1.jpg - 16.73 kBمسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید سبک زندگی حسینی در جامعه دانشگاهی ترویج یابد و معتقدیم که باید این موضوع در تمامی گروه‌ها از جمله دانشجویان مورد توجه باشد.

حجت‌الاسلام جواد مهدوی‌نسب در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: موضوع پرداختن سبک زندگی حسینی در ماه محرم کمتر مورد توجه قرار گرفته و در این ماه حزن‌انگیز بیشتر به برگزاری محافل عزاداری امام حسین(ع) توجه شده است و به عاشورا به عنوان یک مکتب آنگونه که باید توجه نشده است.

وی تصریح کرد: ما باید طبق فرمایش حضرت امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) به عاشورا به عنوان یک مکتب نگاه کنیم، مکتبی که به ما درس زندگی را بیاموزد و بتوانیم این آموزه‌ها به عنوان یک شیوه و سبک پسندیده در زندگی خود اجرایی و عملیاتی نماییم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سبک زندگی حسینی درس‌های بسیاری داریم و امیدواریم که همه ما در زندگی‌هایمان طبق نکات اشاره شده در این دروس عمل نماییم، خاطرنشان کرد: ما از زمان حرکت امام حسین(ع) در روز عرفه که حج خود را ناتمام گذاشتند تا ظهر روز عاشورا که آن امام معصوم به شهادت رسیدند اقدامات اثرگذار بسیارزیادی از ایشان دیدیم و باید همه ما با تأسی از سیره امام حسین(ع ابتدا تعیین درست اولویت‌ها را داشته باشیم.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب اضافه کرد: ما باید به مواردی همچون زیارت امام رضا(ع)، صله رحم، دیدار با والدین چه در قید حیات و چه از دنیا رفته (رفتن بر سر مزار) توجه کنیم، به‌خصوص در مورد آخر و باید به دیدار والدین پس از وفاتشان زیاد برویم و از آنان بخواهیم که برای موفقیت و عاقبت‌بخیری‌مان دعا کنند و در زمان حیاتشان هم تا می‌توانیم به دیدارشان برویم و به این نعمت‌های بی‌مانند خدمت نماییم.

وی بیان کرد: ما در دیدن اولویت‌ها یک حق شخصی داریم و یک حق بزرگتر الهی که بر مورد شخصی مقدم‌تر است و حق عموم مردم و جامعه هم بر حق خدا مقدم گشته، زیرا یک جامعه بشری‌ است که می‌خواهد تا ابد از برکت نام مبارک امام حسین(ع) بهره‌مند گردد، پس در بسیاری از اوقات حق عموم بر حق فردی مقدم است و حضرت سیدالشهداء(ع) هم در فرمایشاتشان بر این موضوع بسیار مهم تأکید کرده‌اند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در سبک زندگی اسلامی گفته می‌شود که همه برای یک نفر و یک نفر برای همه به آن معنا نیست که بگوییم همه جامعه فدای فرزندم، اما می‌توانیم بگوییم که فرزندم فدای همه جامعه، به مانند کاری که والدین شهدا انجام دادند.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب با ذکر این نکته که اخلاق‌مداری در همه جا و در تمامی مکان‌ها و موقعیت‌ها مورد تأکید است و این مهم نباید صرفاً در زمان حضور در محل کار خلاصه شود، تأکید کرد: این موضوع در زمان‌های رانندگی، حضور در منزل و غیره به فراموشی سپرده می شود، ما متأسفانه در خیابان زیاد می‌بینیم که 2 نفر  سوار خودرو به یکدیگر راه نمی‌دهند، در حالی که همین افراد چند دقیقه قبل از آن برای خروج از محل کار مدام در حال تعارف و رفتن زودتر دیگری بودند.

وی خاطرنشان کرد: ما بر تعیین اولویت و اخلاق‌محوری تأکید داریم، حتی در ارتباط با دشمن و امام حسین(ع) در زمان برقراری ارتباط با دشمن خود، به او و همراهیانش آب دادند و جلوی مسیر آب را نبستند، یکی از اخلاق‌مداری‌های امام حسین(ع) در جنگ در شب عاشورا دیده شد و آن حضرت در تاریکی شب فرمودند هرکس که می‌خواهد الآن و در همین تاریکی برود تا بتواند بدون خجالت این کار را انجام دهد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نکته بسیار مهم دیگر در بحث سبک زندگی حسینی و فرهنگ عاشورایی بحث حق‌الناس بوده که بسیار مهم بوده و هست، ما در اخلاق فردی موفق هستیم، اما در اخلاق اجتماعی نه و امام حسین(ع) در همین خصوص فرمودند که اخلاق اجتماعی مقدم بر اخلاق فردی بوده و هرکسی که دینی برگردنش است بلند شود و برای ادای دینش برود، زیرا انجام این کار مهمتر از حضور در کنار من و در نبرد با دشمن است.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب با اشاره به اینکه ما در بحث اخلاق اسلامی با تصاحب، اتصال و ملکه شدن بر صفت‌های خوب تأکید داریم، بیان کرد: ملکه شدن با انجام یک نوبت  کار خوب میسر نمی‌گردد و باید آن کار را به‌صورت مداوم و مستمر ادامه داده و تکرار نماییم و ما باید همیشه دستگاه امام حسین(ع) یادمان باشد که انجام یک کار خوب و عدم انجام یک کار بد باید همیشگی باشد و تنها به ماه‌های محرم و صفر  و همچنین دیگر ایام خاص سال همچون ماه مبارک رمضان خلاصه نشود و باید تمامی بایدها و نبایدها در طول 12 ماه سال جاری و ساری باشد.

وی تصریح کرد: کسانی که گناه نمی‌کنند خدا و امام حسین(ع) را همواره شاهد بر اعمال و رفتار خود می‌دانند و این اعتقاد آنها تنها برای ماه‌های محرم و صفر نیست، ما در عزاداری‌ها بر شور و شعور حسینی تأکید داریم و اگر شعور نباشد شور هم ارزشی ندارد، در همین رابطه باید اشاره کنیم که شور در کنار شعور و معرفت در کنار محبت معنا پیدا می‌کند؛ همچنین از سخنرانان و مداحان می‌خواهیم که مطالب و اشعار خود را به‌روز و متناسب با نیاز روز مردم نمایند و ضمن پاسخگویی به سؤالات عموم مخاطبان، به‌ویژه نوجوانان و جوانان، از بیان موارد غیرواقع خودداری کنند و در این خصوص از حجت‌الاسلام محسن قرائتی می‌توان به عنوان یکی از بهترین الگوها در برقراری ارتباط مؤثر با مخاطب نام برد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما معتقدیم که باید سبک زندگی حسینی در جامعه دانشگاهی ترویج یابد و معتقدیم که باید این موضوع در تمامی گروه‌ها از جمله دانشجویان مورد توجه باشد، حتی معتقدیم که دانشجویان به عنوان قشر تحصیل‌کرده جامعه می‌توانند مشوق دیگران در جهت حضور در محافل و مجالس حسینی و بهره‌گیری از سبک زندگی حسینی باشند.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب با بیان اینکه باید شأن و منزلت محفل عزای حسینی رعایت شود خاطرنشان کرد: هرگز نباید سخنی خلاف واقع به زبان بیاید، سخنی که موجب انحراف و گمراهی مخاطب گردد؛ همچنین معتقدیم که باید مشوق دیگران در انجام کارهای پسندیده باشیم و به‌طور مثال هرکس که هیأت می‌رود می‌تواند با گرفتن دست یک نفر دیگر نقش مؤثری در یک هدایت جامعه داشته باشد.

وی با ذکر این نکته که هرگونه حرکت عبادی ما اعم از نماز، روزه، قرآن و غیره باید در مسیر حرکت امام حسین(ع) باشد، تأکید کرد: اگر حجاب داشتم و پشت سر ولایت فقیه بودم و به نماز، زکات، خمس و امر به معروف و نهی از منکر توجه داشتم مطابق خواسته امام حسین(ع) حرکت کرده‌ام، امام سوم شیعیان توجه ویژه‌ای به موضوعات نماز، حق‌الناس ناموس، عفاف و حجاب قائل بودند و باید ما به عنوان محبت ایشان ببنیم که چقدر طبق خواسته آن امام همام گام برمی‌داریم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: امام حسین(ع) جنگ حق بر باطل را به عنوان یک واجب الهی برای چند دقیقه کنار گذاشتند و یک واجب مقدم‌تر به عنوان نماز اول وقت را ارج دانستند و باید این موضوع در میان تمامی ارادتمندان به ایشان مورد توجه باشد.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب افزود: لحظه لحظه زندگی انسان، برخوردار از انتخاب است و سعادت یا شقاوت افراد را هم همین انتخاب هایشان رقم می‌زند، ما معتقدیم که همه صحنه‌های عاشورا از آغاز تا پایان انتخاب بود و پیروان حضرت سیدالشهداء(ع) نیز اهل یک انتخاب برترند و هرگز رضای خلق را بر رضای خالق ترجیح نمی‌دهند و به خاطر دنیا، دین را زیر پا نمی‌گذارند و برای لذات دنیوی، سعادت اُخروی خود را تباه نمی‌کنند.

وی در پایان گفت: اگر نسخه حسینی را در زندگی و جامعه عمل نماییم دنیا و آخرت ما آباد می‌شود و کسانی که خطا می‌کنند اگر اصلاح شدند مورد عفو خدای متعال و محبت امام حسین(ع) قرار می‌گیرند و اگر هم اصلاح نشدند باید پاسخگو بوده و متحمل تحمل شدیدترین عذاب‌ها به واسطه کوتاهی و جسارت نسبت به نماز، زکات، حق‌الناس و مقدسات باشند.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image