پیشگیری ازابتلا به بیماری خطرناک بوتوليسم با جوشاندن مواد غذایی کنسرو شده

  • PDF

بیماری بوتولیسم یک بیماری کشنده و بسیار جدی است که بوسیله سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود.

به گزارش وب دا، مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بوتوليسم بوسيله سم باسيل کلستريديم و بوتولينوم که يک باسيل بي هوازي اجباري و هاگ دار است ،‌ ايجاد مي شود.

 وی تاکید نمودکه مقدار بسيار کمي از اين سم قادر است بيماري را ايجاد کند .

مدیرگروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: این باکتری از رشد هاگ ها در محیط بی هوازی ایجاد می شود و در غذاهای کنسروشده خانگی  و صنعتی تولید می گردد.

 وی تصریح نمود: در تهیه کنسروهای تجاری بدلیل رعایت قوانین خاص بهداشت مواد غذایی و استفاده از روش بن ماری واسترلیزه نمودن مواد غذایی باکتری از بین می رود  ولی  هاگ ها از بین نمی روند و در محیط بی هوازی رشد  آنها ادامه می یابد و به همین دلیل نیاز مجدد به حرارت دیدن دارند.

وی تصریح نمود: هاگهاي باسيل در خاک و در تمام نقاط جهان وجود دارند و به وفور از محصولات کشاورزي جدا مي شوند. بوتوليسم غذايي در اثر خوردن غذاهايي که در تهيه آنها حرارت کمي بکار رفته و بعد از تهيه سم بوتولينوم در آنها ايجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمي ديده اند، ايجاد مي شود .

دکتر بلالی افزود: این سم پس از خوردن با اثر بر روی اعصاب دوازده گانه مغزی با نشانه هاي ضايعات حاد و دو طرفه اعصاب جمجمه و ضعف يا فلج پايين رونده آنها تظاهر مي کند. مشکل بينايي ( تار بيني يا دو بيني )‌، اشکال در بلع و خشکي دهان اولين شکايت هاي بيمار است . در مراحل اوليه بيماري ممکن است استفراغ ، يبوست و يا اسهال نيز ديده شود .

دکتر مهدی بلالی جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: در صورت  استفاده از هرگونه مواد کنسروی خانگی و یا صنعتی از آنجا که سم بوتولیسم در حرارت بالا از میان می‌رود کنسروها پیش از مصرف باید حداقل حدود 5 دقیقه جوشانده شوند .

وی افزود : این سم ماهیت پروتئینی دارد و در گرمای جوش  و در محیط اسیدی از بین می رود.

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند. 

 

باتشکر از حسن توجه شما به پایگاه خبری وبدا، خواهشمند است نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را در مورد متن منتشر شده ارسال فرمایید.
پیام های ارسالی پس از بررسی منتشرخواهد شد.