به مناسبت هفته ملی سلامت، کارگاه آموزشی روابط خانوادگی مثبت و سازنده با بررسی ۵ نیاز هیجانی اساسی از نگاه طرحواره و تأثیرات آن ها در بستر و روابط خانوادگیویژه مدیران حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا، مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این کارگاه با بیان اینکه بر اساس دیدگاه متخصصان علم روانشناسی، هر کودک هنگامی که متولد می شود با ۵ نوع نیاز هیجانی شامل دلبستگی ایمن، هویت، خودمختاری و کفایت، ابراز نظر و هیجانات سالم، تفریح و شادی، محدودیت های واقع بینانه  روبروست اظهار کرد: در صورتیکه این پنج نیاز بنیادین در دوره کودکی به خوبی ارضا شود سبب شکل گیری شخصیت انسان سالم می شود و این ویژگی در بستر خانواده احیا می شود.

دکتر حمیده صمدی با بیان اینکه در صورتی که این نیازها برآورده نشوند، در شخصیت کودک طرحواره های ناسازگاری تشکیل می شود افزود: این نیازها، جهان شمول هستند. همۀ انسانها، این نیازها را دارند، اگر چه ممکن است شدّت این نیازها در بعضی افراد بیشتر باشد. فردی که از سلامت روان برخوردار است، می تواند این نیازهای هیجانی اساسی را به طور سازگارانه ای ارضاء کند.

وی گفت: گاهی اوقات تعامل بین خلق و خوی فطری کودک و محیط اولیّه، به جای ارضاء این نیازها، منجر به ناکامی می شود. هدف ریشه های تحولی طرحواره های ناسازگار اولیه و درمانی این است که به افراد کمک کند تا راه های سازگارانه تری برای ارضاء این پنج نیاز هیجانی بیابند.

وی خاطر نشان کرد: بتازگی بالینگران شناختی در مورد تأثیرگذاری تجارب کودکی بر باورهای ناسازگار افراد تمرکز کرده اند و تعدادی از نظریه پردازان پیشنهاد کرده اند که رخدادهای اولیه، اثر بحرانی و مهمی بر تحول طرحواره ها دارند.

 327.jpg - 87.84 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image