آغاز بسیج ملی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی

  • PDF

بسیح ملی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی از امروز در واحدهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.

به گزارش وب دا، این طرح به منظور کاهش بیماری های غیر واگیر و اصلاح سبک زندگی از 29 آذر الی 14 دی ماه  با همکاری سازمان ها و ارگان هان تاثیر گذار در سلامت جامعه اجرا می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود به طوری که 76 درصد بیماری ها در ایران به بیماری های غیر واگیر اختصاص دارد.

دکتر حمید رضا بهرامی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، چربی و نمک است خاطر نشان کرد: تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان هاست.

وی تاکید کرد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود و در حال حاضر به دلیل شیوع روز افزون دیابت، اضافه وزن و چاقی به تامین کمتر از 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آمار ابتلا به مهمترین بیماری های غیر واگیر در کشور گفت: در حال حاضر میزان شیوع دیابت در کشور 10 درصد و چاقی و اضافه وزن در زنان 50 درصد و در مردان 39 درصد است و مصرف قند و شکر روزانه نیز 66 گرم گزارش شده است.

دکتر بهرامی سرطان پانکراس، بیماری کلیوی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی بخصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر را از دیگر عوارض مصرف زیاد قند و مواد شیرین برشمرد.

وی با اشاره به افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده اظهار داشت: این امر موحب افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر نظیر بیماری قلبی و عروقی، سرطان پروستات، پستان و دیابت می شود

وی تاکید کرد: در حال حاضر سرانه مصرف روغن و چربی در کشور 46 گرم است و این در حالی است که سبد مطلوب غذایی 35 گرم اعلام شده است. 

باتشکر از حسن توجه شما به پایگاه خبری وبدا، خواهشمند است نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را در مورد متن منتشر شده ارسال فرمایید.
پیام های ارسالی پس از بررسی منتشرخواهد شد.