عضو هیات علمی گروه گوش، حلق و بيني دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن برشمردن علائم سینوزیت حاد و مزمن گفت: معمولا درد در ناحیه گرفتگی سینوس ها، در سینوزیت حاد بیشتر از سینوزیت مزمن است.
دکتراحمد ميمنه جهرمي، در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه سينوزيت ها در دو طبقه حاد و مزمن تقسیم بندی می شود افزود: درسينوزيت حاد، بدون اينکه زمينه قبلي وجود داشته باشد، به دلايلي همچون سرماخوردگي ، پوليپ و ...مجراي سينوس بسته شده و طي چند روز فرد دچارعلائمي همچون گرفتگي بيني و فشار در صورت، احساس سنگيني در ريشه صورت و بيني ،بالاي چشم، کاهش يا از بين رفتن حس بويايي و ايجاد ترشحات در پشت حلق يا جلوي بيني مي شود.
وی ادامه داد: گاهي فرد علیرغم داشتن سينوزيت حاد، ممکن است ترشحات نداشته باشد، به همين دليل دهانه سينوس بسته شده و ترشحات نمي توانند خارج شوند و باوجود اینکه معمولا در بیماری سينوزيت، دردهاي شديد وجود ندارد، اما درد در سينوزيت حاد نسبت به سينوزيت مزمن بيشتر است.
دکتر جهرمی ضمن تاکید برعدم استفاده خودسرانه از قطره هاي بيني در درمان سینوزیت گفت: مصرف خودسرانه و بيش از حد قطره هاي بيني، مشکلات و عوارض بيشتری را براي فرد به وجود مي آورد و علیرغم اینکه در معاينات پزشکي، بيني فرد مشکلي وجود ندارد، اما مسیر بيني باز نشده و فرد هميشه احساس تنگي مي کند، که این امر ناشي ازعوارض دائم مصرف قطره ها است.
وی همچنین گفت: فردي ممکن است، طي سال ها تحت انواع درمان هاي مختلف و ناقص قرار گرفته باشد که این امر موجب ضخيم شدن مخاط سينوس ها و سینوزیت مزمن می شود.علائم در سينوزيت مزمن شامل سنگيني و فشار، ترشحات خشک شده داخل بيني، گرفتگي صدا، کاهش بويايي و درد در ناحيه بالاي چشم است. البته هر درد و سنگيني صورت به علت سينوزيت نبوده و بايد علت درد توسط متخصص مربوطه بررسي و تشخيص داده شود.