عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  و نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما نباید کرونا را بهانه‌ای برای عدم ازدواج و عدم فرزندآوری عنوان کنیم و معتقدیم که یکی از مؤثرترین مجموعه‌ها در مسیر ترویج ازدواج و فرزندآوری دانشگاه‌ها هستند.

دکتر امیرحسین بانکی‌پور در همایش بررسی آخرین یافته های آماری و علمی در حیطه های وضعیت موجود و پیامدهای پیشرو و راهکارهای موثر  که با حضور جمعی از معاونین، مدیران و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بحران کرونا تعطیلی اماکن مذهبی، نماز جمعه، مدارس، دانشگاه‌ها و بسیاری از مشاغل را به همراه داشت، اما با تلاش‌های صورت گرفته از سوی خادمان حوزه سلامت و کارهای مؤثری که در مسیر مبارزه با این ویروس منحوس انجام شد مجدد شاهد بازگشایی‌ها بودیم.

وی تصریح کرد: در دو سال اخیر کل دنیا از جمله ایران با ابر بحرانی به نام ویروس کرونا درگیر بوده و در این میان کشورهایی همچون ایران مدیریت بسیارخوبی در بحث مبارزه با ویروس، درمان بیماری و واکسیناسیون داشته‌‎اند و به نسبت کشورهای پیشرفته که ناکام بزرگ در برابر این ابر بحران بودند کشور ما به‌خوبی توانسته مدیریت شرایط بحرانی کرونایی را داشته باشد.

معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید کشوربا بیان اینکه یکی از مشکلات کشور ، بحث کاهش نرخ باروری بوده است، خاطرنشان کرد:  در آخرین سرشماری صورت گرفته در سال 1395 میزان نرخ باروری در ایران 2.01 بود و هم‌اکنون نرخ باروری در کشور ما به 1.65 در میان ایرانیان و 1.7 در میان اتباع ساکن در ایران رسیده است و متأسفانه در 5 سال اخیر با روند کاهش 30 درصدی نرخ باروری در ایران مواجه بودیم.

دکتر بانکی‌پور اضافه کرد: میزان باروری‌ها در ایران به نسبت 5 سال گذشته 30 درصد کاهش یافته که اکثراً به غلط کرونا را بهانه آن کرده‌اند، در حالی که 25 درصد این میزان مربوط به سال‌های قبل از کرونا بوده و تنها 5 درصد آن  مربوط به این دوره بوده است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در  دهه اخیر فرصت مناسبی برای فرزندآوری  متولدان دهه 60 بود که متأسفانه از این فرصت استفاده نشد و اگر روند کاهش جمعیت تداوم یابد در بحث نگهداری از بزرگترها به چالش برمی‌خوریم و شاهد شلوغی خانه‌های سالمندان خواهیم بود.

وی افزود: ما از هم‌اکنون نگران 30 سال آینده هستیم، چیزی که جزو دغدغه‌های مقام معظم رهبری هم بوده و باید به دنبال نجات جمعیتی باشیم تا در سال 1430  با مشکلات و آسیب‌های کنونی مواجه نباشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در فضای مجازی طرح جمعیت و تعالی خانواده دچار حواشی و شبهات شده است، تصریح کرد: در این طرح ۷۴ ماده وجود دارد که طرح کامل و جامعی ارائه شده است، در این طرح  نتیجه ابعاد طرح جوانی جمعیت در مسائل گوناگون مانند مسکن، اشتغال، ازدواج و فرزندآوری دیده شده و حتی در خصوص شبهات آن به‌صورت کامل پاسخ داده شده است.

دکتر بانکی‌پور با بیان اینکه ما در مسیر اصلاح روند غلط جمعیتی نیازمند اصلاح ساختارهای کنونی که ضدفرزندآوری بوده هستیم، خاطرنشان کرد: عمده دغدغه جوانان بابت عدم ازدواج و فرزندآوری مباحثی همچون اشتغال، مسکن و حقوق و درآمد پایین وعدم حمایت از بچه‌های سوم به بعد بوده و به همین جهت نگاه نادرست (بابا، مامان، بچه دو تا کافیه) در جامعه رایج شد و اکنون پس از دو دهه از گذشت این اتفاق به دنبال اصلاح آن هستیم و (فرزند بیشتر، زندگی بهتر) را جایگزین (فرزند کمتر، زندگی بهتر) کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در کاهش نرخ جمعیتی همه مقصر هستند و هیچکس نمی‌تواند بگوید که من بی‌تقصیر هستم و باید بپذیریم که هر یک از ما به سهم خود اشتباه کرده‌ایم و باید اشتباه و کوتاهی‌ صورت گرفته را جبران نماییم.

معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید کشور با ذکر این نکته که یکی از مؤثرترین مجموعه‌ها در مسیر ترویج ازدواج و فرزندآوری، دانشگاه‌ها هستند، تأکید کرد: در جلسات مختلفی که با نمایندگان مجلس و اعضای شورای نگهبان داشتیم شاهد تصویب مصوبه‌ای در خصوص تغییر کاربری خوابگاه‌های مجردی فاقد استفاده و همچنین دیگر مکان‌ها و مجموعه‌های دانشگاهی بلااستفاده به خوابگاه‌های متأهلی بودیم، ضمن اینکه در کنار آن برگزاری دوره‌های آموزشی با موضوع ازدواج و زندگی آسان و همچنین درآمدزایی و مدیریت زندگی از بُعد مسائل مالی هم باشد تا هم خود دانشجویان در خصوص ازدواج و فرزندآوری اقناع شوند و هم اینکه مشوق دیگران در این مسیر باشند.

122.jpg - 69.70 kB

121.jpg - 97.87 kB

120.jpg - 96.83 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image