رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیان واقعیت جزو اصول اولیه برای خبرنگار است؛ اما این به تنهایی کافی نیست و باید رسانه ها به عنوان مهندسان فرهنگی جامعه در هنگام انتشار اخبار در کنار صداقت و امانت مراقب باشند به مردم آسیبی وارد نکنند.
به گزارش وب دا؛ دکتر مصطفی مهرابی بهار در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار، گفت: خبرنگاری جزو کارهای سخت، پرتنش و پر استرس است و هر کدام از شما این وظیفه مهم را انجام می دهید به همین اندازه اجر و مزد دارید.
وی خبرنگاران را زبان گویای مردم دانست و ادامه داد: مطالبات مردم از دستگاه ها و ارگان ها توسط خبرنگاران اعمال می شود و مردم با عینک شما، دستگاه ها و ارگان ها را می بینند. پس هر اندازه این عینک شفاف تر باشد دید مردم نسبت به هم و دیگر ارگان ها رویه مثبت تری به خود خواهد گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که مهندسی فرهنگی جامعه با رسانه ها است ابراز داشت: بیان واقعیت جزو اصول اولیه برای خبرنگار است؛ اما این به تنهایی کافی نیست زیرا گاهی در هنگام انتشار اخبار در کنار صداقت و امانت داری به مردم آسیب وارد می شود.
وی تصریح کرد: دو شاخص جهت رضایت مندی از انتشار اخبار وجود دارد که اولین آن داشتن اطلاعات کافی در درج خبر می باشد که خبرنگار علاوه بر ظرافت و امانت داری باید اطلاعات کافی از موضوعی که تلاش دارد منتشر کند داشته باشد.
دکتر مهرابی بهار افزود: نمی توان خبرنگاری را حرفه ای؛ اما بدون تخصص دانست. اگر زمانی فردی در حوزه بهداشتی و درمان فعالیت کرد باید تخصص این کار را داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ما ادعا می کنیم عدالت در حوزه سلامت در حد قابل قبولی رعایت شده و برای این ادعای خود دلایل بسیاری داریم.
وی اضافه کرد: در این دوره حفاظت مالی خوبی از مردم صورت گرفته است خصوصا زمانی که بیش از 84 درصد اعمال جراحی در کل کشور در بیمارستان های دولتی انجام می شود.
دکتر مهرابی بهار بیان داشت: درست است که سرگردانی بیمار و همراهی وی جهت تهیه و تجهیز دارو صفر نشده؛ اما بسیار کاهش پیدا کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تنها چند کشور در جهان هستند که مردم خود را بیمه کرده اند و در ایران نیز از ابتدای انقلاب تلاش کردیم تا هر فردی که شناسنامه ایرانی دارد را بیمه کنیم که تا این دوره این اتفاق رخ نداد و اکنون هر فردی بیمه سلامت دارد.
وی به ابراز رضایت سازمان بهداشت جهانی از بیمه همگانی(سلامت) و کاهش پرداختی مردم در ایران اشاره و در اهمیت ماندگاری پزشکان گفت: سابق بر این هر متخصصی که در یک شهرستان برای طرح خود می آمد متوسط 13 روز ماندگاری و در این مدت نیز تنها چند ساعت در روز فعالیت می کرد؛ اما اکنون متوسط 24 روز ماندگاری و 24 ساعت نیز در اختیار هستند.
دکتر مهرابی بهار تصریح کرد: در ارتقای هتلینگ تقریبا مرکز درمانی در مشهد و استان دیده نمی شود که حداقل تغییراتی را جهت تغییر روحیه بیمار و همراه وی ایجاد نکرده باشد .
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیش از هزار و 400 تخت در این مدت کوتاه به تخت های درمانی استان افزوده شده است .
وی ادامه داد: در برنامه تحول نظام سلامت کرامت انسانی در حد بالایی رعایت شده است. سابق بر این تعداد بسیاری نامه از امام جمعه، استانداری، فرمانداری و... به دست ما می رسید که نشان از مشکلات مالی بیماران داشت؛ اما اکنون بیمار هیچ شکایتی ندارد و انبار وثیقه بیماران در بیمارستان ها نیز از میان رفته است.
دکتر مهرابی بهار بیان داشت: زایمان طبیعی رایگان و وجود 108 اتاق ال دی ار که فرد با خانواده خود در یک اتاق جهت زایمان مادر مستقر می شوند نیز بسیار قابل توجه است.
وی گفت: کد 724 تلاش در درمان بیماران سکته های مغزی دارد که هفت روز هفته 24 ساعته یک فوق تخصص تلاش دارد تا در همان ساعات اولیه، درمان بیماران سکته ای را انجام و وی را به سلامت به منزل خود بفرستد.
دکتر مهرابی بهار اظهار داشت: کد 247 نیز 24 ساعته در هفت روز هفته تلاش در درمان بیماران قلبی دارد و این مهم موجب شده است تا یک بیمار سکته ای و قلبی به جای معلولیت در سلامت به زندگی عادی خود بازگردد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: تنها حدود 10 کشور در جهان است که این گونه خدماتی را به مردم خود عرضه می کنند.
وی گفت: اتوماسیون، پرونده الکترونیک سلامت سینا و وجود مسئول سلامت هر فرد ازجمله اقدامات مهمی است که در حوزه دانشگاه به اجرا در آمده است.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.