نشست آموزشی مراقبت معنوی با محوریت بحث « مراقبت در معنویت و معنویت در مراقبت» از سوی دفتر نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حضور دکتر محمد مهدی احمدی فراز، استاد حوزه و دانشگاه و عضو کارگروه مرکز تحقیقات سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این نشست آموزشی که جمعی از روحانیون، روانشناسان و پژوهشگران حوزه سلامت معنوی فعال در دفتر نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند، دکتر احمدی فراز در مقدمه ای با بیان اینکه معنویت خارج از بحث معارف نیست و تفاوت در بحث روش هاست، تاکید کرد: مراقبت معنوی مقوله ای متفاوت و جدا از نگاه تبلیغی است و نمی توان رویکردی یکسان را در رابطه با این دو موضوع بکار گرفت.
وی، هماهنگی در خصوص معنایابی واژگان و ارائه مفهومی واحد از کلمات و عباراتِ مرتبط با بحث مراقبت معنوی را امری مهم برشمرد و گفت: ما برای اینکه بتوانیم با فضای پیرامونی خود و از جمله با جامعهی پزشکی ارتباطی موثر بگیریم، باید واژگانمان هماهنگ با یکدیگر باشد و دقیقا کلماتی را بکار ببریم، که مفهومی یکسان برای طرفین داشته باشد. مثلا وقتی میگوییم، نیاز معنوی، همان معنا و مفهومی در ذهن طرف مقابل شکل بگیرد که در ذهن ماست.
وی درخصوص تفاوت تعریف « مراقبت در معنویت» و « معنویت در مراقبت» نیز گفت: معنویت در مراقبت های سلامت به تمام کادر سلامت از جمله پزشک، پرستار، روانشناس، روانپزشک و متخصص معنوی مربوط می شود. اما مراقبت در معنویت به متخصص مراقبت معنوی مربوط است و دانش آموخته های علوم دینی و آگاه از اندیشه های معنوی باید این کار را انجام دهند.