0683.jpg - 19.64 kBمدير امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برای حفظ سلامت عمومی از ابتدای امسال تا کنون 950 مورد محصول کشاورزی به لحاظ سلامت مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 

دکتر میترا رضایی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی مواد غذایی به طور مستمر تحت بررسی و بازدید قرار می گیرند، خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تاکنون هزار و 655 مورد بازدید از واحدهای تولیدی انجام شده است .

وی با بیان اینکه 596 مورد مجوزهای بهداشتی در دو حوزه صادرات و واردات تاکنون ثبت شده است که در آن کیفیت مواد غذایی و آشامیدنی به لحاظ آلاینده های محیطی و کشتی مورد ارزیابی قرار می گیرد، گفت: 523 مورد نمونه برداری نیز به دلیل بررسی سطح کیفی مواد غذایی و آشامیدنی از واحدهای تولید انجام شده است. 

دکتر رضایی با بیان اینکه نحوه کشت و تهیه و طبخ و فرآوری مواد غذایی در تمام مراحل مورد ارزیابی قرار می گیرد، اظهار کرد: 46 مورد از واحدهای تولید کننده مواد غذایی و آشامیدنی به دلیل تخلفات از ابتدای سال به مراجع قضایی معرفی شدند. 

مدير امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به لحاظ سطح سموم موجود در مواد غذایی بخصوص وارداتی نیز 950 محصول کشاورزی مورد ارزیابی قرار گرفته است ، گفت: همچنین 200 مورد بازدید و نمونه برداری از سطح تولید نیز از ابتدای سال تاکنون ثبت شده است.


0617.jpg - 124.87 kBمعاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای افزایش دسترسی به خدمات دارویی در حوزه تحت پوشش این دانشگاه بیش از 100 داروخانه جدید تأسیس شد.

دکتر علی روحبخش در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: معاونت غذا و دارو یکی از معاونت‌های فعال دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که 7 حوزه کاری مدیریت امور دارو و مواد تحت کنترل، مدیریت نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی، مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، مدیریت امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، اداره امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک و مدیریت تحقیق و توسعه فعالیت دارد.

وی تصریح کرد: در حوزه مدیریت امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر موضوعاتی همچون افزایش سبد محصولات تولیدی شرکت‌های داروسازی استان، افزایش تعداد بازدید و تشدید نظارت‌ها در مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل از داروخانه (بیش از 3200 بازدید در سال) و بیمارستان‌های بخش خصوصی، بستری و سرپایی و همچنین شرکت‌های توزیع دارویی استانی و کشوری، برنامه‌ریزی توزیع داروهای کمیاب مورد نیاز بیماران از طریق ساماندهی در مناطق شهری و داروخانه‌های پرمراجعه، افزایش دسترسی به خدمات دارویی در حوزه تحت پوشش و پاسخگویی و راهنمایی روزانه جهت تسهیل دسترسی بیماران به داروهای کمیاب توجه شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به صدور مجوز تعداد 8 مورد پروانه تأسیس و راه‌اندازی سایت تولید دارو و ملزومات دارویی (17 واحد فعال و 35 مجوز صادر شده)، بیان کرد: همچنین صدور بیش از 49 مجوز فروش اینترنتی اقلام سلامت غیردارویی در داروخانه در حوزه تحت پوشش (مجوز فعال 71 مورد) و افزایش دسترسی به خدمات دارویی در حوزه تحت پوشش با تأسیس بیش از 100 داروخانه جدید و رسیدن تعداد داروخانه‌ها به 1028 داروخانه از دیگر اقدامات صورت گرفته در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

دکتر روحبخش گفت: پاسخگویی و راهنمایی روزانه جهت تسهیل دسترسی بیماران به داروهای کمیاب، از طریق سامانه 190 دیگر برنامه اجرا شده بوده و در این خصوص بیش از 110 هزار پاسخ به تماس‌های تلفنی در زمینه کمبودهای دارویی در سال داشته‌ایم.

وی افزود: همچنین راه‌اندازی دوره‌های آموزش تلفیق با همکاری بیمارستان رضوی جهت داروسازان قطب 9 هم از جمله دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برنامه‌های انجام شده در مدیریت نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی این معاونت، گفت: در این حوزه هم کارهای خوبی انجام شده که از جمله این موارد می‌توان به ایجاد داشبورد مدیریت مصرف و هزینه‌های ملزومات پزشکی بر اساس خروجی  HIS، تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی کلاس خطر  A وB، اخذ مجوز صدور مجوزهای ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی کلاس خطر C و D از سازمان غذا و دارو در سال جاری، کسب رتبه ممتاز در بین معاونت‌های غذا و دارو، اجرای 4 فاز از دستورالعمل اصالت سنجی تجهیزات و ملزومات پزشکی در راستای جلوگیری از قاچاق تجهیزات و ملزومات پزشکی، تشدید نظارت بر بازار و توزیع کالاهای غیر مجاز و کالاهای قاچاق از طریق انجام گشت مشترک با پلیس آگاهی جهت کشف و ضبط کالای غیرمجاز و قاچاق و بازرسی مشترک با سازمان صمت و انجام کارشناسی ملزومات توقیفی و بازدید مشترک با اتحادیه صنف فروشندگان تجهیزات پزشگی آزمایشگاهی و دندانپزشکی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت تحقیق و توسعه 8 اقدام شاخص صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: این موارد شامل تدوین و اجرای برنامه مدیریت مبتنی بر عملکرد برای اولین بار در سطح دانشگاه و معاونت‌های غذا و داروی کل کشور و در راستای مدیریت زمان، اصلاح فرآیندها و انجام مداخلات عملکردی به‌موقع و ایجاد داشبوردهای مدیریتی تحت پوشش در مقاطع زمانی 6 ماهه، پیگیری، اجرا و رصد برنامه عملیاتی کشوری با تشکیل جلسات منظم هر ماهه برای کلیه مدیریت‌ها، تدوین، اجرا و رصد برنامه استانی معاونت با بیش از 50 عنوان برنامه و 200  فعالیت، افزایش ثبت و گزارش‌دهی عوارض ناخواسته داروها (ADR) از مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه به میزان 50 درصد و کسب امتیاز 100 درصدی و ارتقاء 100 درصدی مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم (سامانه 190)، پاسخگویی دارویی و اطلاع‌رسانی دارو بیش از 66 هزار تماس در سال و پاسخگویی از طریق سامانه 190، تهیه فایل‌های آموزشی تخصصی و اطلاع‌رسانی به کلیه واحدهای تابعه دانشگاه، بیمارستان‌ها، شبکه‌های بهداشت و درمان، سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان همچنین روابط عمومی دانشگاه، صدا و سیما و آموزش و پرورش در راستای اطلاع‌رسانی دارو و سموم و تجویز و مصرف منطقی دارو، ارتقاء سطح آگاهی سلامت جامعه از طریق هماهنگي با روابط عمومی دانشگاه جهت پخش نکات آموزشی و پیام‌های بهداشتی در تلویزیون‌های اطلاع‌رسانی سطح شهر و همچنین پخش و درج به‌صورت زیرنویس در برنامه‌های تلویزیونی شبکه استانی و ارتقاء سطح آگاهی سلامت جامعه از طریق هماهنگي با آموزش و پرورش با برگزاری مسابقات دانش‌آموزی بوده است.

معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: در راستای ساخت ساختمان معاونت غذا و دارو و آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تفاهمنامه با اعتبار 1440 میلیارد ریال به امضا رسیده که 500 میلیارد ریال آن منابع عمومی، اختصاصی و ردیف ابلاغی سازمان و غذا و دارو بوده و 940 میلیارد تومان دیگر هم منابع دانشگاهی آن است.

دکتر روحبخش خاطرنشان کرد: در حوزه مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، اقدامات مهمی همچون راه‌اندازی آزمایشگاه سلولی مولکولی به منظور ارزیابی فرآورده‌های تراریخته، راه‌اندازی روش‌های تأیید میکروبی و تشخیص گونه حیوانی در فرآورده‌های گوشتی، برگزاری آزمون‌های مقایسات بین آزمایشگاهی (QCM) در قطب 9 کشوری با مشارکت آزمایشگاه‌های قطب و آزمایشگاه همکار و مجاز، الکترونیکی کردن چک لیست ارزیابی واحدهای تولیدی در سامانه نظارت بر مواد غذایی مشهد (FMS) ، ارتقاء نرم‌افزاری دستگاه GC Mass و اعتباربخشی آزمون‌های باقیمانده سموم دفع آفات با توجه به ارتقاء دستگاه، راه‌اندازی روش‌های آزمون تشخیص نگهدارنده‌ها در فرآورده‌های آرایشی (پارابن‌ها، هیدروکینون، دی اکسان و غیره)، تکمیل بخش سم‌شناسی و باقیمانده سموم آزمایشگاه کنترل غذا ودارو (شناسایی 260 سم) و نصب دستگاه GC Mass جدید با هد اسپیس ضورت پذیرفته است.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه مدیریت امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی هم باید به مواردی همچون صدور الکترونیکی گواهی بهداشت صادرات (از طریق سامانهfms  به عنوان تنها معاونت غذا و دارو در کشور ( با بیش از 4691 گواهی بهداشت صادر شده الکترونیکی، صدوربیش 595 پروانه تأسیس واحد (کارخانه/کارگاه) فرآورده نهایی غذایی و آشامیدنی(1310 پروانه تأسیس و بهره برداری فعال)، صدور و تمدید بیش از 5815 پروانه ساخت فرآورده نهایی غذایی و آشامیدنی و بهداشتی(10333 پروانه  ساخت فعال)، ایجاد زیرساخت‌های لازم به منظور صدور مجوزهای مشاغل خانگی و صدور بیش از 270 مجوز در این حوزه، ارتقاء مکانیزاسیون و اتوماسیون سامانه‌ها (انجام کلیه فرآیندها از جمله بازرسی، صدور پروانه و غیره) به منظور تسریع فرآیندها و به حداقل رساندن نیاز به حضور ارباب رجوع و در نتیجه ایجاد شفافیت و امکان اعمال نظارت بیشتر و همچنین کاهش مصرف کاغذ و صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ها (سامانهFMS)، افزایش نظارت‌ها در راستای مبارزه با قاچاق مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی از طریق اجرای گشت مشترک با کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی و برگزاری جلسات هم‌اندیشی با صاحبان صنایع، انجمن‌ها، اتحادیه‌ها، ادارات، سازمان‌های مرتبط و مراکز علمی و دانشگاهی در راستای کاهش مشکلات موجود اشاره نماییم.

معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین اداره امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی هم افزایش 16 درصدی صدور پروانه‌های ساخت (صدور بیش 520 از گواهی بهداشتی ساخت و تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی)، صدور پروانه تأسیس و بهره‌برداری واحد تولیدی (کارخانه/کارگاه) ماده اولیه و فرآورده آرایشی و بهداشتی بیش از 30 مورد در 3 سال (87 مورد فعال)، کاهش زمان ترخیص کالای اساسی از 2 هفته به 2 روز، افزایش 2 برابری صدور گواهی بهداشتی صادرات کالا، افزایش نظارت‌ها در راستای مبارزه با قاچاق مواد آرایشی و بهداشتی از طریق اجرای گشت مشترک با کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی و صدور پروانه تولید لیزات تخمیری پروبیوتیک و رنگ میکروپیگمنتاسیون جهت مصارف آرایشی و بهداشتی برای اولین بار در سطح کشور را داشته است.

دکتر روحبخش ضمن تأکید بر توجه ویژه به موضوع شیرخشک، تصریح کرد: با تلاش مدیریت و پرسنل اداره امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک کسب رتبه برتر را در این حوزه در بین معاونت‌های غذا و دارو کل کشور کسب کردیم و از جمله کارهای مهم انجام شده در این حوزه می‌توانیم به پاسخگویی به بیش از ۵ هزار کمبودهای داروها و فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و انواع شیرخشک در سال، ساماندهی و تشدید نظارت بر توزیع شیرخشک در داروخانه‌ها، افزایش کشفیات داروهای غیرمجاز شامل داروهای سقط جنین و داروهای مخدر و روانگردان از عطاری‌ها، کاهش فروش مواد مخدر و کالای قاچاق و بدون اصالت در عطاری‌ها از طریق آموزش، ساماندهی و نظارت بر مراکز عرضه، تدوین و اجرای برنامه آموزشی در راستای ارتقاء آگاهی عمومی جامعه و اصناف در خصوص مصرف صحیح فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌ها و نصب پوستر در داروخانه‌ها، باشگاه‌های ورزشی وعطاری‌ها و تشدید نظارت‌ها بر واحدهای صنفی خرده‌فروشی گیاهان دارویی و باشگاه‌های ورزشی و اجرای گشت‌های مشترک با اداره صمت، پلیس اماکن و اتحادیه عطاری‌ها جهت ساماندهی و نظارت بر عطاری‌ها اشاره نماییم.


رئیس سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: مقوله امنیت غذایی از ضروری‌ترین نکات در مسیر حفظ و ارتقاء سلامت جامعه است، موضوع بسیار مهمی که در تمامی نقاط دنیا به‌طور جد مورد توجه قرار گرفته و در کشور ما هم سازمان امنیت غذایی با ریاست رئیس جمهور و نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، صمت و جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد فعال است.

به گزارش وب دا، دکتر سیدحیدر محمدی، در سیزدهمین گردهمایی روز جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان نمونه مواد غذایی و بهداشتی و واحدهای تولیدی برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد،با ذکر این نکته که عمده کشورهای دنیا یک نهاد و سازمان تنظیم‌گر دارند که در کشور ما هم هست، تاکید کرد: فعالیت این نهاد و سازمان در راستای افزایش امنیت جامعه در حوزه سلامت بوده و یکی از مواردی که موجب امنیت خاطر مردم می‌شود بودن نشان سازمان غذا و دارو بر روی محصول تولیدی بوده است.

وی گفت: یکی از بزرگترین افتخارات ما در حال حاضر صادرات بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار از انواع محصولات غذایی در هر سال بوده، امری که به راحتی محقق نشده و حاصل سال‌ها تلاش فعالان حوزه غذا‌ بوده و در کنار آن باید به رشد قابل توجهی هم در صادرات محصولات آرایشی، بهداشتی و پزشکی داشته‌ایم اشاره نماییم.

رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: ما به صنعتگران حوزه غذا در نقاط مختلف کشور عزیزمان از جمله مشهد و خراسان رضوی افتخار می‌کنیم و افتخار دیگر اینکه شهر و استان امام رضا(ع) جزء شهرها و استان‌های برتر کشور در عرصه تولید، عرضه و صادرات محصولات غذایی حلال، سالم، بهداشتی و استاندارد است.

تولید محصولات با میزان نمک و شکر استاندارد با هدف پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر

دکتر عبدالعظیم بهفر، مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو هم در این مراسم، گفت: نظارت‌ها و فعالیت‌های مرتبط با حوزه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در راستای تولید محصول حلال، سالم و بهداشتی انجام می‌شود و علاوه بر نظارت بر تولید محصول باکیفیت، روی موضوع صادرات و واردات و پایش‌های مرتبط با آن کار می‌شود.

وی افزود: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۳۴۷ بازدید و صدور ۶۰۰ مجوز را داشته‌ایم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم یکی از مجموعه‌های موفق کشور در حوزه امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی بوده است.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت حوزه پیشگیری از انواع بیماری‌ها با تولید، عرضه و مصرف مواد غذایی سالم، بیان کرد: یکی از سیاست‌های کاری ما در اداره کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با تولید محصول با میزان نمک و شکر استاندارد و پیشگیری از مشکل فشار خون و به تبع آن مشکل دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است.

دکتر بهفر خاطرنشان کرد: تمام تلاش خادمان حوزه غذا و دارو در راستای ارتقاء سلامت جامعه و داشتن کشوری آباد و سربلند در تمامی عرصه‌ها از جمله تولید فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی حلال، سالم، بهداشتی و استاندارد باشیم.

نظارت‌های بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا زمان حصول اطمینان انجام می‌شود

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد  نیز در این مراسم بر انجام نظارت‌های بازرسان این معاونت در حوزه‌های مختلف تا زمان حصول اطمینان تاکید کرد.

دکتر علی روحبخش، اظهار کرد: نظارت‌های بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه‌های مختلف تا زمان حصول اطمینان انجام می‌شود و در کنار آن نظارت روز را هم بر محصولات جدید در حوزه‌های ژنتیک و تراریخته داریم و در کنار پیشرفت در تولید، پیشرفت در حوزه نظارت هم هست و این نظارت‌ها به‌صورت هوشمند انجام می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در این گردهمایی از تمامی کسانی که در راه تولید محصول سالم تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنیم و امیدواریم که با همکاری تمامی فعالان این عرصه شاهد روزهایی به مراتب بهتر در کشور عزیزمان باشیم.

با حمایت پارک علم و فناوری سلامت مشهد محصولات باکیفتی توسط شرکت‌های دانش بنیان تولید شده است

در این مراسم دکتر محسن تفقدی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: قانون جهش تولید که در سال ۱۴۰۱ تصویب شد ظرفیت‌های زیادی در عرصه تولید دارد که یکی از آنها در موضوع تولید محصولات پژوهش محور بوده که از مالیات سرمایه کم می‌کند و از حمایت کامل نهادهای قانونی هم برخوردار است.

وی افزود: این مجموعه‌ها با همکاری واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسیر پیشرفت خود را طی می‌نمایند و در کنار آن حمایت‌های پارک علم و فناوری سلامت را در حوزه‌های مختلف از جمله دارو دارد.

رئیس پارک علم و فناوری سلامت مشهد ادامه داد: این پارک در بحث انجام کارهای تحقیقاتی و تامین مواد اولیه و مورد نیاز از فعالان این صنعت حمایت می‌نماید.

دکتر تفقدی تاکید کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کارهای خوبی در حوزه دارو شده و محصولات باکیفتی هم توسط شرکت‌های دانش بنیانی که تحت حمایت پارک علم و فناوری سلامت مشهد بوده‌اند تولید شده است.

۱۶۵۰ واحد تولیدی غذایی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است

در ادامه این مراسم دکتر میترا رضایی، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مراسم تقدیر از تولیدکنندگان برتر در حوزه غذا از ۱۳ سال قبل آغاز شد و امسال سیزدهمین دوره برگزاری این رویداد است و بسیار امیدوار هستیم تا که با حمایت‌های مسئولان کشوری و استانی به جایگاه‌هایی بهتر در حوزه غذا دست یابیم.

وی تاکید کرد: بالغ بر ۲۵۰۰ هزار واحد تولیدی غذایی در سطح استان فعال است که از این تعداد تعداد ۱۶۵۰ واحد آن در حوزه تحت پوشش این دانشگاه فعال است و شاخص انتخاب به عنوان برتر سابقه کار بالای ۲ سال، داشتن گرید A و برخورداری از واحد تحقیق و توسعه و همچنین تخلف و پرونده قضایی بوده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این مراسم واحدهای نمونه تمامی شهرهای استان تقدیر می‌شوند، واحدهایی که با همکاری تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان انتخاب شده‌اند.

دکتر رضایی تصریح کرد: یکی دیگر از تقدیرشوندگان کارگاه‌های تولیدی هستند و در این مراسم در کنار تقدیر از ۴۳ کارگاه برتر، از ۱۳ مدیر فنی نمونه هم تقدیر به عمل می‌آید.

سیزدهمین گردهمایی روز جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان نمونه مواد غذایی و بهداشتی و واحدهای تولیدی برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت معاونت غذا و دارو این دانشگاه و با حضور مدیران، مسئولان و نمایندگان واحدهای تولیدکننده مواد غذایی استان برگزار شد.

در این مراسم بر حمایت بیش از پیش از تولیدکنندگان در جهت افزایش کمی و کیفی محصولات ایرانی و معرفی هرچه بهتر این محصولات به کشورهای مختلف دنیا تاکید شد.

242.jpg - 121.47 kB

243.jpg - 141.84 kB


241.jpg - 69.77 kBمعاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای تولید و عرضه محصول و فرآورده سلامت‌محور بالغ بر ۱۵۰۰ بازرسی در حوزه غذا و دارو در هر سال انجام می‌شود.

به گزارش وب دا، دکتر علی روحبخش در حاشیه برگزاری سیردهمین همایش روز جهانی غذا، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این همایش به مناسبت روز جهانی غذا و به منظور تجلیل از برترین صنعت غذا برگزار شده تا از تولیدکنندگان برتر صنایع غذایی تقدیر به عمل آید.

وی تصریح کرد: در این مراسم از ۴۳ شرکت برتر آرایشی و غذایی (۲ آرایشی و ۴۱ غذایی) که منتخب ۱۳۰۰ شرکت فعال از خراسان رضوی هستند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمده چالش موجود نداشتن پروانه ساخت بوده است، بیان کرد: اگر به هر دلیل دستورالعمل‌ها و فرمولاسیون رعایت نشود با متخلفان برخورد می‌شود، این معاونت ضمن برخورد با تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان محصولات تقلبی، با کسانی هم گه نگهداری نامناسب و استفاده از مواد نامرغوب دارند برخورد می‌نماید.

دکتر روحبخش افزود: سالانه بالغ بر ۱۵۰۰ بازرسی در حوزه غذا و دارو با هدف تولید و عرضه محصول و فرآورده سلامت‌محور انجام می‌شود، ضمن اینکه در بخث صادرات و واردات محصول هم نظارت و ارزیابی لازم در راستای مبارزه با قاچاق داریم و از مردم هم می‌خواهیم از مصرف محصولاتی که از سالم بودن اطمینان ندارند خودداری نمایند.

وی با تاکید بر اینکه معمولاً با تذکرهای داده شده مشکل موجود برطرف شده است، گفت: اگر به هر دلیلی اصلاح نشود از طریق کمسیون ماده ۱۱ و سازمان تعزیرات حکومتی با متخلفان طبق قانون برخورد می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در خصوص نشان سیب سلامت بوده که بر روی تمامی محصولات تایید شده درج شده است تا مردم از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایند؛ همچنین تلفن ۱۹۰ هم به‌صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی شکایات مردم بوده و جواب آن هم در اسرع وقت اعلام می‌شود.

 

 


239.jpg - 41.72 kBمدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو ، بر ضرورت به‌کارگیری ادبیات مشترک در نظارت‌های غذایی و شناسه‌گذاری محصولات غذایی به‌منظور افزایش شفافیت، ردیابی دقیق‌تر و ارتقای ایمنی تأکید کرد و از ضرورت تطبیق همه متولیان حوزه های مختلف با این اقدام سخن گفت.

دکتر عبدالعظیم بهفر و معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، روند نظارت بر فرآورده‌ های غذایی در استان خراسان رضوی به‌ طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. دکتر بهفر ضمن ارزیابی و تحلیل نرم‌ افزارهای نظارتی موجود، از مقامات استانی خواست که در راستای اجرای دقیق و مؤثر نظارت‌ ها اطلاعات بیشتری را ارائه دهند.

وی در این جلسه به یکی از اقدامات کلیدی برای بهبود نظارت‌ ها اشاره کرد و آن را «شناسه‌ گذاری فرآورده‌ های غذایی» دانست.

به گفته وی، این سیستم امکان شفافیت بیشتر در زنجیره تأمین و توزیع محصولات غذایی را فراهم می‌ آورد و می‌ تواند به‌ طور چشمگیری در ارتقای ایمنی و کاهش خطرات ناشی از مشکلات تولید یا توزیع تأثیرگذار باشد.

دکتر بهفر توضیح داد که فرآورده‌ های غذایی باید دارای شناسه‌ ای باشند که اطلاعات دقیقی درباره تولیدکننده، تاریخ و مکان تولید، و دیگر ویژگی‌ های مهم فرآورده در آن گنجانده شود. این شناسه‌ ها به‌ ویژه در مواقعی که نیاز به فراخوان یا بررسی سریع محصولات به‌ وجود می‌ آید، می‌ توانند به‌ عنوان ابزاری قوی برای ردیابی و کنترل کیفیت در سطح گسترده عمل کنند.

وی همچنین بر اهمیت ایجاد یک «ادبیات مشترک» در میان نهادهای نظارتی و سازمان‌ ها تأکید کرد و گفت که هماهنگی و استانداردسازی روش‌ های نظارتی باعث می‌ شود تا فرآیندهای نظارت به‌ طور مؤثرتری در تمامی سطوح اجرایی به کار گرفته شوند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image