0090.jpg - 21.99 kBسخن گفتن از شهید دکتر مصطفی چمران، این مرد عمل و نه مرد سخن، این نمونه کامل هجرت، جهاد و شهادت، این شاگرد مکتب علی(ع)، این مالک ‏اشتر جنوب لبنان و حمزه کربلای خوزستان ، سخت و دشوار است. چرا که حتی نمی‏توان یکی از ابعاد وجودی او را آنگونه که هست، توصیف کرد

در سال 1311 شمسی در محله سرپولک ، بازار آهنگرهای تهران در خانواده ای مذهبی، فرزندی به دنیا آمد که او را مصطفی نامیدند وی دوران ابتدایی را در مدرسه انتصاریه محله پامنار گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز و دارالفنون به پایان رسانید و با ورود به دانشکده فنی در رشته الکترومکانیک تحصیلات عالی خود را آغاز کرد و به عنوان شاگرد اول این دانشکده فارغ التحصیل و در همانجا به مدت یکسال مشغول تدریس شد. چمران به سبب علاقه شدیدی که به یادگیری مسائل مذهبی داشت از 15 سالگی در درس تفسیرآیت الله طالقانی و دروس منطق و فلسفه شهید مطهری شرکت داشت  و از این رهگذر بهره های فراوانی برد در میان انقلابیون نسل اول، گذشته از بنیانگذار نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب، کمتر کسی به عظمت، وسعت شخصیت، توسعه عملکرد و دانش گسترده‌ی شهید دکتر مصطفی چمران سراغ می‌توان گرفت.

او تقریبا در تمام صحنه‌های نبرد انقلابی در داخل و در خارج از کشور، نقش سازنده و اساسی ایفا کرد. از سوابق انقلابی و تلمذ در محضر آیت‌ا.. طالقانی و استاد شهید مطهری گرفته تا رها سازی کردستان و راندن ضد انقلاب، و تا صحنه‌های دفاع مقدس، از لبنان گرفته تا امریکا و لیبی و فلسطین، همه جا رد پاهای عمیق و پاک نشدنی از این مرد فصول سخت، می‌توان نشان کرد.

چمران را مردی همه جانبه می‌دانند، دانشگاهی، مجلسی، وزارتی، سیاسی، نظامی، علمی و مهم‌تر از همه، انقلابی عملگرا. اندیشه‌ی وی پاک و صاف است و هیچ جای شبهه و ابهام ندارد. اگر زمانی عضو نهضت‌های آزادیبخش بود، به فرمان امام و مقتدایش عمل کرد؛ اگر سازمان امل را تشکیل داد، در اجرای رهنمودهای رهبری وقت انقلاب بود، اگر در امریکا انجمن اسلامی تشکیل داد، در اجرای فرامین بنیانگذار انقلاب عمل نمود و اگر به فلسطین و جبهه‌های داخلی و خارجی نبرد با کفر و ضد انقلاب رفت، همه و همه در راستای ولایت‌مداری وی بود.

چمران، یکسره انقلاب و اسلام و جهاد و فداکاری و انسانیت و عملگرایی و اخلاص و ایمان بود. چمران، نمونه‌ی یک انسان عالی و متعالی و شاهد زنده‌ی دانشگاهیان انقلابی برای همیشه‌ی تاریخ خواهد ماند. وی همچنان که در علم و دانش، پیشتاز و پیشقراول بود و در فیزیک و الکترونیک، سرآمد دانشجویان آن زمان گردیده بود، در عقل و درایت و منطق انقلابی و در بکارگیری دانش برای پیشبرد اهداف انقلاب نیز سرآمد دانشگاهیان آن زمان به حساب می‌آمد.

و به همین حساب‌ها بود که سالگرد شهادتش را روز بسج اساتید نام نهادند و از استادان دانشگاه‌ها خواستند که راه و رسم زندگی او را پیشه‌ی خود سازند و بر منوال حیات او ترسیم زندگی کنند.

رییس بسیج اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بسیج اساتید سعی در پرورش افرادی دارد که همچون شهید چمران داری ۲ عنصر تعهد و تخصص باشند.

دکتر محمد رضا صابری خاطر نشان کرد: برنامه راهبردی بسیج اساتید جامعه پزشکی دانشگاهیان خراسان رضوی بر اساس اسناد بالادستی و همچنین مطالعه سایر اسناد کلان کشور و دانشگاهها تهیه شده تا بتواند در اجرا و تعمیق اسناد موجود یاری دهنده باشد.

رییس بسیج اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برهمین اساس نیاز است که اساتید خردورز، آزاد اندیش و خلاق که با داشتن اعتماد به نفس علمی و عملی توان حرکت در مسیر استقلال علمی و خودکفایی کشور را دارند در مسیر هویت اسلامی ایرانی تلاش کنند.

وی افزود: بسیج اساتید تاکنون در زمینه کرونا نقش بسزایی در کمک به درمان بیماران، تهیه نیازهای درمانی و ساخت واکسن کرونا به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای علمی کشور داشته است.

صابری ادامه داد: نام ایران در میان هفت کشور برتر دنیا در زمینه ساخت و تولید واکسن کرونا قرار دارد و این در شرایطی است که تحریم های سختی علیه کشور و متخصصان ما شکل گرفته است.

وی گفت: ساخت و تولید واکسن کرونا در ایران یکی از دستاوردهای بزرگ علمی برای کشور است و باید ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را به همراه عدالت در سلامت مطابق با نقشه جامع سلامت کشور عملی کنیم.

رییس بسیج اساتید جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حوزه آموزش، بازنگری فضاهای آموزشی، ارزش محوری و اصلاح محتوای دانش در مسیر تعالی دانشگاه، توسعه فناوری اطلاعات، بازنگری نظام دیده‌بانی و ارزش‌گرایی سیستم آموزشی و آموزش مبتنی بر نیازهای جامعه در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی نیز باید به تبیین نقش شهید چمران به عنوان کسی که از همه داشته‌های خود در راه حفظ کشور گذشت، پرداخته شود.

دکتر صابری گفت: یکی از راهبردهای کلان بسیج، پژوهش و فناوری است و کمیته پژوهشی بسیج اساتید جامعه پزشکی خراسان رضوی به دنبال پژوهش‌های تولیدمحور برای حل مشکلات جامعه است.

دکتر چمران در تاریخ 30 خرداد 1360، یک روز قبل از شهادت خود در اهواز و در جلسه شورای عالی دفاع برای آخرین بار شرکت کرد و پس از آنکه خبر شهادت فرمانده نیروها ی دهلاویه، را در سحرگاه 31 خرداد دریافت کرد به سرعت فرد دیگری را برای فرماندهی انتخاب وبا خود به دهلاویه برد.

او به سمت سوسنگرد به راه افتاد و در پشت نزدیکترین خاکریز درمقابل نیروهای عراقی قرارگرفت . خمپاره ها چپ و راست در اطراف او به زمین می خوردند ، ناگهان خمپاره ای در نزدیکی او منفجر شد و وی از ناحیه پشت سر مورد اصابت ترکش قرار گرفت و به مقام رفیع شهادت نایل آمد.

روح بلند و آسمانی اش قرین رحمت واسعه ی الهی باد ...

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image