رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد اظهار کرد: ما معتقدیم که آینده جامعه توسط نسل نوجوان و جوان رقم میخورد و این نسلها باید با شخصیتهایی همچون شهید دیالمه که نقشآفرینی زیادی در سنین جوانی داشتند بهخوبی آشنا شوند.
به گزارش وب دا، دکتر محمد علی کیانی در دومین همایش دیالمه نیاز امروز، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهید بهشتی و دیگر شهدای واقعه ۷ تیر ماه سال ۱۳۶۰ خاطر نشان کرد: ما در سال ۱۳۶۰ روزهای سختی را گذراندیم، از ۱۲ اردیبهشت ماه و شهادت شهید مطهری تا هفتم تیر ماه و هشتم شهریور ماه و شهادت شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر و ترور نافرجام مقام معظم رهبری در ۶ تیر ماه و یک روز قبل از واقعه هفتم تیر ماه گویای روزهای بسیار سخت آن سال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید بیش از پیش روی موضوع ایثار و شهادت کار کنیم، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که جای برگزاری جشنواره بینالملل جهاد بصیر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خالی است و باید به واسطه این جشنواره بیش از پیش و آنگونه که باید به شهید دیالمه نماینده ۲۵ ساله مردم و جوانترین نماینده مجلس آن هم در سطح بینالملل پرداخته شود و از معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میخواهیم که با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهطور ویژه و آنگونه که شایسته و بایسته است روی رویداد بینالمللی شهید دیالمه کار کنند.
وی با تاکید بر اینکه شهدای عزیز باید بهخوبی به نوجوانان و جوانان جامعه معرفی شوند، گفت: ما معتقدیم که آینده جامعه توسط نسل نوجوان و جوان رقم میخورد و این نسلها باید با شخصیتهایی همچون شهید دیالمه که نقشآفرینی زیادی در سنین جوانی داشتند بهخوبی آشنا شوند.
شهید دیالمه با ولایتپذیری مثالزدنیاش گامی موثر در مسیر روشنگری جامعه و حرکت در مسیر ولایت فقیه داشت
در ادامه این همایش دکتر هادی وکیلی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: برگزاری همایش شهید دیالمه نیاز امروز اقدامی شاخص بود که از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت پذیرفت و معتقدیم که باید طبق توصیه دکتر کیانی، رئیس این دانشگاه روی موضوع فعالیتهای بیمالمللی با موضوع شهید دیالمه کار شود.
وی تاکید کرد: ما وقتی از صیرورت شهید دیالمه صحبت میکنیم اول باید خودمان راتربیت کنیم و سپس در مسیر هدایتگری دیگران گام برداریم، همانند کاری که بهخوبی از سوی شهید دیالمه انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دکتر دیالمه به عنوان یک نماینده مجلس مسیر درستی داشت و اجر و مزد او شهادت شد، خاطرنشان کرد: شهید دیالمه شبانهروز تلاش میکرد و شب و روز نمیشناخت و یک آرمانگرای واقعبین در درون و بیرون مجلس بود و حساسیتهایش به حدی زیاد بود که خیلیها میگفتند تو خیلی آرمانبینانه سخن میگویی و شهید دیالمه در پاسخ میگفت من نگاهی واقعبینانه دارم و نماینده و وزیر ما باید فردی توانمند و خدوم به معنای واقعی باشد.
دکتر وکیلی تصریح کرد: شهید دیالمه همواره وسع حداکثری را میدید و خیلیها معتقد بودند که این نماینده تفاوتهای بسیارزیادی با سایر نمایندگان دارد و معتقدیم که نماینده مردم باید به معنای واقعی فردی انقلابی و در تراز انقلاب باشد.
وی بیان کرد: شهید دیالمه با ولایتپذیری مثالزدنیاش گامی موثر در مسیر روشنگری جامعه و حرکت در مسیر ولایت فقیه داشت و باید همه خدمتگزاران مردم در عرصهها و مجموعههای مختلف از شخصیتهایی همچون شهید دیالمه الگوگیری کنند تا بتوانند آنگونه که باید خادم مردم باشند.
فعال شدن سایت شهید دیالمه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در این همایش دکتر محمدرضا صابری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما با این باور در اینجا حاضر هستیم که روح پاک و مطهر شهید دیالمه در جمع ما حاضر است و هر دستاوردی که حاصل میشود با همکاری خود شهید بوده است و در تکتک لحظاتی که برنامهریزی این رویداد فرهنگی را داشتیم حضور شهید دیالمه را به عینه حس کردیم.
وی اضافه کرد: شهید دیالمه دانشآموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نماینده مردم شریف این شهر در مجلس شورای اسلامی بود، شهید عزیزی که در هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ به همراه شهید بهشتی و ۷۲ یار باوفایش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که نخستین همایش شهید دیالمه نیاز امروز با دستاوردهای بسیارخوبی همراه بود، تاکید کرد: برنامه سال گذشته با حضور دکتر سعید جلیلی، یار شهید دیالمه و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالن شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، جلسهای که با حضور خانواده معزز شهید دیالمه برگزار گردید.
دکتر صابری تصریح کرد: ما ضمن راهاندازی دبیرخانه دائمی و تخصصی شهید دیالمه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سایت شهید دیالمه را هم فعال کردیم و پس از برگزاری همایش سال قبل که مشارکت دانشگاههای فردوسی، آزاد اسلامی، پیامنور و فنیوحرفهای را داشتیم، شاهد برگزاری این رویداد فرهنگی در شهرهای مختلف کشور بودیم.
وی با بیان اینکه ما نام دانشکده داروسازی مشهد را به نام مبارک شهید دیالمه، شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد مزین کردیم و با همکاری اصحاب رسانه به معرفی هرچه بهتر شهید دیالمه و نقشآفرینیهای این شهید والامقام در عرصههای مختلف پرداختیم، خاطرنشان کرد: ما همچنین تدفین شهید گمنام را دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم و همانند برنامههای شهید دیالمه، محلی مجزا را برای برنامههای بزرگداشت شهید گمنام این دانشگاه فعال کردیم، ما معتقدیم که هرچهقدر که در موضوع شهدا کار کنیم کم است و بهواقع باید بگوییم که آرامش و امنیتمان را مدیون شهدای والامقام هستیم و امیدواریم که با هدایت و همراهی شهدای عزیز در تمامی میادین و صحنهها موفق و سربلند باشیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برنامه بعدی ما برگزاری طرح همراه با حکیمان با حضور ۲۵۰۰ عضو هیات علمی و ۵ هزار دانشجو برگزار میشود، برنامهای که با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار میشود و در تلاش هستیم تا پیرو درخواست رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برگزاری جشنواره بینالمللی جهاد بصیر، این برنامه را هم با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نحو احسن برگزار نماییم.
شهید دیالمه به جای استفاده از عرصه نمایندگی به عنوان سکوی پرتاب با تمام توان به مردم خدمت کرد
در بخش دیگری از این همایش دکتر نیکو دیالمه، دکترای معارف اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و خواهر شهید دیالمه، تصریح کرد: شهید دیالمه شناختی درست و دقیق از اندیشههای ناب و از حقیقت اسلام داشت و به آن چیزی که اعتقاد کامل داشت بهخوبی عمل میکرد.
وی با بیان اینکه شهید دیالمه به فرد پیشگام در جهاد تبیین مشهور بود و تاثیر زیادی در نسل جوان داشت، خاطرنشان کرد: شهید دیالمه از عمق جان سخن میگفت و همگان دیدند درباره هرچیزی که صحبت میکرد خودش هم یک عمل کننده واقعی بود.
خواهر شهید دیالمه ادامه داد: شهید دیالمه مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را بهخوبی به نسل جوان تبیین کرد و مفهوم واقعگرایانه را به همگان تفهیم نمود، شهید عزیزی که به مسلمان بودن خود افتخار کرد.
دکتر دیالمه با ذکر این نکته که روش تبیین شهید دیالمه بهگونهای بود که زیباییهای مکتب شیعی را با زبان شیوا بیان مینمود، تاکید کرد: به شهید دیالمه وقتی به عنوان نماینده مردم انتخاب شد تبریک گفتم، زیرا فردی متخصص و متعهد در این عرصه بود، اما برادرم در پاسخ گفت پذیرش مسئولیت که تبریک ندارد و کسانی هم که انتخاب میشوند نباید عرصه نمایندگی را به عنوان سکوی پرتاب ببینند و باید با تلاش و توان بالا به مردم خدمت کند.
وی بیان کرد: نماینده مجلس باید قوانین خوب را تصویب کند تا بتواند مشکلات مردم را حل نماید و وعدههایی ندهد که عملی نباشد و موجب بیاعتمادی مردم بشود و نباید با دادن وعده و وعید به دنبال جلب رای اعتماد مردم باشیم.
شهید دیالمه با تبعیت از ولایت فقیه موضعگیری بسیارخوبی علیه جریانات ظلم و زور داشت
همچنین دکتر علیاصغر اصغرنژاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و یار و همراه شهید دیالمه هم در این همایش، گفت: شهید دیالمه نقشآفرینی در تمامی عرصهها داشت و معتقدیم که میتوانیم تحلیلهای بسیاری را در تکتک شاخصها و ویژگیهای شخصیتی این شهید عزیز کار کنیم و مطالب آن را در قالب کتب متعدد به چاپ برسانیم.
وی افزود: ما در موضوع نمایندگی مجلس شهید دیالمه و با همکاری خانواده معزز این شهید والامقام به تحقیق و مطالعه پراختیم تا بتوانیم ویژگی یک نماینده ایدهآل را بیان نماییم و باید بگوییم که شهید دیالمه کوچکترین نماینده مجلس به لحاظ سنی بود، اما به لحاظ علمی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بود، این شهید عزیز در سن ۲۵ سالگی وارد مجلس شد و در طول مدتی که نماینده مردم بود خدمات شایانی را ارائه داد و معتقدیم که در انتخابات پیشرو باید نماینده در تراز انقلاب را انتخاب کنیم، نمایندهای که همچون شهید دیالمه به معنای حقیقی خادم ملت باشد و بتواند نقشی موثر در مسیر خدمت به مردم ارائه نماید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه شهید دیالمه در هر کجا که نیاز بود در جهت رفع مشکل موجود ورود پیدا میکرد، گفت: شهید دیالمه ضمن رسوایی بنیصدر و همدستانش، تعامل بسیارخوبی با مجموعههای مختلف از جمله شورای نگهبان و قوای مجریه و قضائیه داشت و به عنوان یک نماینده مردم در قوه مقننه در چارچوب قانون در تمامی صحنهها ورود پیدا میکرد و با پایبندی قاطع به ولایت فقیه هرگز اجازه نداد که حق پایمال شود و باطل بخواهد خودنمایی کند.
دکتر اصغرنژاد تصریح کرد: شهید دیالمه که سابقه بسیارخوبی در حوزه فرهنگی داشت از سوی شهید باهنر به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد، اما پذیرش این مسئولیت را عهدهدار نشد و معتقد بود که باید در آنجایی که بیشتر به حضورش نیاز است حاضر باشد.
وی اضافه کرد: شهید دیالمه نقشآفرینیهایی در رفع مشکلات موجود در سالهای اول انقلاب که با آغاز جنگ تحمیلی هم همراه بود داشت، شهید عزیزی که تلاشهای زیادی در مسیر مبارزه با جریانات انحرافی و عدم سوءاستفاده دشمنان و بدخواهان ایران عزیز داشت.
یار و همراه شهید دیالمه با بیان اینکه شهید دیالمه موضعگیری بسیارخوبی علیه جریانات ظلم و زور داشت، خاطرنشان کرد: شهید دیالمه تاثیرپذیری زیادی در رسوایی آمریکاییها پس از حادثه سقوط هواپیما در طبس، معرفی نماینده خدوم مردم و تراز انقلاب، تسلیم ناپذیری در برابر جهره سازیها، احساس مسئولیت، پیگیری گروگانهای اسیر در نزد آمریکاییها، هوشیاری بالا و انجام وظیفه درست و غیره داشت و تلاش کردیم آنگونه که شایسته شهید دیالمه است به معرفی این شهید والامقام در قالب ۱۶ محور کلیدی بپردازیم، شهید عزیزی که الگوی اخلاقی، رفتاری، فکری، معنوی، اعتقادی، تحلیلی، هوشیاری و مسئولیتپذیری در حوزههای علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بود.