معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد بر لزوم توجه به سلامت مواد غذايي توزيعي در کاروانهاي پياده تاکيد کرد .

 

به گزارش وب دا ، دکتر رضا سعيدي در نشست خبري با موضوع اقدامات انجام شده متوليان سلامت زائران با اشاره به اينکه سال گذشته بيش از دو هزار مورد مسموميت ناشي از مصرف مواد غذايي ناسالم در ميان زائران پياده گزارش شد اظهار داشت :‌زائران به هيچ‌وجه هر ماده غذايي که ايستگاه‌هاي صلواتي بين‌راهي دادند،مصرف نکنند که مبتلا به مشکلات گوارشي يا مسموميت نشوند.

دکتر رضا سعيدي در ادامه خاطر نشان کرد : حفظ سلامت فقط يک بحث انساني نيست بلکه اسلامي و شرعي نيز هست و آسيب نرساندن به بدن يک واجب ديني است،از اين رو اگر کارواني افرادي که مشکل سلامتي دارند، در اين سفر همراه کنند،خطايي را مرتکب شده است.

وي با اشاره به دستورالعمل ابلاغ شده استانداري که مصوبه قانوني شوراي سلامت است،اظهار کرد: اين دستورالعمل داراي دو بخش الزامات و توصيه‌هاست که در اين ميان چنانچه الزامات که وجهه قانوني دارد،رعايت نشوند و حادثه‌اي رخ دهد،مسوول کاروان بايد پاسخگو باشد و برخورد قاطع صورت مي‌گيرد، اما در رابطه با توصيه‌ها صرفا بهتر است رعايت شود.

سعيدي درباره استفاده از مواد غذايي به مديران کاروان‌ها و زائران پياده توصيه کرد: مواد غذايي که فسادپذيري آنها ذاتا بالاست مانند اللويه، غذاهاي چرب و داراي سس و ...در حد امکان استفاده نکنند و نسبت به نحوه نگهداري مواد غذايي،طبخ و ظروف بسته‌بندي که پلاستيکي نباشد،دقت داشته باشند و به هيچ‌وجه غذاي اضافي مانده را براي وعده ديگر نگه ندارند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در پاسخ به پرسش خبرنگار وبدا مبني بر حوادث رخ داده سال گذشته براي زائران پياده، گفت: شش مورد ثبت شده طغيان در حوزه ابتلا به بيماري‌هاي عفوني گزارش شد و به اين ترتيب بالاي 2هزار نفر به بيماري‌هاي عفوني و گوارشي ناشي از غذاي توليد شده خارج از چرخه بهداشتي و مانده مبتلا شدند.

به گفته وي، از اين تعداد، بالاي يکهزار نفر در پي مصرف نذري چلومرغي که از زمان تهيه تا مصرف آن 5 ساعت بطول انجاميده بود،مسموم شده بودند.

دکتر سعيدي تأکيد کرد: بر اين اساس تدابير لازم براي پيشگيري از بروز هر نوع حادثه‌اي اتخاذ شده که مهمتر از همه بحث آموزش و تبليغات است؛اين که افراد بهداشت فردي را خوب رعايت کنند،هر چيزي نخورند،کاروان‌ها امنيت وسايل گرمايشي را کنترل کنند.موضوع مهم ديگر بعد نظارت و پايش است، چراکه ممکن است عده‌اي قصد کوتاهي داشته باشند و يا خداي ناکرده بخواهند سوءاستفاده کنند که با اين افراد برخورد قانوني صورت مي‌گيرد.

وي تصريح کرد: بايد به اندازه تدارکات و ظرفيت موجود هماهنگي‌هاي بين‌بخشي انجام شود و بر اساس ابلاغ استانداري، کاروان‌ها بايد يک رابط سلامت به مرکز بهداشتي مبدأ معرفي کنند که آموزش‌هاي لازم را فراگيرد و از طريق تلفن تماسي که در اختيار دارد،پيام‌هاي بهداشتي مرکز را به زائران منتقل کند.

سعيدي افزود:مراکز تهيه و توزيع مواد غذايي نيز بايد کارت بهداشتي دريافت کنند وآزمايش‌هاي لازم را انجام دهند.همچنين مکان‌هاي اسکان بايد پيش از اين به حوزه بهداشتي معرفي شوند تا نظارت لازم صورت گيرد و در مجموع 54 تيم بهداشت محيط  آماده انجام وظيفه در اين حوزه هستند.

وي از شهروندان و زائران پياده و کاروان‌ها درخواست کرد تا هر نوع مشکل بهداشتي بوجود آمده را به شماره‌هاي تلفن 1490 و يا 8415001-8 اطلاع و موارد اورژانسي را نيز به 115 گزارش دهند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image