سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در میان نخبگان دانشگاهی داریم جمع زیادی از آنان را که از خانواده معزز شهدا و ایثارگران هستند.
به گزارش وب دا، دکتر جلیل توکلافشاری، در نشست هماندیشی و آموزشی اعضای هیات علمی، مدیران و کارشناسان حوزه شاهد و ایثارگر دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: ما در حالی دهه چهارم انقلاب شکوهمند اسلامی را سپری میکنیم که اهداف امام راحل(ره) در حال تحقق بیش از پیش است و این مصداق ارزشهای والای انسانی است.
وی تصریح کرد: خانواده شهدا طبق فرموده امام خمینی(ره) چشم و چراغ این ملت هستند و حضور فرزندان شاهد و ایثارگر در دانشگاه را یک افتخار دانسته و وظیفه خود میدانیم آنگونه که شایسته است خدمتگزار آنان باشیم.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اصلیترین هدف دانشگاه تربیت انسانی کارآمد بوده که میتواند زمینهساز ظهور امام زمان(عج) باشد، خاطرنشان کرد: در این مسیر دانشجویان شاهد و ایثارگر نیز تجلیبخش عرصه ایثار و شهادت و روایتگر مجاهدتهای خاموش هستند و در میان نخبگان دانشگاهی داریم جمع زیادی از آنان را که از خانواده معزز شهدا و ایثارگران هستند.
دکتر توکلافشاری تاکید کرد: از اولویتهای معاونتهای آموزشی دانشگاهها میتوان به ارتقاء سطح علمی و توانمندسازی، مهارتآموزی در مسیر دانشگاههای نسل ۳ و ۴، آمادهسازی آنان در جهت پیوستن به جمع اعضای هیات علمی، حضور در جمع کارآفرینان و شنابدهندهها و انجام کارهای موثر و هدفمند اشاره کرد.
برنامههای محوله حوزه شاهد و ایثارگر باید آنگونه که در شأن شهدای والامقام و خانوادههای معزز آنان است اجرا شود
در این نشست دکتر سیدروحالله هاشمینژاد، مدیر امور شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: افتخار میزبانی از خادمان شهدا و ایثارگران و خانوادههای معزز این عزیزان یک توفیق بزرگ بوده و هست.
وی با ذکر این نکته که حمایت مسئولان نقش موثری در مسیر اجرای موفقیتآمیز برنامهها و پیشرفت کارهای حوزه شهدا و ایثارگران دارد، تاکید کرد: ما معتقدیم اجرای موفق یک کار اصولی متناسب با چارچوبهای آن، نیازمند حمایت تمامی مسئولان بوده تا برنامههای محوله آنگونه که در شأن شهدای والامقام و خانوادههای معزز آنان است اجرا شود.
دکتر هاشمینژاد خاطرنشان کرد: امیدواریم در جلسهای با همکاری اداره کل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت آموزشی این وزارتخانه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار میشود منشا خیرات و برکات بسیار در حوزه شاهد و ایثارگر باشد.
اجرای قانون عدالت آموزشی بدون ایجاد مشکل در دانشگاهها و دانشکدهها مورد تاکید است
در ادامه این نشست دکتر غلامرضا حسنزاده، دبیر شورای عالی برنامهریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: از سالهای دهه ۸۰ که نشستهای حوزه شاهد و ایثارگر برگزار میشود همه ساله شاهد رشد و ارتقاء این حوزه بودیم و ارتباط موثر دانشجویان شاهد و ایثارگر با مجموعه مستقیم با خودشان گویای این ارتباط موثر بوده است.
وی اضافه کرد: رویکردی که برای دانشجویان شاهد و ایثارگر داریم میتواند رویکردی حمایتی باشد، اما مهمتر از آن تقویت این گروه از دانشجویان با استفاده از شیوههای استعدادیابی بوده است، عمده دانشجویان ما با دیدن یاد میگیرند و درصدی کمتر با شنیدن و گروهی دیگر با انجام دادن کار یاد میگیرند.
دبیر شورای عالی برنامهریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه استاد مشاور شاهد و ایثارگر نقشی مؤثر در یادگیری این گروه از دانشجویان دارد، خاطرنشان کرد: کار استاد مشاور گرفتن نمره نیست، بلکه باید راهکاری موثر در مسیر ارتباط موثرتر استاد و دانشجو ارائه نماید.
دکتر حسنزاده افزود: برخی از دانشگاههای ما بهخصوص در مناطق مشکلات حاشیهای دارند و باید کمک کنیم که قانون بهکارگیری درست رزیدنتها اجرایی شود، ما تاکید بر اجرای قانون عدالت آموزشی بدون ایجاد مشکل در دانشگاهها و دانشکدهها داریم.
وی با تاکید بر اینکه موارد انتقال رایگان دانشجو از دانشگاهی به دانشگاهی دیگر مشخص شده است، گفت: این موارد شامل فوت و شهادت سرپرست خانواده، ازدواج دانشجوی دختر، وضعیت جسمی دانشجو با تائید کمیسیون پزشکی و موارد با پرونده خاص بوده و تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی ملزم به اجرای آن هستند.
جای آئیننامه تسهیلات دانشجویان بورسیهای حوزه شاهد و ایثارگر خالی است
در بخش دیگری از این نشست دکتر رضا البرزی، مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر این وزارتخانه، تصریح کرد: خدمت به خانواده معزز شهدا و ایثارگران و دانشجویان شاهد و ایثارگر توفیقی بسیار بزرگ بوده و هست و در تمام مراحل زندگیمان دست پنهانی که کمککنندهمان بوده دیدهایم و آن دست شهدای عزیزی بوده گرهی از مشکلات اعضای خانوادهشان برداشته شده است.
دکتر رضا البرزی، خاطرنشان کرد: ما تا آنجا که توان داریم خدمتی شایسته و در خورشان به خانواده معزز شهدا و ایثارگران ارائه میدهیم و این خدمت باید بهگونهای باشد که مشکلی را بکاهد، نه آنکه بر مشکلات موجود بیفزاید.
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر این وزارتخانه با اشاره به برگزاری کارگاههای مستمر آموزشی در حوزه شاهد و ایثارگر، بیان کرد: ما در برخی موارد نیازمند تغییر، اصلاح و بهروزرسانی در آئیننامه موجود متناسب با نیاز روز از جمله قانون ماده ۶۲ بوده است.
دکتر البرزی گفت: همچنین باید بگوییم که جای آئیننامه تسهیلات دانشجویان بورسیهای حوزه شاهد و ایثارگر خالی است و از مسئولان و قانونگذاران میخواهیم که تصویب این ماده قانونی را جهت اجرایی و عملیاتی شدن داشته باشند.
اساتید مشاور باید بهکارگیری خوبی از دانشجویان شاهد و ایثارگر در فعالیتهای آموزشی داشته باشند
در ادامه این نشست دکتر هاشم صابریان، مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، اظهار کرد: طبق آخرین آمارها یک درصد اعضای هیات علمی از خانواده معزز شهدا و ایثارگران است و این عدد در خوشبینانهترین حالت ۵ درصد است و این میزان با عدد ۲۰ درصدی که در قانون به آن اشاره شده فاصله زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه باید دانشجویان نخبه در همان زمان تحصیل شناسایی شوند و این کار به زمان فارغالتحصیلی و رفتن به جمع اعضای هیات علمی موکول نشود، بیان کرد: مهمترین سرمایه ما در حوزه شاهد و ایثارگر سرمایه اجتماعی بوده و از اساتید مشاور میخواهیم که بهکارگیری خوبی از دانشجویان شاهد و ایثارگر در فعالیتهای آموزشی داشته باشند تا در جهت دهی به نسبت پایاننامهها و پیوستن به جمع اعضای هیات علمی گام موثری برداشته شده باشد.
دکتر صابریان تاکید کرد: ما نمونههای زیادی از نخبگان ملی و بینالمللی داریم که رزومه آنان پذیرفته نشده و باید موانع موجود در مسیر جذب هیات علمی برطرف شود؛ همچنین در خصوص اُفت تحصیلی در ترم اول هم عمده دلیل شناسایی شده عدم تطابق در زمان ورود از مکانی کوچک به بزرگ و دوری از خانواده بوده و در مسیر رفع این مشکل اساتید مشاور نقشی کلیدی ایفا مینمایند.