بازدید معاون بهداشت دانشگاه از مرکز بهداشت شهرستان فریمان

  • PDF

در راستای نظارت بر اجرای بهینه برنامه­ های تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور در شهرستان فریمان از روند اجرای برنامه­ های بهداشتی این شهرستان بازدید نمود.

به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا بهرامی در این بازدید در نشست تخصصی که با مدیر شبکه، معاون بهداشت و کارشناسان ستادی مرکز بهداشت شهرستان فریمان برگزار گردید ضمن بررسی روند اجرای فعالیتها بر ادامه نظارتها تاکید نمود.

دکتر بهرامی  تلاش های شبکه بهداشت و درمان فریمان در خصوص ثبت اطلاعات در سامانه سینا را قابل تقدیر خواندو بر ادامه روند ارائه خدمات فعال به جمعیت تحت پوشش تاکید نمود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت قائم (ع) بازدید نمود و از نزدیک نحوه ارائه خدمات را مورد ارزیابی قرار داده و توصیه های کاربردی را ارائه نمود.

دکتر بهرامی در ادامه از روستای زلزله زده دو قلعه براشک بازدید و از بهورز این روستا به پاس زحمات وی در زمان وقوع زلزله تقدیر نمود.

 

ضرورت محدود نمودن مصرف نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس

  • PDF

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر محدود کردن مصرف نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس، استفاده زیاد این دسته از مواد را تهدیدی برای سلامت قلب برشمرد.

به گزارش وب دا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مواد غذایی که به راحتی در رژیم غذایی قابل اجتناب است اسیدهای چرب ترانس است که برای سلامتی قلب مضر می باشد.

وی اظهار داشت: چربی ترانس مانند چربی های اشباع شده مقدار LDL (کلسترول بد )را بالا می برد و چربی HDL (کلسترول خوب)را پایین می آورد.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه انجمن های علمی جهان به محدود کردن اسید چرب ترانس در حد کمتر از ۱۰درصد کل کالری مصرفی روزانه تاکید دارند گفت: آسانترین راه برای محدود کردن چربی های ترانس، حذف مواد غذایی حاوی روغن هیدروژنه مانند بیسکویت و کیک، هم چنین حذف روغن های جامد که دارای اسید چرب ترانس بالا هستند، می باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد؛ بعضی غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز، کره ، شیر و سس مایونز را از منابع حاوی اسید چرب ترانس برشمرد و ضمن تاکید بر محدود نمودن مصرف این مواد بر استفاده از محصولات لبنی کم چرب توصیه نمود.

وی خاطر نشان کرد: روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون و کانولا که محتوی چربی غیر اشباع می باشند  برای سلامتی قلب مفید بوده و توصیه می شود جایگزین روغن مصرفی خانوار شود هم چنین مصرف گوشت پرندگان، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود.

دکتر اباصلتی با تأکید بر اینکه مقدار نمک توصیه شده برای افراد زیر ۵۰ سال و سالم  حدودا بین ۲ تا ۳ گرم یعنی حدود ۱ قاشق مرباخوری در روز است، اذعان داشت: مصرف نمک برای افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها باید کمتر از دو گرم روزانه باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند اظهار داشت: یکی از آسانترین راهها برای کم کردن مصرف نمک اضافه نکردن نمک از ابتدای غذا است. وی از شهروندان خواست قبل از اینکه غذا را نچشیده اید، به غذا نمک اضافه نکنید و سعی کنید نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه نمایید، هم چنین تاکید می شود هنگام خرید به برچسب مواد غذایی و مقدار نمک آن توجه بیشتری شود.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه کاهش شکر اضافی باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می شود، گفت: افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بالا برده هم چنین باعث افزایش فشار خون و ریسک بیماری قلبی عروقی می شود.

وی افزود: انجمن قلب آمریکا مصرف شکررا در زنان ۶ قاشق و در مردان 9 قاشق توصیه نموده است.

وی بر لزوم توجه به وجود شکر بالا در مواد غذایی مانند شیرینی، شکلات، شربت ها و آبمیوه های مصنوعی تاکید نمود. 

 

 

با اصلاح شیوه زندگی می توان تا 40 درصد از بروز سرطان ها پیشگیری کرد

  • PDF

سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن نیازمند برنامه ریزی مسئولان و جلب مشارکت مردم است.

 به گزارش وب دا، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بروز سالانه سرطان در سطح جهانی در سال 2012، چهارده میلیون نفر بوده که تا سال 2030 به 25 میلیون نفر خواهد رسید، یعنی در مدت کمتر از 20 سال نزدیک به دو برابر خواهد شد.

دکتر سید کاظم فرهمند علت این امر را سالمند شدن جوامع و افزایش عوامل خطری مانند چاقی و کم تحرکی عنوان نمود.

وی در ادامه افزود: در استان خراسان رضوی سالیانه حدود 10 هزار مورد جدید سرطان شناسایی می شود که سرطان های معده، پوست، پستان، مری و کولون ( روده بزرگ) از شایع ترین سرطان های این استان می باشند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: با اصلاح شیوه زندگی می توان تا 40 درصد از بروز سرطان ها پیشگیری نمود.

دکتر فرهمند پرهیز از مصرف دخانیات، حفظ وزن در حالت طبیعی،  تغذیه سالم،  فعالیت بدنی منظم، حفاظت پوست از تابش مستقیم آفتاب را از مهمترین اقدامات پیشگیری از سرطان عنوان کرد.

وی گفت: درحال حاضر با اجرای طرح تحول سلامت، امکان تشخیص زودرس سرطان های شایع در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت ایجاد شده است و افراد در کلیه مناطق روستایی و شهری می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت که در نزدیکی محل سکونت شان وجود دارد از خدمات تشخیصی و غربالگری بهره مند گردند.

شایان ذکر است پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم لغایت 7 بهمن ماه با هدف افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن، جلب مشارکت سیاستگذاران و مجریان سلامت درون و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان در کل کشور در حال اجرا می باشد.

کمپین های اطلاع رسانی، اثر بخش ترین مداخلات در حوزه سلامت

  • PDF

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری کمپین های اطلاع رسانی را از اثربخش ترین مداخلات در حوزه سلامت برشمرد.

 به گزارش وب دا، دکتر سید کاظم فرهمند که در حاشیه کارگاه آموزشی اصول طراحی و اجرای بسیج های اطلاع رسانی آموزشی (کمپین) سخن می گفت با اشاره به فعالیت گسترده شبکه های اجتماعی و تاثیر بسزایی که این شبکه ها برجامعه خواهند گذاشت، اظهار داشت: در حال حاضر برگزاری بسیج های اطلاع رسانی آموزشی متعددی با موضوعات مختلف در دستور کار حوزه سلامت کشور می باشد.

وی افزود: هدف از برگزاری کمپین در حوزه سلامت، اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی، حمایت طلبی  و جلب مشارکت سیاستگذاران، حساس سازی آحاد جامعه می باشد.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه بیماری های غیر واگیر هزینه و بارگزافی را به خانواده ها و کشور تحمیل می کند، خاطرنشان کرد: مهمترین هدف اجرای کمپین در حوزه بهداشت، تغییر سبک زندگی و بدنبال آن کاهش بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، پرفشاری خون، سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی می باشد.

وی کمپین­های مبارزه با دخانیات، اصلاح تغذیه و پیشگیری از سرطان را از مهمترین بسیج های اطلاع رسانی برشمرد که در دستور کار معاونت بهداشت دانشگاه قرار گرفته است.

دکتر مجید جعفری نژاد رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه نیز اظهار داشت: این کارگاه 3 روزه با حضور کارشناسان آموزش سلامت شهرستان های تابعه دانشگاه، مدیران ستادی معاونت بهداشت، روسای مراکز بهداشت پنجگانه مشهد و اعضای کمیته رسانه مرکز بهداشت استان با هدف آشنایی شرکت کنندگان با اصول علمی و عملی طراحی کمپین و بررسی ملزومات اجرای موفق آن اجرا گردید.

وی از کمپین به عنوان یکی از انواع مداخلات ارتباطی یاد نمود و هدف از اجرای آن را انتقال پیام های ترغیب کننده برای انجام رفتاری مشخص در مخاطب، با استفاده از ابزار کلیدی پیام عنوان نمود.

آخرین اخبار