125.jpg - 6.19 kBرئیس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه های خراسان رضوی ضمن تسلیت به مناسبت رحلت پیامبر اسلام و شهادت امام مجتبی(ع) و حضرت رضا (ع ) اظهار کرد: قرآن یکی از نتایج مهم رسالت پیامبر اکرم را، ایجاد اخوت و محبت و مودت میان مومنان و جامعه ایمانی دانسته و فرموده است: "وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً ( آل عمران /آیه 103)" "ونعمتی را که خدا به شما ارزانی داشت، ياد كنيد، چه این که شما قبل از گرایش به ایمان، دشمنان يكديگر بوديد، و در پرتو ایمان، خداوند دلهايتان را به یکدیگر الفت داد ودر سايه نعمت او برادران يكديگر شديد".

حجت الاسلام دکتر احمد  ترابی، در گفتگو با وب دا ضمن تسلیت ایام سوگواری دهه پایانی ماه صفر در پاسخ به سوال(پیامبر اکرم (ص) محور وحدت مسلمانان جهان است.چگونه از این ظرفیت برای اتحاد بیشتر مسلمانان علیه استکبار جهانی و صهیونیست میتوان استفاده کرد؟) بیان داشت: از منظر قرآن، وجود ایمان به خدا و رسول خدا، محور وحدت و همدلی و الفت و مهرورزی امت اسلامی است و جامعه بدون ایمان، در معرض دشمنی ها و کینه توزی ها و جنگ ها ونبرد های ویران گر است.

وی ادامه داد:پیشنهاد قرآن برای استمرار این الفت اجتماعی در جوامع ایمانی، این است که هر گاه در معرض جنگ و کشمکش و اختلاف های اجتماعی قرار گرفتید، برای پرهیز از این آتش خانمانسوز، به ریسمان الهی - که همان قرآن و کلام الهی و آموزه های آسمانی است- چنگ زنید و از تفرقه و گروه گروه شدن بپرهیزید!(واعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا) .

معنا و لازمه آیه یاد شده را اینگونه دانست وگفت: اگر جوامع اسلامی، قرآن را مورد عمل و معیار داوری و حکم میان خود  قرار دهند، نه تنها گرفتار عداوت و بد خواهی نسبت به یکدیگر نمی شوند، بلکه به الفت و همدلی و همبستگی خواهند گرایید ودر پرتو این همدلی و انسجام قوای ایمانی است ، که خواهند توانست در برابر دشمنان خود ( استکبار جهانی و صهیونیسم ) بایستند و بر آنان غلیه کنند.

 رئیس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه های  خراسان رضوی اظهار می دارد:یکی از صفات ممتاز رسول خدا ، که قرآن از میان همه صفات ارزنده آن گرامی ، بر آن انگشت نهاد و آن را شاخص دانسته است ، خوش اخلاقی و دلسوزی و رحمت و محبت او به مومنان بلکه همه انسان هاست.و"َإِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ﴿سوره القلم /آیه ۴﴾ ؛ ای پیامبر ! تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری!"

فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ‌ ( آل عمران /159)( اى رسول ما!)  به خاطر رحمتى که از جانب خدا، شامل حال تو شده است  با مردم مهربان گشته‌اى و اگر خشن و سنگدل بودى، (مردم) از دور تو پراكنده مى‌شدند.

حجه الاسلام دکتر ترابی در ادامه افزود:پیام هایی که می تواند این آیه برای قرآن باوران داشته باشد،شامل نرمش با مردم، يك هديه‌ى الهى است، افراد خشن و سنگدل نمى‌توانند مردم‌ را به سوی خدا و دین متمایل سازند و نظام اجتماعی و حكومتى‌اسلام، بر مبناى محبّت و ارتباط تنگاتنگ با مردم‌ استوار خواهد بود.

وی ادامه داد: این ها آموزه های اصیل و ناب قرآنی است که باید برنامه زندگی مسلمانان باشد ولی متاسفانه امت اسلامی به دلیل غفلت از این روح پر عطوفت اسلامی و دینی و انسانی که قرآن مروج و داعیه دار آن است ، امروز از یکسو گرفتار تشتت و تفرقه شده و توان و قدرت خود را از دست داده اند و در صحنه های مختلف اقتصادی و نظامی و علمی و اجتماعی به کمک خواستن از دشمنان و بیگانگان و بد خواهان خود ، نیازمند شده اند و عزت و عظمت خود را از دست داده اند و تفکراتی چون وهابیت و جریان های خشن و قساوت پیشه ای چون داعش ، بجای این که آبروی اسلام و پیامبر باشند، باعث بی آبرویی اسلام شده و ملت های جهان را از اسلام و قرآن و پیامبر منزجر و بیمناک کرده اند.

وی مسئولیت اصلی این گروه های منحرف و سفاک و بی عاطفه و جنایت پیشه را، بر عهده عالمان و آگاهان و تحصیل کردگانی دانست که، می توانند و می توانسته اند با روشنگری و دین شناسی های خود مانع شکل گیری این جریان ها شوند ولی مانع نشده اند.

حجت الاسلام و المسلمین احمد آقایی زاده ترابی، در پاسخ به سوال( برای اصلاح جوامع اسلامی و تقویت روح مودت و محبت و خوی اخلاق متعالی نبوی در آن ها چه باید کرد ؟ )پاسخ داد، قرآن فرموده است :"يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا استَجيبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاكُم لِما يُحييكُم ﴿انفال /۲۴ ﴾ای کسانی که ایمان آورده‌اید! دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید هنگامی که شما را به سوی چیزی می‌خواند که شما را حیات می‌بخشد! "معنای آیه این است که اساساً دین، برای حیات و زندگی است ، یعنی؛ محتوا دین و نتیجه ایمان به خدا و پیامبر باید این باشد که انسان ها به زندگی بهتر و برتر دست پیدا کنند، بنا بر این هرگاه باورهای دینی یک جامعه ، به مرگ و نابودی ملتها منتهی شود، این امر گواهی می دهد که آن مردم، از مسیر اصلی دین خارج شده و گرفتار دین خرافی و مذاهب ساختگی شده اند!چون دین واقعی حیات بخش و انسانی و تعالی بخش است

وی تاکید کرد: می توان انتظار داشت که همه معتقدان به اسلام در پرتو ایمان به خدا و اعتقاد به رسالت رسول گرامی اسلام دارای زندگی متعالی همراه با معنویت و رفاه و امنیت باشند و نیز می توان نتیجه گرفت که هرگاه امت اسلامی درگیر منازعات و مشاجرات و جنگ و خونریزی میان خود باشند معلوم می شود که آنان از دین فاصله گرفته و محور وحدت خود را به خدا و رسول خدا، از دست داده اند.

رئیس شورای استانی نهاد ، اظهار امیدواری کرد مسلمانان به آموزه های ارزشی و انسانی و متعالی اسلام عمل کنند و روح رحمت و مودت را میان خود تقویت نمایند بدان امید که، امتی عزتمند و آگاه و پیشتاز درعلم و اخلاق و معنویت و ارزش های انسانی، داشته باشیم.

خبرنگار: صفیه صادقیان 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image