عضو هیات علمی گروه آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کاهش جمعیت در ایران نسبت به سایر کشورها شتاب زده است و درصد کاهشی جمعیت کشورها شاید در طول یک قرن باشد، اما در ایران طی دو سه دهه کاهش عجیبی در حوزه افزایش جمعیت شکل گرفته است.
دکتر محمد تقی شاکری در گفتگو با وب دا به مناسبت هفته ملی جمعیت خاطر نشان کرد: نکته قوت جمعیت کشور این است که در حال حاضر با یک پنجره طلایی از جمعیت جوان مواجه هستیم و این یک فرصت مناسبی است که باید به درستی از آن استفاده کنیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر امروز به موضوع ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری پرداخته می شود برای آن است که در آینده با یک چالش جدی مواجه نشویم تصریح کرد: متاسفانه کرونا این کاهش باروری و موالید را به شدت با روند افزایشی مواجه کرده است.
دکتر شاکری در خصوص تاثیرات کرونا بر رشد جمعیت افزود: چالش بزرگی که کرونا در بحث جمعیت ایجاد کرده دو دهه دیگر خود را نشان میدهد و کشور به سمتی پیش می رود که آمار موالید در کشور به رشد منفی جمعیت نزدیک میشود.
عضو هیات علمی گروه آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آمار ٩ ماهه در سال گذشته نشان از کاهش بالای ١٠٠ هزار نفری در بحث موالید و افزایش موارد مرگ و میر بالای ١٠٠ هزار نفری را نشان می دهد که کنار هم گذاشتن این دو موضوع یک هشدار جدی است اظهار کرد: بسیاری از زوجینی که زندگی تشکیل دادهاند به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، تصمیم به فرزندآوری را به پس از اتمام این دوران گذاشتهاند.
وی بیان کرد:خراسان رضوی پتانسیل بالا و معتبری در بحث جوانان دارد و همیشه جزو استانهای برتر بوده است و وجود مضجع شریف رضوی و جو مذهبی این استان می تواند فضای مناسبی را برای ازدواج و بخصوص فرزندآوری ایجاد کند، در حوزه جوانان یک مشکل اساسی داریم و آن این است که در مباحث آموزشی، تنها مدرک گرایی کردهایم و هیچ مهارتی به فرزندانمان یاد ندادهایم و نتیجه آن شده که امروز آمار بیکاران زیادی داریم، چون مهارتی برای کسب اشتغال و ورود به اجتماع ندارند.
خبرنگار: مریم جعفریان