مراسم نخستین سالگرد شهادت، مدافع سلامت دکترمحمد اسماعیلی، فوق تخصص نفرولوژی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی، اعضای هیات علمی و خانواده آن شهید در بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ برگزار شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای مدافع سلامت اظهار کرد: شهید اسماعیلی یک استاد کامل به تمام معنا بود و پرشدن جای خالی نخبگانی همچون این شهید والامقام، سالیان سال به طول میانجامد.
به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی با بیان اینکه استاد اسماعیلی شخصیتی بیبدیل در رشته نفرولوژی بود، خاطرنشان کرد: شهید اسماعیلی همواره و تا آخرین نفس در مسیرهای مختلف از جمله درمان بیماران تلاش میکرد و حضور در این محفل و سخنرانی در آن برای من کار آسانی نیست.
دکتر کیانی با بیان اینکه من افتخار شاگردی دکتر اسماعیلی را داشتم و این شهید عزیز یک استاد کامل و به تمام معنا بود تصریح کرد: امیدوارم که ادامهدهنده خوبی در راه پرافتخار تکتک شهدای مدافع سلامت همچون پزشکان شهید دکتر اسماعیلی و دکتر خوارزمی که اساتید به نام گروه کودکان بودند باشیم و بتوانیم همانند آنها، بهترین نوع خدمت را ارائه دهیم.
برادر شهیدم منشی پدرانه داشت و با تمام توان در جهت رفع مشکلات بیمارانش تلاش میکرد
دکتر علیاکبر اسماعیلی برادر این شهید والامقام نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از ویژگیهای بارز برادر شهیدم داشتن یک منش پدرانه بود و با تمام توان سعی بر رفع مشکلات بیمارانش داشت.
وی خاطر نشان کرد: خداوند در وجود شهید اسماعیلی صبر، علم، بردباری، خوشفکری و تفکر همراه با علم و منطق هدیه کرده بود و از علمی که داشت به بهترین شکل در مسیر رفع مشکل بیماران استفاده کرد.
برادر شهید اسماعیلی تصریح کرد: استاد اسماعیلی به جز حوزه پزشکی در موضوعات مختلف اجتماعی فعال بود و همواره مردمدار بود و کار برایش هیچگاه تعطیل نبود و برای بیمارانش وقت میگذاشت.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه شهید اسماعیلی برخورد بسیارخوبی با بیمارانش داشت و در طول دوره درمان به آنها امید میداد، خاطرنشان کرد: بُعد فداکاری حرفهای دکتر اسماعیلی بر هیچکس پوشیده نیست و همین خُلق و خو موجب شد که مردم، اساتید و شاگردان قدردان و وفادار، از زمان ابتلای این استاد شهید تا شهادتش و حتی پس از آن در کنار خانوادهاش باشند.
دکتر اسماعیلی افزود: از طرف تکتک اعضای خانواده شهید اسماعیلی از فرد فرد کسانی که در طول یک سال اخیر با خانواده این پزشک شهید مدافع سلامت ابراز همدردی کردند تقدیر و تشکر میکنیم و همواره قدردان این مهربانیهای بیپایانشان هستیم.
شهید اسماعیلی عمر پربرکت خود را صرف خدمت به بیماران کرد
سرپرست بیمارستان دکتر شیخ نیز در این مراسم اظهار کرد: شهید اسماعیلی عمر پربرکت خود را صرف خدمت به بیماران کرد و خستگی هیچگاه برایش معنا نداشت.
دکتر علی قاسمی افزود: شهید اسماعیلی جهادگر عرصه طبابت در راه درمان کودکان بود و سبک بیبدیلی در درمان بیماران داشت و همواره مسائل را بسیار ساده آموزش میداد و شروع صحبتهایش با موضوع فیزیوپاتولوژی بود.
وی خاطر نشان کرد: استاد اسماعیلی برخورد بسیارخوبی با بیماران، همراهیان، همکاران و شاگردان خود داشت، شهید بزرگواری که همواره گشادهرو بود، هیچگاه صدای این استاد شهید در ناملایمات بلند نشد و آرامشی که در بیمارستان دکتر شیخ موجود است را مدیون عزیزانی همچون شهید اسماعیلی هستیم.
رییس بیمارستان دکتر شیخ با تاکید بر اینکه شهید اسماعیلی عمر پربرکت خود را صرف خدمت به بیماران کرد و خستگی هیچگاه برایش معنا نداشت، گفت: استاد اسماعیلی تلاش بسیاری جهت آموزشی کردن بیمارستان دکتر شیخ کرد و اولین استاد فوق تخصص نفرولوژی در این دانشگاه بود و همین بخش را در این بیمارستان که جزو نخستین مراکز درمانی آموزشی مشهد است دایر کرد.
دکتر قاسمی تاکید کرد: یک سال است که دلتنگ استاد اسماعیلی هستیم و فراغش داغ بزرگی را نه تنها بر خانوادهاش، بلکه بر همکاران، شاگردان و بیمارانش تحمیل کرده و جای خالیاش تا ابد حفظ میشود.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم که آرامش ابدی بر روح پاک شهید اسماعیلی حکمفرما باشد و به تمامی کسانی در داغ این استاد فرهیخته سوگوار هستند، بهویژه خانواده معززش صبر و شکیبایی عطا فرماید.
شهید اسماعیلی الگوی نسل دانشگاهی است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: شهیدان خوارزمی و اسماعیلی درس اخلاق، متانت و از خودگذشتگی را به شاگردان خود آموختند، شهید خوارزمی استادم و شهید اسماعیلی همکلاسیام بود و هر دو عزیز در عرصه طبابت در راه درمان کودکان با تمام توان تلاش کردند.
دکتر محمد رضا دارابی با ذکر این نکته که اخلاق، منش، رفتار و کردار دکتر اسماعیلی هیچگاه از یادها پاک نمیشود، تاکید کرد: نام و یاد تمامی افتخارآفرینان جامعه تا ابد زنده و پاینده خواهد بود و امیدواریم که ادامه دهنده خوبی در راه پرافتخار تمامی شهدای مدافع سلامت از جمله شهیدان خوارزمی و اسماعیلی باشیم و همانند آنها نامی نیک از خود به یادگار بگذاریم.
زندگی نامه شهید مدافع سلامت" دکتر محمد اسماعیلی"
شهید مدافع سلامت، دکتر محمد اسماعیلی در سال 1337 در روستای فتح آباد شهرستان فردوس در یک خانواده کشاورز دیده به جهان گشود.
از دوران کودکی استعداد بی نظیری در فراگیری درس و علم داشت و پس از طی نمودن دوران دبیرستان با تلاش و همتی بی نظیر موفق شد در سال 1356 در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شود.
شهید دکتر محمد اسماعیلی در دوران تحصیل دانشگاه نیز به عنوان یکی از دانشجویان ممتاز در درس و اخلاق بود به گونه ای که در امتحانات ورودی تخصص نیز موفق به کسب رتبه نخست کشور شد و به دلیل علاقه ای که به کودکان داشت، رشته اطفال را برای دوران تحصیلات تخصصی خود انتخاب نمود.
دکتر محمد اسماعیلی بلافاصله پس از دوران تخصص و کسب رتبه نخست در این دوره،بلافاصله وارد دوره فوق تخصصی نفرولوژی شد که در این دوره نیز موفق به کسب رتبه نخست کشور در بورد فوق تخصصی گردید و پس از اتمام دوران تحصیل به عنوان تنها نفرولوژیست شرق کشور و سومین نفرولوژیست کشور در مشهد شروع به طبابت و خدمت رسانی به کودکان زائر و مجاور بارگاه منور رضوی نمود.
شهید دکتر اسماعیلی که عضو آکادمی نفرولوژی کودکان آمریکا نیز بود، در مدت زمان حضور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در راه اندازی بخش های نفرولوژی، همودیالیز و دیالیز صفاقی کودکان در بیمارستان دکتر شیخ نقش موثری را ایفا نمود.
حضور پربرکت دکتر اسماعیلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد موجب راه اندازی فلوشیپ نفرولوژی کودکان در این دانشگاه شد به گونه ای که با تربیت دستیاران فوق تخصص متعدد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد به یکی از قطب های برتر کشور در حوزه نفرولوژی کودکان تبدیل شد.
دکتر محمد اسماعیلی که در مرتبه استادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نائل آمده بود، تالیف و چاپ دو کتاب و انتشار صدها مقاله در مجلات و پایگاه های علمی بین المللی تنها بخشی از فعالیت های علمی این شهید مدافع سلامت بود که در کنار درمان بیماران و آموزش دانشجویان در مسیر رشد و بالندگی میهن اسلامی مان به بار نشسته بود.
دکتر اسماعیلی تا آخرین روزهای عمر با برکتش لحظه ای از خدمت به کودکان بیمار و آموزش به دانشجویان دریغ نورزید و سرانجام در 26 دی ماه سال 99 به علت ابتلا به بیماری کرونا در سن 62 سالگی بدرود حیات گفت.