یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با عنوان طبیب خوشنام با حضور دکتر محمود شبستری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از معاونین؛مدیران، پرسنل و خانواده معظم شهدا در تالار شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت برگزار شد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸۵ شهید والامقام در ۳ دوره انقلاب، دفاع مقدس و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا تقدیم کرده که از این تعداد ۳۸ نفر از آنها شهید دانشجو، ۳۱ نفر شهید کارمند و ۱۶ نفر شهید مدافع سلامت هستند.
این شهدای عزیز در دوران انقلاب، دفاع مقدس و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و جان خویش را در مسیر حفظ ناموس خویش و حفظ سرزمین عزیز ایران و همچنین حفظ جان همنوعان جدید در دوران پاندمی کووید ۱۹ تقدیم نمودند.
به گزارش وب دا، فرمانده دوران ۸ سال دفاع مقدس در این مراسم گفت: ادب و احترام به همگان بهخصوص پدر و مادر درس اول و آخر شهدا به ما بود و این عزیزان معتقد بودند که ما هرچه داریم از دعای پدر و مادر است.
سردار محمد احمدیان با اشاره به اینکه شهدا طبیبان خوشنام هستند، تصریح کرد: ما در دوران انقلاب، جنگ تحمیلی، دفاع از حرمین شریفین ائمه اطهار(ع) و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا شهدای زیادی تقدیم کردیم، شهدای عزیزی که از همهچیز خود در راستای حفظ امنیت کشور و حفظ سلامت مردم گذشتند.
یادگار دوران ۸ سال دفاع مقدس با بیان اینکه شهدای عزیز نگاه جغرافیایی بسیار ویژه و خاصی دارند، خاطرنشان کرد:شهدا خاکریزهای اول و دوم را بهخوبی و با موفقیت پشت سر گذاشتند و اکنون نوبت گذر از خاکریز سوم است و باید ببینیم که آیا ما هم میتوانیم همانند دیگر شهدای عزیز موفق باشیم یا خیر و قطعاً اگر همانند شهدا مسیر درست را انتخاب کنیم از این آزمون سخت سربلند بیرون خواهیم آمد.
سردار احمدیان ضمن اشاره به نوع ارتباط شهدا با بزرگترها، تاکید کرد: ادب و احترام به همگان بهخصوص پدر و مادر درس اول و آخر شهدا به ما بود و این عزیزان معتقد بودند که ما هرچه داریم از دعای پدر و مادر است و در این مراسم برای سلامتی پدران و مادران در قید حیات دعا میکنیم و برای پدران و مادرانی هم که به رحمت ایزدی پیوستند طلب رحمت و مغفرت واسعه الهی مینماییم و امیدواریم که به حق این ایام عزیز مهمان حضرت فاطمه زهرا(س) گردند و امیدواریم که همه ما مورد شفاعت مادر سادات واقع شویم.
وی همچنین خطاب به مسئولان، بیان کرد: تکتک کسانی که معتقدند خادم مردم هستند باید به معنای واقعی خدمتگزار مردم باشند، مردم عزیزی که در هر کجا که نیاز بوده در صحنه حاضر شدند و باید آنگونه که شایسته این ملت شریف است خدمت نمایند.
تمامی پیشرفتهای حاصل شده در حوزه سلامت را مدیون شهدای عزیز هستیم
در این مراسم دکتر محمد مقضی، دبیر یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: برگزاری این یادواره توفیق بسیار بزرگی بود که نصیب ما شد و امیدواریم که به برکت شهدا زندگی همه ما همواره شهدایی و مملو از عطر شهدا باشد.
وی افزود: اگر ما در ساخت دستگاهها و تجهیزات پزشکی و در تولید داروها، نانوداروها و واکسنها گامهای بلندی برداشتیم و شاخصهای سلامتمان به نسبت ۴۰ سال قبل بهطور چشمگیری ارتقاء یافته و فوت نوزادان بدو تولد به صفر رسیده و فوت مادران باردار به یک در هزار رسیده و ما تمامی پیشرفتهای حاصل شده در حوزههای مختلف از جمله حوزه سلامت را مدیون شهدای عزیز هستیم.
مدیر مجتمع شهدای سلامت مشهد ضمن اشاره به نقش پررنگ اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصههای مختلف، بیان کرد: این دانشگاه ۸۵ شهید والامقام تقدیم کرده که از این تعداد ۳۸ نفر از آنها شهید دانشجو، ۳۱ نفر شهید کارمند و ۱۶ نفر شهید مدافع سلامت هستند و در این محفل باشکوه که به حضور شهید گمنام مزین شده نام و یاد تمامی این شهدای عزیز را گرامی میداریم.
وی تاکید کرد: برگزاری این محفل شهدایی حاصل تلاش تمامی خادمان شهدا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و در این مراسم از ریاست، معاونت فرهنگی و دانشجویی، مدیریت امور شهدا و ایثارگران و بسیجهای دانشجویی، اساتید و جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بابت همکاری با مجتمع شهدای سلامت این دانشگاه در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر تقدیر و تشکر میکنم و امیدوارم که تلاشها و خدمات آنان مورد قبول و رضایت شهدای والامقام و خانوادههای معزز واقع شود.
تجلیل از خانواده معزز سردار شهید علی هاشمی در یادواره شهدای دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه این مراسم از خانواده معزز سردار شهید علی هاشمی، از فرماندهان شهید دوران ۸ سال دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد.
شهید هاشمی به فاتح خیبر و هور معروف بود و به فرموده مقام معظم رهبری این شهید عزیز جزو شخصیتهای برجسته و درجه یک دفاع مقدس بود، سردار عرب زبان اهوازی که اصلاتاً اهل سوسنگرد بود و این شهید بزرگوار جزو اولین نیروهای بومی خوزستانی حاضر در جنگ تحمیلی و مبارزه با صدام ملعون و رژیم بعثی عراق بود.
شهید هاشمی در کنکور سراسری رتبه تک رقمی کسب کرد و در دانشکده پزشکی مشهد پذیرفته شد، اما به جای حضور در سر کلاس درس این دانشگاه، در جبهههای حق علیه باطل حاضر شد.
کلاس درس دانشگاه شهید هاشمی در جبهه حق علیه باطل بود
در این مراسم رسمیه اهوازیان، همسر شهید هاشمی، گفت: من در سال ۱۳۶۲ با شهید هاشمی ازدواج کردم و ثمره زندگی مشترکمان ۲ فرزند (یک دختر و یک پسر) به نامهای زینب و محمدحسین بود.
وی افزود: شهید هاشمی ۲۲ سال مفقودالاثر بود و همه همرزمان میگفتند که به احتمال زیاد اسیر شده، در آن زمان زینب ۴ ساله و محمدحسین ۳ ساله بود و ما امید داشتیم که علی به خانه بر میگردد.
همسر شهید هاشمی با ذکر این نکته که علی هاشمی یک فرد با احساس مسئولیت نسبت به انجام فرامین امام راحل(ره) بود و حتی یک بار به خواهرش گفت که من کمتر پیش بچهها میروم، چون ضربه روحی از دوریام نبینند، تاکید کرد: همسر شهیدم همواره از خداوند متعال و امام رضا(ع) شهادت را طلب میکرد و بالاخره به آرزویش رسید و همواره به همگان توصیه میکرد که از مسیر ولایت فقیه خارج نشوند.
وی تصریح کرد: شهید هاشمی در سال ۱۳۶۴ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد، اما سر کلاس درس این دانشگاه حاضر نشد معتقد بود که فرصت برای حضور در مشهد جهت ادامه تحصیل زیاد بوده و دانشگاه حال حاضرش حضور در سر کلاس درس دفاع از میهن و ناموس است.
همسر شهید هاشمی خاطرنشان کرد: خود شهید هاشمی دوست داشت که همانند حضرت فاطمه زهرا(س) گمنام باشد، اما با اصرار ما و پیگیری گروه تحقیق و تفحص شهید هاشمی شناسایی شد و پیکر پاک و مطهرش با استقبال پرشور مردمی تشییع و به خاک سپرده شد.
تکریم مقام معظم رهبری از شهید هاشمی نشان از احساس مسئولیت پدر شهیدم در تمامی حوزهها دارد
همچنین محمدحسین هاشمی، فرزند شهید هاشمی هم در این مراسم گفت: تمامی بزرگان و در راس همه آنان مقام معظم رهبری از پدرم به نیکی یاد کردهاند و این نشان از احساس مسئولیت پدر شهیدم در تمامی حوزهها دارد.
فرزند شهید هاشمی با بیان اینکه ما قدرشناسی مردم از پدر شهیدمان در تشییع جنازههای باشکوهی که تهران و اهواز برگزار شد دیدیم، خاطرنشان کرد: گرچه پدر شهیدم علاقه زیادی به تحصیل در رشته پزشکی داشت و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم پذیرفته شد، اما به جهت احساس مسئولیتی که داشت از حضور در سر کلاس درس این دانشگاه انصراف داد و به جبهه حق علیه باطل اعزام شد تا که با دشمن بعثی مبارزه کند.
هاشمی بیان کرد: از تمامی خادمان مردم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بابت برگزاری این یادواره و گرامیداشت نام و یاد شهید هاشمی تقدیر و تشکر میکنم و دست تکتک این عزیزان را میبوسم.
تجلیل از خانوادههای معزز ۸۵ شهید والامقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه این مراسم از خانوادههای معزز ۸۵ شهید والامقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.
این شهدای عزیز در دوران انقلاب، دفاع مقدس و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و جان خویش را در مسیر حفظ ناموس خویش و حفظ سرزمین عزیز ایران و همچنین حفظ جان همنوعان جدید در دوران پاندمی کووید ۱۹ تقدیم نمودند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸۵ شهید والامقام در ۳ دوره انقلاب، دفاع مقدس و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا تقدیم کرده که از این تعداد ۳۸ نفر از آنها شهید دانشجو، ۳۱ نفر شهید کارمند و ۱۶ نفر شهید مدافع سلامت هستند.
گرامیداشت چهلوپنجمین سالگرد حادثه ۲۳ آذر بیمارستان امام رضا(ع) مشهد
در ادامه این مراسم کلیپی از حادثه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ در بیمارستان امام رضا(ع) و حمله نیروهای رژیم پهلوی به بخش اطفال این بیمارستان به مناسبت چهلوپنجمین سالگرد این حادثه تلخ پخش شد.
حادثه بیمارستان امام رضا(ع) پس از حمله به حرم مطهر رضوی که در ۳۰ آبان ماه همان سال بود بهوقوع پیوست و در این روز یک کودک ۹ ماهه شهید و ۱۴ کادر درمانی مجروح شدند و شهید منفرد هم در همین حادثه به فیض شهادت نائل آمد.
این اقدام ددمنشانه از سوی حضرت آیتالله خامنهای، شهید هاشمینژاد و مرحوم آیتالله واعظطبسی که ۳ شخصیت کلیدی و تاثیرگذار شهر امام هشتم(ع) دوران انقلاب بودند محکوم شد.
وداع با پیکر مطهر شهید گمنام و بازخوانی سرود آه غزه
در این یادواره که مزین به حضور پیکر مطهر شهید گمنام دوران ۸ سال دفاع مقدس شده بود، حاضران با آرمانهای شهدای والامقام انقلاب، دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع سلامت، مدافع امنیت و مدافع ناموس عهد و پیمانی دوباره بستند.
در بخش دیگری از این مراسم سرود آه غزه بازخوانی شد و حاضران با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل جنایتهای اسرائیل غاصب در کشتار مردم مظلوم و بیدفاع غزه بهویژه زنان و کودکان بیگناه و همچنین حمایتهای آمریکای جنایکار از غده سرطانی را بهشدت محکوم کردند.
در این یادواره شهدایی مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون و الناز دارابیان، قهرمان مسابقات پارهآسیایی هانگژو به بیان خاطرات آثار سینمایی و تلویزیونی در حوزه ایثار و شهادت و همچنین خاطرات دوران حضورش در جبهههای حق علیه باطل و نیز نقش و دعای شهدای عزیز و انرژی گرفتن از نام و یاد این عزیزان و یاری گرفتن از آنها در رقابتهای ورزشی پرداختند و قهرمان رشته پرتاب دیسک هانگجو در اعتراض به انفجار بیمارستان المعمدانی غزه مدال طلای خویش را تقدیم کودکان شهید غزه کرد، ورزشکاری که اولین مدال کاروان ایران را کسب کرد، مدالی که خوشرنگترین مدال بود و این مدال توسط بانوان ورزشکار ایرانی کسب شد و ویژگی شاخصتر اینکه این قهرمان وطن با چادر روی سکوی قهرمانی رفت و این حرکت تقدیر مقام معظم رهبری را به همراه داشت؛ ورزشکاری که در این روزها خودش را برای درخشش در پارهالمپیک ۲۰۲۴ پاریس آماده میکند.
در بخش دیگری از این برنامه گروه سرود نسل ظهور مسجد خمسه طیبه منطقه طلاب مشهد، (طبرسی ۵۹، نبوت ۷) به اجرای سرود کجائید این شهیدان خدایی بلاجویان دشت کربلایی پرداختند، گروه سرودی که تمامی آنها نوجوانان دهههای هشتادی و نودی بودند،
همچنین احمد بابایی، شاعر آیینی هم به شعرخوانی در وصف شهدای والامقام پرداخت و در شعرخوانیهای خود گریزی هم جنگ غزه زد و با زبان شعر و شاعری جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد.