند.
وی با ذکر این نکته که درک مردم در جهت همکاری و رعایت اصول بهداشتی لازم است، تاکید کرد: اگر مردم وضعیت بد جامعه را متوجه نباشند امکان جلب همکاری آنها وجود نخواهد داشت، در حال حاضر برای پیشگیری از شیوع کرونا نیاز به همکاری عمومی و همدلی آحاد جامعه است و برای اینکه تلاش و زحمات کادر درمان هدر نرود نیاز به مشارکت و همکاری مردم است و این همکاری در راستای رعایت اصول بهداشتی توسط همه مردم جامعه، همکاری با تیم درمان و کمک به نیازمندان معنا پیدا میکند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این روزها مردم دلسوز و همیشه در صحنه کشور باز هم برای دستگیری از نیازمندان، با مشارکت در طرح جمعآوری کمکهای مؤمنانه این شعر سعدی با عنوان "بنی آدم اعضای یکدیگرند" را جامه عمل پوشاندند، خاطرنشان کرد: راه افتادن دریایی از همدلی و مهربانی برای رفع کمبودها و کمک به محرومان و اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونایی از مصادیق این رفتارهای پسندیده است؛ همچنین همدلی مردم با کادر درمان باعث دلگرمی و کاهش خستگی جسمی و روحی این عزیزان از دیگر مصادیق همدلی در این دوران سخت می باشد.
دکتر محرری افزود: مردم ایران ثابت کردند که با کمک و مهربانی و همدلی با یکدیگر بهتر میتوان از این شرایط دشوار عبور کرد.
وی همکاری مردم ایران در روزهای قرنطینه برای کمک به همنوعان خود را مثال زدنی دانست و گفت: در این روزها که مردم کشورمان مانند دیگر کشورها روزهای خانه نشینی را تحمل میکنند سپری کردن قرنطینه در ایام ماه مبارک رمضان برای مستمندان دشوارتر است و مردم دست از تلاش برنداشته و کمک به همنوعان را در رأس امور خود قرار دادهاند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه توزیع ماسک رایگان و بخشش اجاره بها از دیگر مصادیق همدلی است، بیان کرد: البته همدلی فقط در کمک های مادی خلاصه نمیشود و معتقدیم که کمکها میتواند عاطفی و حتی دلجویی غیرحضوری از گروههایی باشد که عزیز خود را از دست دادهاند و علاوه بر مسئولان، مردم هم نباید از حال یکدیگر غافل شوند.
وی ضمن اشاره به نقش اثربخش دانشجویان در ایام مبارزه با بحران کرونا، بیان کرد: از نقش مؤثر هزاران دانشجو در کمک و همدلی در عرصههای خدماترسانی بهداشت و درمان در دوران بحران کرونا باید تشکر و قدردانی شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با وجود تحریمها کمبود اقلام بهداشتی، مشکلات اقتصادی و غیره حضور فعال و همدلانه مردم در کنار جهادگران عرصه سلامت همچنان نمایان است، باید قدر این ظرفیت عظیم را دانست و در همه عرصهها به بهترین شیوه از آن بهره برد.