در راستای برگزاری دوره های عمومی، تخصصی ، جشنواره و مسابقات قرآن کریم، تفاهم نامه مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جامعه قاریان قرآن این شهر منعقد شد.
به گزارش وب دا، این تفاهم نامه میان دکتر محمود شبستری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سید محمد جواد سادات فاطمی رییس جامعه قاریان قرآن مشهد به منظور برگزاری دوره های عمومی، تخصصی ، جشنواره و مسابقات قرآن کریم منعقد شد .
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست گفت: ما همواره بر اُنس با قرآن در میان تمامی دانشگاهیان تأکید داریم و معتقدیم که بهترین اقدام برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها شروع این کار با حضور پررنگ اساتید و دانشجویان بوده و هست.
دکتر محمود شبستری اظهار کرد: ما طبق فرمایش مقام معظم رهبری بر برگزاری مستمر جلسات قرآنی در تمامی مکانهایی که مملو از حضور دانشجویان است تأکید داریم، بهخصوص در خوابگاهها که فرصت برگزاری محافل قرآنی بیشتر از سایر مکانها فراهم است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از جوانان میخواهیم که بیش از پیش به موضوع اُنس با قرآن توجه نمایند خاطرنشان کرد: بهترین اقدام برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها شروع این کار با حضور پررنگ اساتید و دانشجویان بوده و ما معتقدیم که اگر میدان دیدن و فضای شنیدن باشد میتوان گامی مؤثر در جهت جذب بیش از پیش دانشجویان به سمت قرآن برداشت.
وی با تأکید بر اینکه ما نگاهی ویژه در موضوعات فرهنگی، مذهبی و قرآنی داریم، گفت: ما همواره معتقدیم که باید از ظرفیت حرم مطهر رضوی و وجود مبارک امام مهربانیها به نحو احسن استفاده کنیم تا در کارمان و کلیه امورات زندگیمان موفق باشیم و ما در آخرین اقدامی که صورت دادیم مراسم آغاز سال تحصیلی فعلی را در حرم مطهر رضوی برگزار کردیم و در این مراسم از سخنرانی حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی و تلاوت دکتر مصدق، از اساتید شاخص دانشگاهی و قرآنی بهرهمند شدیم.
حسینی محراب رئیس اداره قرآن و عترت دانشگاه نیز گزارشی از فعالیت های اداره قرآن ارائه و هدف از عقد تفاهم نامه بین دانشگاه و جامعه قاریان قرآن مشهد را تقویت، تعمیق و گسترش کمی و کیفی برنامه ها و فعالیتهای قرآن و عترت در دانشگاه بیان نمود.
توجه ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر برپایی محافل قرآنی و کرسیهای آزاداندیشی با رویکردهای اسلامی و قرآنی
در این نشست دکتر علی تقیپور، سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر محافل قرآنی و کرسیهای آزاداندیشی با رویکردهای اسلامی و قرآنی تأکید داریم و در جهت توسعه فعالیتهای قرآنی در این دانشگاه آمادهایم تا از ظرفیتهای مختلف قرآنی از جمله اساتید جامعه قاریان قرآن کریم مشهد به نحو احسن استفاده نماییم.
وی اضافه کرد: مرحوم استاد حسنزاده، از اساتید فقید قرآنی همواره بر توجه به مفاهیم قرآنی، اُنس با قرآن و تدبر در قرآن تأکید داشت و ما با تأسی از سخن بزرگان قرآنی این رویه را در برنامههای فرهنگی و قرآنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهخوبی دیدهایم و امیدواریم که بتوانیم بهخوبی این برنامهها را آنگونه که در شأن قرآن است اجرا نماییم.
سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که قرآن مایه حیات روحانی و جسمانی و زندگی فردی و جمعی مسلمانان است، تأکید کرد: این کتاب آسمانی چراغی است که روشنی آن هدایت گر بندگان است و این کتاب نورانی بنیانی است که پایههای آن هرگز متزلزل نمیشود.
دکتر تقیپور افزود: قرائت قرآن مرحلهای از مراحل اُنس با قرآن است، اما به تنهایی کافی نیست و باید تدبر در قرآن هم در کنار آن باشد.
جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد قاری و حافظ کل قرآن کریم هستند
در ادامه این نشست مهدی کاظمی، سرپرست مدیریت فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما با نگاه ویژه رییس و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامههای ویژهای در حوزه مدیریت فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با رویکردهای قرآنی داریم.
وی با بیان اینکه ما در فعالیتهای قرآنی بر تأثیرپذیری نقش قرآن در سلامت جامعه تأکید داریم، خاطرنشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار داشتن اساتید نخبه، ممتاز و یک درصدی و همچنین دانشجویان ممتاز و نمونه در رشتهها و تخصصهای مختلف از حضور شخصیتهای برجسته قرآنی هم بهرهمند هستیم و میخواهیم با استفاده از ظرفیت این چهرههای قرآنی، بیش از پیش در حوزه بسیار مهم قرآنی فعالیت نماییم.
سرپرست مدیریت فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برنامههای اُنس با قرآن به منظور افزايش مهارتهای قرآنی در دانشجویان کنونی و آیندهسازان فردای جامعه با قوت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا میشود و ما در جمع دانشجویان این دانشگاه دانشجویان زیادی داریم که قاری و حافظ کل قرآن کریم هستند.
اُنس با قرآن موجب خودسازی میشود
در بخش دیگری از این نشست دکتر حسن رجبی، مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی، تصریح کرد: ایجاد زمینه تفکر و اندیشه در کارها یکی از آثار اُنس با قرآن است و در نتیجه چنین انسانی هرگز خودسرانه و عجولانه تصمیم نمیگیرد و دچار شکست نمیشود..
وی اضافه کرد: همچنین آینده نگری هم از آثار مستقیم اُنس با قرآن است و فردی که با قرآن اُنس گرفته با امید به آینده به دنبال اهداف خود حرکت میکند و موفقیت همواره با او بوده و خواهد بود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: قرآن صفات ناپسند را محکوم میکند و یک فرد قرآنی نه تنها هیچگاه خود را اسیر دنیا نمیسازد، بلکه دنیا و آن چه را در آن هست، مسخّر خود میکند و به عنوان ابزار الهی جهت تعالی خود و دیگر انسانها به خدمت میگیرد.
شنیدن آیات کلامالله مجید یکی از بهترین شیوهها و روشهایی است که میتواند اُنس خاصی با قرآن کریم در میان همگان از جمله جامعه دانشگاهی ایجاد کند
در ادامه این نشست حجتالاسلام اسدی، مدیر گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: اُنس با قرآن نگرشی نو بر عالم خلقت از کران تا بیکران را ایجاد کرده و او را به سمت حقایق دنیایی و آخرتی رهنمون میسازد تا راز خلقت پدیدهها را کشف کند و چنین انسانی چشم بصیرت یافته و خود را میشناسد.
وی تأکید کرد: برپایی کرسیهای قرآنی و تلاوت اندیشی از جمله توصیههای بسیار مهم مقام معظم رهبری بوده و هست و باید این موضوع در تمامی مکانها از جمله دانشگاهها بهطور ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
عضو هیات گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شنیدن آیات کلامالله مجید یکی از بهترین شیوهها و روشهایی است که میتواند اُنس خاصی با قرآن کریم در میان همگان از جمله جامعه دانشگاهی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: همواره معتقدیم هرچه قدر که میزان اُنس با قرآن بیشتر باشد به همان نسبت از یک آرامش خاطر برخوردار هستیم و اگر طبق دستورات قرآنی عمل نماییم همواره از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردار خواهیم بود.
باید بیش از پیش به موضوع قرآن و عترت بپردازیم
در بخش دیگری از این نشست دکتر سیداحمد امامی، استاد قرآنی دانشگاه علوم پزشکی، تصریح کرد: قرآن همواره باید همراه با عترت باشد و این دو جدا از هم نیستند و ما باید در دانشگاههایمان بیش از پیش به این موضوع بپردازیم.
وی بیان کرد: ما در میان اساتید دانشگاهی نخبگان قرآنی زیادی داریم که قاری، مفسر و نویسنده قرآنی هستند و از نمونههای بارز آن میتوانیم از دکتر روحانی نام ببریم.
تأثیر آواهای قرآنی در درمانهای اثربخش بیماران و جراحیهای موفق پزشکان دیده شده است
در ادامه این نشست دکتر محمدصادق علمی، عضو جامعه قاریان قرآن کریم مشهد خاطرنشان کرد: ما تأثیر آواهای قرآنی را در درمانهای بیماران و جراحیها دیدهایم و بسیار خوشحالیم که در میان پزشکانمان چهرههای شاخص زیادی را میبینیم که بهطور ویژه با قرآن اُنس گرفتهاند و همین موضوع سبب موفقیت در کارهایشان شده است.
وی تأکید کرد: ما پزشکان زیادی را داریم که در کنار امر طبابت در مطب، درمانگاه و بیمارستان و تدریس در دانشگاه، بهطور ویژه در حوزه قرآن و عترت فعالیت دارند و باید این ظرفیتهای علمی، پزشکی و قرآنی بهخوبی به جامعه معرفی شوند.
ترویج فعالیتهای قرآنمحور و انتشار مستمر اخبار قرآنی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
همچنین دکتر محمد پهلوان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: یکی از برنامههایی که در روابط عمومی دنبال میشود ترویج فعالیتهای قرآنمحور و انتشار مستمر اخبار قرآنی بوده و هست و نه تنها فعالیت ما صرفاً در حوزههای تخصصیمان نیست، بلکه معتقدیم که قرآن نقشی پررنگ در پیشرفتها و موفقیتهایمان دارد.
وی افزود: ما محافل قرآنی را در مناسبتهای مختلف از جمله ایام ماه مبارک رمضان داریم و در نظر داریم که انعکاس برنامههای قرآنی را آنگونه که در شأن قرآن است داشته باشیم.