346.jpg - 30.40 kBدر تاریخ کشورمان، لحظات و دوره هایی وجود دارد که به علت مواجه شدن همه مردم با اندوه و یا شادی مشترک ، این بازه از زمان در خاطره جمعی برای همیشه ماندگار می‌ شود و یادآوری آنها، حس غرور و شجاعت را در میان مردم احیا می‌کند.

به گزارش وب دا، یکی از مهم‌ترین و حماسی‌ترین روزهای تاریخ ایران اسلامی، حماسه هشت سال دفاع مقدس بود که تا ابد در دفتر پرافتخار این مرز و بوم نقش خواهد بست.

دیروز و در جبهه های حق علیه باطل رزمندگان با اهدای جان و سلامتی خود از حریم خاک کشورمان تمام قد دفاع کردند و امروز نیز مدافعان سلامت در جای جای میهن عزیزمان در جبهه مبارزه با کرونا لباس رزم پوشیده اند و با سپر قرار دادن جان خود  از جان بیماران با تمام توان دفاع می کنند و لحظه‌هایی  را در این دوران به ثبت می رسانند که یادآور رشادت های همسران، پدران و برادرانمان در طول هشت سال دفاع مقدس است. امروز تلاش مدافعان سلامت در خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی همچون حماسه خرمشهر فراموش‌ناشدنی است.

در میان مدافعان سلامت، جانبازانی هستند که در جبهه مبارزه با کرونا نیز تمام قد ایستاده اند و از سلامت مردم و بیماران در حوزه های مختلف دفاع می کنند.

محمد حسن موحدی شکیب از پرسنل دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که سابقه حضور داوطلبانه 22 ماه در دوران دفاع مقدس را دارد و در سال66 در جزیره مجنون بر اثر اصابت ترکش دشمن بعثی از ناحیه پا جانباز شد.

به همین منظور و مصادف با اعیاد شعبانیه، روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی گفتگویی با ایشان داشته اند که در ادامه با هم می خوانیم.

موحدی شکیب در خصوص نقش تیم سلامت در زمان جنگ اظهار می دارد: به طور حتم حضور نیروهای امداد و درمان کنار رزمندگان جبهه و جنگ تکمیل کننده لشکر بود یعنی اگر ادوات و مهندسی رزمی نباشد و اگر نیروی رزم نباشد به طور طبع دفاع به درستی صورت نخواهد گرفت و اگر پشتیبانی هایی از این افراد که بعنوان رزمنده در جبهه حضور پیدا می کنند نباشد به طور قطع، آسیب ها زیاد خواهد شد.

پس تیم درمان زمان جنگ بعنوان یک رزمنده جهادگرحضورشان در جبهه جنگ مثمر ثمر بود کما اینکه اگر همین افراد نبودند با زخم کوچک تیر و ترکش دچار آسیب هایی می شدند که جبران ناپذیر بود لذا از ابتدای جنگ نیروهای تیم درمان؛ در نقش های مختلف و مکان های مختلف حضور داشتند بعضی بعنوان امدادگر در خط مقدم و در کنار رزمندگان بودند و بعضی ها بعنوان پشتیبانی کننده در بیمارستان های صحرایی و درمانگاه های اورژانس و سنگر های بهداشت و درمان و همچنین بیمارستان های نزدیک به خطوط مقدم و حتی شهرهای نزدیک منطقه و درگیر جنگ حضور پیدا می کردند.

موحدی شکیب با بیان اینکه در سال 66 به درجه رفیع جانبازی نائل امده است خاطر نشان می دارد: بعد از اینکه به افتخار جانبازی نایل شدم در کنکور سراسری شرکت کردم و بر اساس یک سری تعهدات که برای خودم مقدس بود رشته پرستاری را جهت ادامه تحصیل انتخاب کردم با این گمان که اگر این جنگ بخواهد سال ها ادامه داشته باشد و اگر من نتوانستم در جبهه حضور مستقیم داشته باشم در پشت جبهه مددیار رزمندگان اسلام باشم.

وی در پاسخ به این سوال که "نقش و  وجه  اشتراک کارکنان سلامت در حال حاضر چگونه است" می گوید: اگر بخواهیم به واقعیت ها نگاه کنیم، باز جبهه ای صورت گرفته که در زمان دفاع مقدس سلامت رزمندگان در خطر بود در اینجا هم سلامت مردم در خطر است. همانطور که در آن زمان رزمندگان برای سلامت مردم وارد جبهه شدند و در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح و نه یک کشور بلکه یک تهاجم همه جانبه جهانی بود ایستادند.  اینجا هم کار مدافعان سلامت که در تیم سلامت قرار گرفتند، جانانه از جان مردم دفاع کردند و سعی بر این بود که درد و آلامی که ناشی از بیماری ویروس کروناست و صدمات ناشی از این بیماری که بر مردم عارض و وارد شده بود بکاهند. خود من بعنوان یک فردی که دو زمان  را از نزدیک دیده ام خیلی کمک کننده بوده است  از تمامی  عزیزان هم تشکر می کنم و هم امیدوارم که مردم ما در آسایش و سلامت و تندرستی در تمام اوقات زندگی شان بسر ببرند.

موحدی شکیب درپاسخ به این سوال که بعنوان یک جانباز از جامعه ی دانشگاهی چه انتظاری دارید اظهار می دارد؟انتظارات ما بر می گردد به اهدافمان که همان حفظ شعائراسلام و  حفظ ناموس و دینمان است و  دانشگاه یکی از متولیان این موضوع محسوب می شود. حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: دانشگاه کارخانه آدم سازی است خب ما چنین توقعی داریم که این هدف که آنجا با خون بچه ها نگهداری شده الان خدشه دار نشود و در مسایل شبیخون فرهنگی حواسمان باشد در حملات فرهنگی حواسمان باشد که دشمن رنگ و لعاب عوض کرده، دشمن همان دشمن است.

دشمن و استکبار آن زمان  دین و مملکت و ناموس ما را هدف گرفته بود و می خواست  شعائر دینی مان را که برگرفته از انقلاب امام حسین (ع) است از ما بگیرد؛  بحث احیای دین اسلام را که می خواست از میان بردارد و نتوانست، دشمن الان رنگ و لعاب و چهره خود را عوض کرده و با چهره دیگر در ستیزه با امت اسلامی است ما از همه دانشجویان بویژه نسل جوان انتظار داریم که هوشیارانه عمل کنند و به قول حضرت آقا: بصیرت داشته باشند ژرف نگر باشند.

این روزها كادر درمان به‌عنوان مدافعان خط مقدم جبهه سلامت، گرچه بیم ابتلا به كرونا دارند، اما احساس مسئولیت و ادای تكلیف و خدمت به مردم آنها را وامی‌دارد تا همچنان به قسمی كه از روز اول برای خدمت به بیماران، درماندگان و دردمندان خورده‌اند، پایبند باشند ولو اینكه جان شیرینشان در خطر باشد.

ماه‌هاست که مدافعین سلامت با همان دلدادگی مدافعین حریم سرزمینمان در ایام دفاع مقدس، تن بر آتش بلا زده‌اند تا از سلامتی هموطنان گرفتارشان محافظت کنند و در این راه، گروهی به خیل نورانی شهدا پیوستند، گروهی بیمار و زمین گیر شدند و عده‌ای علیرغم همه کاستی‌ها و تحریم‌ها روز و شب در صحنه مانده‌اند تا به هموطنانشان گزندی نرسد.باید سر تعظیم پیش پای  فرشتگان نجات بخش جامعه فرود آورد، باید این دست‌های مهربان را بوسید، باید قدر این فداکاری‌ها را دانست.

 خبرنگار: علیرضا علی زاده 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image