مشاور حوزهی ازدواج و خانواده در کارگاه آموزشی ویژه والدین، ضمن اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه و ارتباط مستقیم آن با موضوع کمال گرایی، توجه و اهتمام به بحث " خودشناسی " به عنوان یکی از پیش نیازهای مهم ازدواج در افراد را مورد تاکید قرار داد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کارگاه آموزشی " آگاهی بخشی والدین در موضوع مهارتهای ازدواج فرزندان" سوم بهمن با حضور والدین کاربران آقا در مرکز همسان گزینی و مشاوره خشت اول برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی، فاطمه زهرا موسوی کارشناس و مشاور ازدواج و خانواده، ضمن تشریح چرایی و ضرورت ازدواج بهنگام، آسان و آگاهانه، نقش و عملکرد والدین فرزندان در تحقق چنین ازدواجی را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: مواجههی والدین با انتخاب فرزندان در موضوع ازدواج نه باید " سختگیرانه " و نه " سهل گیرانه " باشد؛ چرا که در هر دو حالت احتمال شکل گیری یک ازدواج ناپایدار افزایش می باید؛ تنها در یک خانواده متعادل و تعاملی است که حرکت افراد در مسیرهای مختلف از جمله در بحث ازدواج به سمت و سویی درست هدایت می شود و یکی از مهمترین مشخصه های چنین خانواده ای گفتگو محور بودن و مشورت اعضای خانواده در موضوعات مختلف با یکدیگر است.
وی افزایش سن ازدواج در جامعه را یکی از مهمترین چالش های پیش روی خانواده دانست و افزود: افزایش سن اغلب موجب کمال گرایی افراد و سختگیری های غیر ضروری در گزینش همسر می شود؛ به نحوی که فرد مجموعه ای از ملاک ها را بصورت یکجا در طرف مقابل جستجو می کند و حاضر نیست ملاک هایش را اولویت بندی کند؛ در چنین شرایطی و با عنایت به این نکته که هیچ انسانی کامل و بدون نقص نیست ممکن است این فرد هرگز گزینه مورد نظر خود را پیدا نکند.
موسوی همچنین با تاکید بر اهمیت موضوع " خودشناسی "، فراگیری مهارتهای مرتبط با این موضوع را بسیار مهم و کمک کننده در رسیدن افراد به یک انتخاب خوب در موضوع ازدواج عنوان و تاکید کرد: در کنار مهارت خودشناسی، یادگیری دیگر مهارتها از جمله کنترل خشم، مسئولیت پذیری، تصمیم گیری، استقلال و ثبات شخصیت هم می تواند در موفقیت فرد در عرصه های مختلف زندگی موثر باشد.
وی در بخش دیگری از توضیحات خود ضمن تاکید بر داشتن بلوغ اقتصادی آقایان در زمان ازدواج یادآور شد: بلوغ اقتصادی لزوما به معنای داشتن سرمایهی مادی از جمله مسکن، ماشین و ... نیست بلکه اصطلاحاً جَنَم کاری و توانمندی آقا در شروع یک فعالیت اقتصادی و ادامه دادن آن به نحوی که درآمد مالی را برای اداره زندگی مشترک تضمین کند، می باشد. لذا دختران نباید با این ذهنیت که یک پسر مسکن و ماشین ندارد، درخواست خواستگاری وی را رد کنند همچنین در بحث مهریه باید هر یک از طرفین واقع بینانه و با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی موجود تصمیم گیری کنند.
تقویت نگاه مثبت در فرزندان با محوریت اصل " توکل " بویژه در مباحث مالی ازدواج، فراگیری مهارتهای مربوط به میزان قدرت و آزادی هر یک از طرفین و پرهیز از تجملات از دیگر نکات مطرح شده در این کارگاه آموزشی بود.
گفتنی است؛ کارگاه آموزشی ویژه والدین کاربران خانم، در هفته آتی ( دوشنبه 10 بهمن) در مرکز همسان گزینی خشت اول برگزار خواهد شد.