کلاس های آمادگی برای زایمان طبیعی در مراکز منتخب خدمات جامع سلامت برگزار می شود

  • PDF

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: مادران باردار زیر پوشش مراکز بهداشتی دانشگاه می توانند از هفته 20 بارداری در «کلاس های آمادگی برای زایمان طبیعی» در مراکز منتخب خدمات جامع سلامت شرکت نمایند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص اقدمات معاونت بهداشتی دانشگاه در ترویج زایمان طبیعی، گفت: بحث کاهش سزارین و ترویج زایمان طبیعی به عنوان یکی از اهداف مهم در نظام سلامت کشور مطرح بوده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با همکاری کلیه حوزه های دانشگاه  در این خصوص گام های بسیار موفقی را برداشته و موفق به کسب رتبه برتر کشور در برنامه ترویج زایمان طبیعی نیز  گردیده است.

وی ادامه داد: موضوع سزارین  چند عاملی است باید به صورت کامل علل منجر به سزارین بررسی و عللی که در این راستا از دلایل علمی انجام  سزارین به شمار نمی روند با برنامه ریزی دقیق  کاهش پیدا کنند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: سزارین  تنها زمانی باید توصیه شود که انجام زایمان طبیعی برای سلامت مادر و یا جنین با مخاطرات همراه باشد اما متاسفانه مواردی وجود دارد؛ که بدون وجود دلیل علمی خاص برای سزارین زایمان به این شکل انجام می شود.  در این بین به خصوص باید تلاش شود که سزارین در زنان نخست زا در صورتی که دلیل علمی نداشته باشد کاهش یابد.

دکترحامد قضاوی ضمن اشاره به هماهنگی و همکاری بسیار خوب بین معاونت های بهداشتی  درمان و آموزش دانشگاه در زمینه ترویج زایمان طبیعی  به برخی از  اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه در راستای ترویج زایمان طبیعی اشاره و تصریح کرد: در حوزه بهداشت نیز با توجه به تماس نزدیک مادر با همکاران ارایه دهنده خدمات سلامتی فرصت بسیار مناسبی جهت افزایش آگاهی مادران در خصوص مضرات سزارین بدون توجیه و فواید انجام زایمان طبیعی در صورت دارابودن شرایط وجود دارد.

وی بیان داشت: 28 کلاس آمادگی برای زایمان طبیعی  در شهرستان های تابعه راه اندازی شده است  و مادران باردار می توانند با مراجعه به مرکز خدمات جامع سلامتی که  دارای کلاس های مزبور می باشند در این کلاس ها شرکت نمایند.

دکتر قضاوی خاطر نشان کرد: در این کلاس ها  هشت جلسه آموزشی  برای مادران در طی هفته بیستم تا پایان بارداری پیش بینی شده است؛ که پنج جلسه از این تعداد در سه ماهه پایانی بارداری با توجه به حساسیت این زمان، توسط ماماهایی که دوره های لازم را در این خصوص دیده اند برگزار می شود.

مشاور مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت در این رابطه همچنین عنوان داشت در این جلسات اهمیت انجام و فواید زایمان طبیعی و مزایای شیردهی، مضرات سزارین بدون توجیه و مطالب مهم دیگر  مورد تاکید قرار می گیرد و تلاش می  شود که مادر از نظر ذهنی آمادگی لازم را برای زایمان طبیعی داشته باشد.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: عدم نیاز به بیهوشی، خونریزی کمتر در حین زایمان، برگشت سریع تر مادر به فعالیت و روال عادی زندگی  شیر دهی سریعتر برای از جمله مزایای مهم زایمان طبیعی می باشد.

مهدهای کودک نقش مهمی در عادات غذایی و ذائقه سازی کودکان دارند

  • PDF

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در عصر امروز کودکان قبل از سنین مدرسه بیشتر طول روز را در مهدکودک هستند، اذعان کرد: مهدکودک ها نقش بسیار مهمی در ذائقه سازی و عادت دادن کودکان به غذاها و تنقلات کم‌نمک دارند.

دکتر زهرا اباصلتی در راستای ضرورت کاهش مصرف نمک در مهدهای کودک در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما 2 تا 3 برابر بیشتر از مقدار توصیه شده یعنی کمتر از 5 گرم در روز است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر‌نمک است مصرف زیاد نمک خطر فشارخون بالا، سکته مغزی، ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه اگر کودکان به مصرف غذاهای کم‌ نمک عادت کنند شانس ابتلا آن‌ها به این بیماری‌ها در بزرگسالی کاهش می‌یابد، اظهارداشت: مهد‌های کودک‌ که بیشتر اوقات روز کودکان در آن‌ها سپری می‌شود  نقش بسیار مهمی در ذائقه سازی و عادت دادن کودکان به غذاها و تنقلات کم‌نمک دارند.

وی اذعان کرد: امروزه بر خلاف گذشته که تجربیات غذایی کودکان سنین قبل از مدرسه فقط در محیط خانه و خانواده متمرکز بوده، به علت به وجود آمدن تغییراتی در سبک زندگی خانواده‌ها و گذراندن بخشی از اوقات کودکان در مهدهای کودک، از طریق محیط مهدهای کودک نیز کسب می‌شود.

دکتر اباصلتی در این راستا در ادامه توصیه کرد: به کودکان در مهدهای کودک‌ باید با استفاده از لوح های فشرده آموزشی، مسابقه نقاشی، کتاب‌های آموزشی مصور در زمینه کاهش مصرف نمک آموزش داده شود همچنین مربیان مهدهای کودک نیز باید رفتار‌های غذایی خود را اصلاح نمایند و از نمکدان هنگام غذا خوردن استفاده نکنند زیرا کودکان در مهدهای کودک‌ معمولاً از مربیان خود الگو می‌گیرند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین تصریح کرد: فست فودها (پیتزا، همبرگر، سوسیس و کالباس و ...) حاوی مقدار زیادی نمک و چربی هستند بنابراین نباید از فست فودها در مهد کودک استفاده شود.

 

 

رعایت اصول 10 گانه در پیشگیری از ابتلا به سرطان تاثیر گذار است

  • PDF

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت اصول 10 گانه در زندگی می تواند کمک موثری در عدم ابتلا به سرطان ها که تاثیر مستقیمی با نوع سبک زندگی دارد داشته باشد.

دکتر محمد جعفر صادقی در گفت‌وگو با وب دا؛ پیشگری را بهترین راه در ابتلا نشدن به بیماری سرطان دانست و ضمن تاکید بر اصول 10 گانه در این خصوص، بیان داشت: متاسفانه مصرف دخانیات افزایش سرطان هایی مانند ریه، مثانه، کلیه و دهانه رحم را به دنبال دارد.

وی اذعان داشت: با وجود بیان هشدارها؛ اما مصرف سیگار و قلیان در میان مردم و به خصوص زنان در حال افزایش است.

دکتر صادقی خاطر نشان کرد: استفاده از پیپ، کشیدن سیگار، جویدن توتون  و استفاده از قلیان در ایجاد بیماری سرطان نقش بسیاری دارد و با توجه به رشد مصرف سیگار و قلیان به خصوص در خانم های جوان نگرانی جدی در ابتلا به سرطان ها در این خصوص وجود دارد.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: داشتن فعالیت بدنی منظم در پیشگیری از سرطان نقش دارد و حداقل باید روزانه 30 دقیقه از وقت خود را به انجام فعالیت بدنی و ورزش کردن اختصاص دهیم و به معنای واقعی برای سلامت خود وقت بگذاریم.

وی ابراز داشت: تقویت عضلات، داشتن شادابی در اثر داشتن فعالیت های بدنی منظم و حفظ وزن و قد مناسب در حالت ایده آل، سلامتی جسم انسان را به دنبال دارد و در پیشگیری از سرطان ها اثر گذار می باشد.

دکتر صادقی بیان داشت: داشتن تغذیه سالم در کنار عدم استعمال دخانیات و داشتن تحرک بدنی لازم در حفظ سلامتی دارای اهمیت است. در این میان مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه در طول روز می تواند تاثیر گذاری لازم را داشته باشد.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در کنار داشتن تغذیه صحیح، باید استفاده از غذاهای سرخ شده، کباب سوخته و ته دیگی های چرب و نیم سوخته در برنامه غذایی روزانه کاهش قابل توجهی پیدا کند.

وی افزود: کاهش مصرف قند، شکر، نمک و چربی نیز می تواند سلامت جسم را به دنبال داشته باشد. چه بسا بیماری های بسیاری از جمله سرطان ناشی از نداشتن تغذیه صحیح و استفاده از مواد غذایی بی فایده مانند فست فودها و موارد عنوان شده می باشد.

دکتر صادقی تاکید کرد: باید در برابر عفونت ها نیز از خودمان محافظت کرده و در ارتباط جنسی ضمن پرهیز از داشتن چندین شریک جنسی از ابزارهای مناسب استفاده کنیم.

وی به حفاظت پوست بدن در برابر نور خورشید اشاره کرد و گفت: خورشید از ساعت 10 صبح الی چهار بعدازظهر در اوج نوردهی خود است و تابش مستقیم آفتاب بر بدن در این ساعات خطرناک می باشد.

دکتر صادقی تاکید کرد: بهتر است در این ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیریم و در صورتی که به اجبار در معرض تابش قرار داشتیم از کلاه، عینک آفتابی و کرم های استاندارد استفاده کنیم.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استرس را از دیگر عوامل تاثیر گذار بر سلامت انسان دانست و بیان داشت: تلاش کنیم در طول زندگی از عواملی که ما را در معرض استرس قرار می دهند دوری کنیم؛ زیرا استرس و تنش های روحی و روانی سیستم دفاعی بدن را کاهش داده و بدن را در برابر بیماری ها مستعد می کند.

دکتر صادقی، ابراز داشت: متاسفانه افسردگی در جوان ها در حال افزایش است؛ که این مهم ناشی از اضطراب هایی است؛ که در طول زندگی با آن مواجه می شویم. در صورتی که ما نتوانیم اضطراب ها را کنترل کنیم دچار مشکلات روحی می شویم.

 وی خاطر نشان کرد: انسان در طول زندگی فارغ از هر مذهب و دینی که داشته باشد نیازمند ایجاد ارتباط با خداوند است. توکل و داشتن امید به لطف خداوند و یاد کردن از او دل انسان را آرام می کند، آرامشی که در زندگی نیازمند آن می باشیم.

دکتر صادقی اصل پیشگیری از سرطان را در داشتن زندگی اجتماعی سالم دانست و در پایان، خاطر نشان کرد: مهربان بودن با یکدیگر، احترام گذاشتن به همه، قضاوت نکردن در زندگی و  مقایسه نکردن  ظاهر زندگی دیگران با باطن زندگی خود، دفاع بدن در برابر ناملایمات را بالا می برد.

 

پلمپ 11مرکز تولید زولبیاوبامیه ی غیربهداشتی درراستای حفظ سلامت شهروندان درماه رمضان

  • PDF

باتوجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و تولید زولبیا و بامیه و افزایش مصرف این ماده غذایی دراین ایام،بازرسی از مراکز تولیدی این محصول در برنامه بازرسان بهداشت محیط قرار گرفت.

به گزارش وب دا، دکترعلی اصغرمحمودی رییس مرکزبهداشت شماره دومشهد اظهار داشت: در راستای بازرسی بهداشتی از 63کارگاه تولید زولبیادرمنطقه تحت پوشش این مرکز؛ نمونه برداری از روغن و رنگ انجام شد که بر این اساس 11 کارگاه تولیدی  توسط بازرسین بهداشت محیط این مرکزبه علت استفاده ی رنگ غیرمجاز پلمپ وازتولیدزولبیا وبامیه باشرایط غیربهداشتی جلوگیری به عمل آمد.

مسئول واحدبهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت شماره 2 مشهد نیز اظهار داشت:در بازرسی از این اماکن رنگ مصرفی و روغن از اهمیت ویژه ای برخودار است که روغن با دستگاههای سنجش پرتابل کنترل میشود.

مهندس غلامیان خاطر نشان کرد:رنگ به عنوان یکی از مشخصه های کیفی ماده غذایی به شمار می رود .که از نظر پذیرش مصرف کننده بسیار مهم است و از طرفی رنگ های مصنوعی و شیمیایی از نظر مصرف انسانی غیر مجاز است و می تواند باعث عوارض جبران ناپذیری برای سلامت مصرف کننده شود.

این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز و…، می‌شود.

آخرین اخبار