مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در امور بانوان اظهار کرد: اهدف و برنامه های عملیاتی امور بانوان و خانواده در سال 1403 برای رابطین بانوان تبیین و تشریح شد.
دکتر نغمه رزاقی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: محور فعالیت رابطین بانوان در سال جاری در 4 حوزه خانواده و جوانی جمعیت، خانواده پایدار و زیست عفیفانه ، الگوی سوم زن مسلمان، نشاط اجتماعی طی جلسه ای تبیین شد.
وی ادامه داد: کمیته مردمی ستاد جمعیت استان خراسان رضوی با همکاری ادارات و مجموعههای دولتی و سازمان های مردم نهاد استان جشنواره حیات نسل را برگزار خواهد کرد . این رویداد ملی ایده پردازی با رویکرد گره گشایی بحران جمعیت و فرزند آوری در عرصـه های علمی، پژوهشی ، فناوری، اقتصاد مقاومتی ، کارآفرینی، سیاست گذاری و حکمرانی ، گفتمان سازی ، رسانه ورزش و سلامت ، تعلیم و تربیت، فرهنگ و هنر، برگزار می شود از همین رو از رابطین خانواده درخواست شد، پیرامون اطلاع رسانی کافی این برنامه به کلیه کارکنان واحد خود تلاش کنند.
وی ادامه داد: همچنین طرح ایده های برتر "ایران جوان بمان " در دانشگاه اعلام شد ، با توجه به برنامه سال قبل با عنوان یکشنبه های فرزند پروری و ارسال ایمیل های محتوایی برای کلیه کارکنان، امسال تصمیم برآن شد که برای غنای بیشتر و مبتنی بر نیاز مخاطبان خانواده بزرگ دانشگاه، از ایده های ارزشمندشان در ادامه مسیر بهره مند گردیم ، از همین رو تا 15 اردیبهشت مهلت دریافت نظرات و ایده های خلاقانه کلیه کارکنان دانشگاه برای فرهنگ سازی ،ایجاد نگرش و رویکردهای مثبت به مساله جوانی جمعیت خواهیم بود و ضمن آنکه ایده های برتر در طول سال جاری اجرا خواهد شد، از صاحبان ایده در هفته جمعیت به نحو شایسته ای تقدیر به عمل خواهد آمد .
دکتر رزاقی با اشاره به اینکه در محور خانواده پایدار و زیست عفیفانه که شامل بحث سلامت زنان و خانواده نیز می باشد، برنامه های غربالگری و پویش های مختلف از جمله غربالگری سرطان های زنان ، مربوط فشار خون و قند و ... که تقریبا در کلیه مراکز دانشگاه انجام پذیرفت و مراکزی که تاکنون انجام نداده اند، در برنامه های امسال می بایست لحاظ کنند، گفت: طرح صلح و سازش معاونت اجتماعی استانداری نیز به همکاران معرفی شد، در این طرح دکتر ابراهیم زاده به عنوان دبیر کمیته قبل از طلاق جلسات محرمانه ای را برای جامعه هدف برگزار می کند.
وی با بیان اینکه در محور الگوی سوم زن مسلمان توجه رابطین را به این موضوع جلب شد که این الگو تفاوت اساسی از الگوهای قبلی دارد که در مشی امام خمینی (ره) نیز به آن اشاره شده و توسط مقام معظم رهبری مشخصاً نامگذاری شده است، گفت: زنان در بسیاری از زمینهها مانند بهداشت، سلامتی، تحصیلات و اشتغال پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند که لازم است این پیشرفتها روایت شود و وضعیت واقعی زنان در جامعه ما بازتاب داده شود.
وی اظهار کرد: جشنواره ماه بانو بر همین اساس شکل گرفت و از کلیه بانوان دانشگاه طی ارسال ایمیل درخواست گردید رتبه ها و مقام ها و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی خود را در سامانه دفتر بانوان بارگذاری نمایند، که طی مراسمی بمناسبت ولادت حضرت علی(ع)ز بانوان هیات علمی و کارکنان خانم با اهداء هدیه ولوح سپاس، تقدیر شد و امسال نیز ازالگوهای برتر در این زمینه در هفته زن تقدیر خواهد شد.
مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان با بیان اینکه محور دیگر الگوی سوم زن مسلمان بحث توانمندسازی بانوان است ؛ گفت: توانمند سازی بانوان (خودآگاهی و برنامه ریزی) محور این برنامه دانش افزایی و مهارت آموزشی است و بیشتر برنامه ها و دورهای مبتنی بر مناسبت های هفته جمعیت ، هفته سلامت، هفته عفاف و حجاب و ... که با برگزاری دوره های عالی توسط کلیه رابطین مراکز انجام گردید.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاه در خصوص مهارتهای کاربردی برای کارکنان نیز از دیگر برنامه های این حوزه بوده است که در سال جاری این برنامه ریزی ها نیز مد نظر است .
دکتر رزاقی با اشاره به اینکه در بحث نشاط اجتماعی موضوع ورزش کارکنان و بحث اردوهای تفریحی مطرح شد، گفت: در همین راستا رابطین خانواده بسترهای لازم برای ورزش در ساعات اداری به میزان 2 ساعت در هفته را فراهم کنند و با هماهنگی با مدیریت واحد خود در سال یک یا دو اردوی تفریحی همراه با پیوست آموزشی و فرهنگی برگزار کنند.